De hele waarheid over verteerbare koolhydraten en hun gebruik met voordeel voor het lichaam | pangudownloads.com
Lekker koken

De hele waarheid over verteerbare koolhydraten en hun gebruik met voordeel voor het lichaam

Onlangs is een gezonde levensstijl relevanter dan ooit. Veel mensen proberen te sporten, observeren het regime van de dag, maar zonder de juiste voeding zullen geen positieve resultaten worden behaald. Op dit gebied werpen veel vragen en geschillen de kwestie op van de gevaren en voordelen van koolhydraten.

Waarom heeft het lichaam koolhydraten nodig?

De hele waarheid over verteerbare koolhydraten en hun gebruik met voordeel voor het lichaam

Koolhydraten spelen een grote rol in het leven van het lichaam. Zij zijn de belangrijkste leveranciers van energie, waardoor elke cel van het menselijk lichaam functioneert. De benodigde energie wordt gevormd wanneer koolhydraten worden gesplitst.

Ze worden snel verteerd, dus slaperigheid en apathie na een maaltijd komen meestal niet voor. Dit is een zeer belangrijk gegeven voor stressvolle situaties waarvoor actieve hersenactiviteit vereist is. Op deze momenten is het aan te bevelen om zoet te eten, zodat het lichaam extra kracht krijgt en geen energie besteedt aan het verteren van zwaar voedsel voor de maag.

Bovendien zijn koolhydraten directe deelnemers aan de synthese van hormonen, secreties en enzymen, zonder voldoende hoeveelheid waarvan een volledig metabolisme niet mogelijk is.

Soorten koolhydraten

Een persoon kan koolhydraten alleen via voedsel krijgen. Ze zitten in verschillende producten en zijn onderverdeeld in twee categorieën - koolhydraten die gemakkelijk geassimileerd en hard geassimileerd kunnen worden.

De hele waarheid over verteerbare koolhydraten en hun gebruik met voordeel voor het lichaam

Het verschil ligt in de snelheid van splitsing en verdere overgang naar glucose. Met andere woorden, voedsel met een langer verteringsproces geeft een gevoel van verzadiging voor een langere periode. Dergelijke koolhydraten zijn nuttiger. Om erachter te komen welk voedsel bij licht verteerbare koolhydraten hoort, moet je op slechts één factor letten.

Om de snelheid van splitsing te berekenen, werd een glycemische index (GI) geïntroduceerd. Op voorwaarde dat het cijfer 70 niet overschrijdt, dan verwijst het product naar langzame koolhydraten. Ze zijn te vinden in de meeste groenten, bonen en granen. Als de GI-waarde hoger is dan het opgegeven teken, hebben we producten met licht verteerbare koolhydraten.

Zo'n voedsel is niet in staat om het hongergevoel voor een lange tijd te elimineren. Dientengevolge, is het proces van spijsvertering verstoord, als resultaat van overschot worden opgeslagen voor opslag, accumuleert het lichaam "slecht"Cholesterol, en de alvleesklier lijdt aan overbelasting.

Het is echter niet volledig aan te raden om verteerbare koolhydraten uit de voeding te verwijderen. Dit dieet is niet voor iedereen geschikt. Voor diegenen die bijvoorbeeld een actieve levensstijl verkiezen, professioneel sporten, zijn deze stoffen erg handig.

Na training of actieve training hebben de spieren glycogeen nodig, dat zo snel mogelijk moet worden verkregen. Daarom is het erg belangrijk om, om het lichaam na een lading goed te herstellen, te weten wat verband houdt met gemakkelijk te assimileren koolhydraten.

Lijst met verteerbare koolhydraten

Niet minder belangrijk is de informatie over wat licht verteerbare koolhydraten bevatten in het gebruikelijke voedsel:

De hele waarheid over verteerbare koolhydraten en hun gebruik met voordeel voor het lichaam
 • fructose. Deze stof is betrokken bij de synthese van glucose, gevonden in zoet fruit, bessen en honing.
 • lactose. De stof verwijst naar koolhydraten van dierlijke oorsprong, die uitsluitend in melk voorkomen. Melksuiker heeft een zeer hoge waarde voor het dieet.
 • glucose. Het meest bekende en meest voorkomende type koolhydraten, zonder dat de deelname daarvan bijna één metabool proces kost. Je kunt de substantie krijgen van fruit en wat groenten.
 • sacharose. De stof in alle soorten suiker kan ook worden verkregen in een minimale hoeveelheid rijp fruit.
 • maltose. De stof is een suiker van natuurlijke oorsprong, die wordt geproduceerd tijdens de vergisting van druiven en de vorming van mout. Je kunt organische verbindingen ontmoeten in bierproducten, muesli en citrus.
 • galactose. Deze stof is te vinden in gefermenteerde melkproducten.

Waar kan ik verteerbare koolhydraten krijgen?

