Hur man gör hemlagade nudlar: matlagningshemligheter | pangudownloads.com
Matlagning välsmakande

Hur man gör hemlagade nudlar: matlagningshemligheter

I någon stad kan du hitta italienska restauranger där vänliga servitörer kommer att erbjuda dig att prova en av de många typerna av pasta. På oss erbjuder denna intressanta mat mer prosaiska namn – nudlar. Skålen är ganska god, men det är inte allas möjlighet att gå till restauranger för att prova alla sina slag.

Så idag kommer vi att berätta för dig hur man gör nudlar hemma.

Var ska man börja?

Det finns en hel del olika typer av denna maträtt, men smakegenskaperna beror främst på kvaliteten på de valda produkterna. Det är av den anledningen att vi kommer att diskutera några principer för förberedelse som hjälper dig att göra den lagade maträtten en oförglömlig.

Degen i detta fall består av tre huvudingredienser:

Hur man gör hemlagade nudlar: matlagningshemligheter
  • mjöl;
  • ägg;
  • Oil.

Och innan vi börjar beskriva recepten för att laga hemlagade nudlar, låt oss lära oss hur du väljer rätt ingredienser. Låt oss börja med mjöl! Här är det viktigaste förhållandet mellan protein och fiber i mjölkens sammansättning. Det är detta förhållande som bestämmer grovheten hos slipmjöl.

För en läcker pasta behöver du mjölmalning. Det är i det här fallet att degen visar sig vara mjuk och elastisk, vilket inte bara kan ha en positiv effekt på smaken på din maträtt. Även om vissa recept rekommenderar blandning av mjuk och hård mjöl, eftersom degen i detta fall erhålls av mer berikade proteiner.

Också värt att notera är det faktum att mjöl av fast slip är kostsam och om du kämpar med övervikt så blir en sådan kvalitet mer föredragen för dig.

Nu pratar vi om ägg. Några kockar säger att du behöver använda ett helt ägg, andra försäkrar att du bara kan använda äggulor för att göra nudlar. Som ett resultat visar det sig att båda är lämpliga.

Den enda skillnaden är att om du använder hela ägget behöver du inte lägga till någon annan vätska än vegetabilisk olja. Men om du bara lägger till äggulan blir färgen definitivt lite gulare, men för att göra degen mjukare behöver du lägga lite vatten.

Och här är en annan liten hemlighet: För att göra degen en speciell konsistens och en trevlig arom, kan du lägga till en liten mängd olivolja. Kom ihåg att om du bestämmer dig för att servera en pasta med lite aromatiserad sås, är det inte nödvändigt att ta med olivolja i receptet.

Hur man gör hemlagade nudlar: matlagningsteknik

Hur man gör hemlagade nudlar: matlagningshemligheter

Det är faktiskt väldigt lätt att göra pasta till pasta. För att göra detta måste du hälla en liten mängd siktat mjöl på bordet. I mitten sprider du det råa ägget och försiktigt knådar degen. Konsistens bör vara ganska tät och elastisk.

Efter att du är övertygad om att degen inte håller fast vid dina händer och bordet viks i en polyetenfilm och läggs i kylskåpet i ungefär en timme.

Därefter tar vi ut degen från kylskåpet och lämnar det i köket tills det blir rumstemperatur. Denna punkt är viktig, eftersom den kalla degen inte kommer att vara lydig i arbetet.

Också, kom ihåg en regel: När du rullar ut en del av degen ska resten vara täckt med en våthandduk eller en plastpåse så att den inte blöder.

Hur man gör hemnudlar till soppa

Tekniskt är förfarandet praktiskt taget detsamma som beskrivits ovan, men det finns några egenskaper. Så, låt oss börja. Först måste du slå två ägg och en halv tesked salt. När du har ett vitt skum, börja långsamt tillsätta mjöl, blanda en styv deg.

Efter att degen har varit i kylskåpet, rulla den i flera platta cirklar och skar försiktigt i smala remsor av vilken längd som helst. De resulterande nudlarna läggs ut på en torkduk eller gasbind och vänta tills den torkar helt. Du kan använda sådana nudlar inte bara för soppa och för att laga andra rätter.

Hur man lagar bukvete nudlar

Hur man gör hemlagade nudlar: matlagningshemligheter

Bukvit nudlar är en maträtt som inte lämnar likgiltig någon älskare av japanska köket. Men för att köpa ett paket av denna fantastiska produkt kommer att behöva spendera en ganska snygg summa. Men det kan göras hemma.

Så, för beredning av bovete nudlar behöver vi ingredienser som kilo bovete mjöl, ett halv kilo oblekat vetemjöl och 400 ml varmt vatten.

Matlagning bokhvetnudlar ska vara enligt följande:

  • Häll båda slags mjöl i en djup skål och försiktigt flytta dem mellan varandra;
  • Häll 200 ml vatten i den resulterande torra blandningen och förflytta försiktigt allt. OBS! Först kommer degen att smula, men om du inte är för lat, kommer det efter en stund att bli elastisk;
  • När massan har blivit homogen måste du fylla på det återstående vattnet och knäda degen igen.

Efter att degen är klar att rulla ut den och skära i tunna remsor. Med tanke på att en halv kilo kommer att producera en betydande mängd nudlar, kan du expandera de resulterande ränderna på en torr, varm plats, där de torkar upp. Lägg sedan dem i en glasburk där de kan lagras i flera månader.

Förresten, på samma sätt som du kan göra hemma och risnudlar. Du behöver bara byta bokhvedemjöl med ris.

Hur man gör kinesiska nudlar

Hur man gör hemlagade nudlar: matlagningshemligheter

Tillverkningsprocessen i sig liknar alla tidigare. Skillnaden är bara att som ingredienser du kan använda inte bara vete eller ris mjöl, men även stärkelse. Så vi kommer inte mer att fördjupa på tekniken.

Det är bättre att dela receptet för att laga kinesiska nudlar med kött och grönsaker. För dess förberedelse måste du lägga ut kött och grönsaker, skära i små bitar.

Lägg sedan kryddorna till smak. Medan köttet stewes, koka de kinesiska nudlarna i saltat vatten och lägg det till pannan några minuter innan köttet är klart. Servera denna maträtt du behöver heta.

Hur man lagar lagman nudlar

Det är också värt att uppmärksamma receptet på att laga nudlar till Lagman. För att göra detta måste du hälla 400 ml varmt vatten i en djup skål, lägg till två ägg och en nypa salt. Allt detta vispa till skumpisken. Lägg sedan till mjölet och ät degen.

Hur man gör hemlagade nudlar: matlagningshemligheter

När det började lossna från händerna, skifter vi det till cheesecloth och lämnar det i ungefär en timme på en mörk, kall plats. Under denna tid behöver du åtminstone en gång för att smulta degen tillsammans med gasväv utan tillsats av mjöl.

Efter en timme tar vi ut degen och börjar gnugga i en lösning av salt och läsk i ett halvt glas vatten. Tack vare detta förfarande blir degen elastisk.

Rul sedan ut små bitar av deg i liten flagella och våra nudlar är klara.

Som du kan se behöver du bara bara laga nudlar. Kom ihåg också att med användning av mjöl från fasta vete sorter kan du inte bara äta bra, utan också rädda figuren. Och det här är också viktigt. Så lära dig grunderna i matlagning, lära dig att laga nudlar och njut av resultatet. Lycka till och en trevlig aptit!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

3 + 4 =

Adblock
detector