Kvinnors hälsa

Vad indikerar vita fläckar på benen?

Om de vita fläckarna som syns på händer och fötter, inte orsaka något obehag och bara är en kosmetisk defekt kan vi prata om utvecklingen av vitiligo. Medicin anser inte att denna sjukdom är hälsofarlig, och dess etiologi är inte väl förstådd. Men vissa orsaker har redan fastställts, varför separata hudfläckar förekommer utan pigmentering.

vitiligo

De främsta orsakerna till utseendet på vita fläckar på ben och händer är följande faktorer:

 1. Leverens tillstånd, eftersom det är detta organ som ansvarar för syntesen av melanin. Brott mot galleproduktionen och vridning av gallkanalerna framkallar också förändringar i hudens kvalitet.

För undersökning av levern bestäms ultraljudsundersökning, sondera, biokemiska tester och hepatit B- och C-markörer.

 1. Sjukdomen kan uppstå när sköldkörteln är bruten. Att avgöra om det gör tillräckligt “Uppgifter”, analysen av ett blod från en ven på tiroidnyh hormoner överlämnas och ultraljudsforskning spenderas;
 2. Provoke en kränkning av pigmentering kan berusning;
 3. Ändra immunförsvaret;
 4. Glistovye infestationer. Närvaron av parasiter i kroppen blockerar absorptionen av koppar, och hudens kvalitet beror direkt på det;
 5. Överdriven verkan av ultraviolett;
 6. Vita fläckar på benen uppstår ofta under graviditeten – därför påverkas deras bildning av hormonella förändringar.

Eftersom antalet ungdomar som klagade av framväxten av icke-pigmenterade områden på kroppen, har ökat de senaste åren, har forskare föreslagit att stressiga situationer påverkar också deras utseende.

Det finns ett teoretiskt antagande om ett tryck på vitiligos utseende för allergier, men teorin har inte bekräftats. Sedan efter behandling för allergier och avlägsnande av allergenet, är hudens färg inte jämn.

Först är fläckarna små, rosa, då får de en mjölkaktig vit färg, ökar i storlek. Deras gränser är skarpt skisserade, det finns inget obehag eller smärtsamt utseende.

Spots kan vara rund eller oval, öka, slå samman, de bildar omfattande foci. Oftast ligger i öppna platser – detta är en annan bekräftelse på inflytandet av ultraviolett strålning.

Symmetriska foci förekommer oftare, men ibland uppträder unpigmenterade zoner. De är belägna ovanför nervstammarna.

Pigmentering i drabbade områden förlorar också hårbotten, nedsatt svett och hudsmörjning, huden blir tunnare.

Det upphör att reagera på yttre stimuli, det verkar inte “Gåshud” när de utsätts för kyla eller svullnad och hyperemi från värme.

Behandling av vitiligo

Eftersom det fortfarande inte är känt exakt varför vita fläckar uppträder på benen och kroppen, bestäms läkare med en terapeutisk behandling beroende på patientens tillstånd:

 • En omfattande undersökning genomförs.
 • identifiera huvudproblemen i kroppen.

Orsinfektioner behandlas, försök att stabilisera levern, gallblåsan och endokrina systemet, ordinera lugnande medel för att stabilisera nervsystemet.

Traditionell medicin erbjuder sina metoder för att behandla sjukdomen. En av potionsna erbjuds att laga mat enligt följande recept.

Nödvändiga ingredienser:

 • 30 g take – persilja, aloe, groblad, rölleka, tallknoppar, blommor och pion rot, lingon bär, kål kluven, gråbo, rot Ira, Hypericum, nässlor, cudweed, oregano och citronmeliss;
 • 15 gram – kryddnejlika, malurt, blommaälskare, krossade pinjenötter – med skal, maskros, enbärsfrukt;
 • citronskal – medelstorlek.

Alla dessa örter är blandade, mäta 300 g, häll 2 liter vodka i varm form, insistera på en varm plats i mörkret. Det är önskvärt att åtminstone ibland blanda.

Vidare skiljer sig traditionella läkares åsikter. Hälften av att ta medicin erbjuder en tesked, utspädd i 50 ml vatten, den andra – gör direkt med de berörda lotion läkemedels utspätt med hälften med vatten.

Det finns ett annat sätt att behandla med folkmedicin. Eftersom fläckar kan visas när som helst måste du inspektera dig själv ständigt. Så fort de börjar bilda – det kommer bli rosa prickar, de måste behandlas omedelbart med din egen urin.

Om vitiligo uppstod under graviditeten, kan du inte experimentera på något sätt. På barnets villkor påverkar förändringen av hudpigmentering inte, och det är mycket troligt, efter vitiligos födelse försvinner sig själv.

Typer av fläckar

Fläckarna på benen är av olika färger, inte bara vita. Några av dem är symtom på allvarliga sjukdomar. Spots är uppdelade i vaskulär och pigmenterad.

Vaskulär verkar efter inflammatoriska processer, pigmenterade – i de flesta fall – under inflytande av ultraviolett strålning eller interna organiska förändringar:

 • Hemorragiska fläckar är vanligen direkt relaterade till läget i kärl i underbenen, är ett tecken på uppkomsten av åderbråck. kan förekomma i smittsamma sjukdomar;
 • Separata kliar områden med rodnad hud, som inte har tydliga gränser – så erythrem manifesterar sig;
 • Blå fläckar och blåmärken, som bildats utan orsak, indikerar ett problem med kärlen eller en brist i kroppen av vitamin C;
 • Om fläckarna är små, med en diameter av ca 2 cm, har tydliga gränser, periodiskt fläckiga, tjocknar sig under huden, då är det troligtvis det rosenolja;
 • Om du hittar ett hudområde med tydliga gränser, vars färg är något blekare än resten av hudytan, bör du kontakta en läkare. Detta kan vara ett symtom på syfilis;
 • Varje pigmentpunkt bör behandlas individuellt. Bland de vanliga molorna kan gömma farligt melanom – en av de mest aggressiva typerna av hudcancer. Om det pigmenterade området är ojämnt eller mångfärgat, kontakta en läkare.

Varje förändring i hudförhållandena indikerar organiska problem. När det inte finns några synliga orsaker till bildandet av fläckar på benen, och de framträder, är det nödvändigt att konsultera en hudläkare.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply Jocelynt 28.06.2024 at 14:10

  Excellent insights! Your breakdown of the topic is clear and concise. For further reading, check out this link: READ MORE. Let’s discuss!

 • Leave a Reply