Natuurlijk brengt een langzame koolhydraten voor een organisme veel meer voordeel met zich mee. In feite zijn de meeste gerechten waar de mensheid van houdt niet de meest correcte en nuttige. Dit zijn de gemakkelijkst te assimileren koolhydraten, de lijst met producten en de tabel met producten met de aangegeven GI, waarin ze zijn opgenomen, worden hieronder gegeven.

Deze omvatten:

De hele waarheid over verteerbare koolhydraten en hun gebruik met voordeel voor het lichaam
 • alcohol;
 • zoetwaren;
 • gebak;
 • ketchup;
 • suiker in zijn pure vorm;
 • zoete dranken;
 • honing;
 • mayonaise
 • suikerhoudende zuivelproducten;
 • zetmeelhoudende groenten;
 • wat fruit.

Rekening houdend met verteerbare koolhydraten, waarvan de lijst hierboven is gegeven, is het noodzakelijk om dieper in te gaan op de essentie van de zaak in meer detail. Ze hebben tenslotte een enorme lijst met traktaties. Bekijk hiertoe de tabel met GI-indicatoren voor de meest populaire voedingsproducten, opgenomen in het dieet van bijna elke inwoner van de planeet.

Gemakkelijk geassimileerde koolhydraten, tafel:

Productnaam GI Productnaam GI Productnaam GI
cornflakes 85 Gebakken aardappelen 95 bier 110
Wit brood 92 lasagne 75 honing 90
Maïspap 70 müsli 80 rijst 90
Aardappelpuree 82 donuts 75 Popcorn zonder suiker 85
Kaviaar van pompoenen 75 druiven 75 pompoen 75
wafels 75 biscuit 70 Rijstpap met melk 75
watermeloen 72 Gekookte worteltjes 85 Koolzuurhoudende dranken 75
baguette 70 Luchtige rijst 75 raap 85
Gedroogd fruit 75 chips 85 bagels 75
Melkchocolade 71 Gebak uit bladerdeeg 100 data 146
Lollipops en karamels 80 IJs 79 Ingeblikte maïs 78
Klaar vruchtensap 74 banaan 70 halva 70
pannenkoeken 70 Melk, gecondenseerd met suiker 80 brood 70
jam 71 pizza 86 hotdog 90
Ingeblikt fruit Vanaf 80 Zweed 99 Zandkoekkoekje 105

Hier bestaat zo'n groot deel van het dieet uit gemakkelijk te assimileren koolhydraten, de producten die in de tabel staan ​​vermeld, bevatten in de meerderheid veel nuttige stoffen. Daarom is er geen reden om het lichaam van goodies te beroven, het volstaat alleen om een ​​bepaald dieet met beperking te observeren.

Dieet met beperking van snelle koolhydraten

In de voeding kan de mate van schade of voordeel niet ondubbelzinnig worden beoordeeld. Zelfs in de samenstelling van gerechten die niet tot een gezond dieet behoren, zijn er componenten nodig voor het menselijk leven. Dit geldt met name voor snelle koolhydraten.

In dit nummer is de kwantitatieve indicator van veel groter belang.

We mogen echter de kwaliteit van voedingsmiddelen met licht verteerbare koolhydraten niet verdisconteren, de lijst met voedingsmiddelen die in de voeding moeten worden geminimaliseerd, wordt vertegenwoordigd door de volgende namen::

 • gebak;
 • zoetwaren;
 • suiker;
 • Kant-en-klare sauzen;
 • zoete drankjes.
De hele waarheid over verteerbare koolhydraten en hun gebruik met voordeel voor het lichaam

Echter, matige consumptie van bakken van volkoren meel doet geen pijn aan het figuur. Voor mensen die een dieet volgen, vervangt honing suiker perfect. Ze kunnen sommige drankjes in kleine hoeveelheden zoeten.

Het verbruik van producten, dat verwijst naar eenvoudige koolhydraten, kan het beste tot de eerste helft van de dag worden getimed. En als u zoet wilt gebruiken, is het nuttiger om fruit te eten. Een sierlijke traktatie mag worden geconsumeerd in een enkele hoeveelheid tot 16.00 uur.

Zoete zure melkproducten worden aanbevolen om kefir, gefermenteerde gebakken melk en natuurlijke yoghurt zonder toevoegingen de voorkeur te geven.

Een dieet met beperking van verteerbare koolhydraten zorgt voor een bepaalde dagelijkse inname, die niet meer dan 30% van de totale hoeveelheid koolhydraten in het dieet mag bedragen. Om precies te zijn, dit cijfer is bijna 50 gram. De naleving van de norm is verplicht, het verlagen van de index is gevaarlijk voor de gezondheid en kan leiden tot een verslechtering van het welzijn.

Als u de regel invoert dat u vóór de lunch alle toegestane snoepjes eet, vermindert dit het risico op afbraak. Zo'n dieet zal helpen om zonder al te veel ongemak over te schakelen naar de juiste voeding en niet om jezelf het eten van je favoriete voedsel helemaal te ontzeggen. Hiervoor zal het organisme je bedanken met een uitstekende gezondheidstoestand en een goed geproportioneerd figuur.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

− 3 = 1