Bagaimana cara membuat picagari masakan di rumah? | pangudownloads.com
Memasak lazat

Bagaimana cara membuat picagari masakan di rumah?

Beg masak picagari dan gula-gula adalah barang-barang yang tidak dapat ditukar ganti, baik di dapur profesional dan amatir. Dengan bantuan mereka, anda boleh membuat menarik hiasan kerinting untuk kek, biskut, eclairs dan hidangan lain.

Apakah prinsip kerja mereka?

Saya bekerja peranti ini seperti suntikan perubatan biasa. Krim dimuatkan ke dalam badan, dan dengan bantuan omboh, ia dipasangkan dengan kemas ke dalam kuih-muih.

Bagaimana cara membuat picagari masakan di rumah?

Biasanya, jarum suntikan masakan khusus untuk daging diperbuat daripada bahan silikon dan polimer, kadang-kadang badan diperbuat daripada logam. Yang terakhir dianggap lebih dipercayai dan tahan lama, terima kasih kepada sesak peranti, adalah mungkin untuk bekerja dengan massa daging dan krim dari mana-mana konsistensi.

Peranti silikon juga sering digunakan. Kelebihan utama mereka adalah ketelusan kes itu. Pengecas boleh mengawal jumlah campuran yang sedang dimasak semasa hiasan hidangan.

Apakah perbezaan dari beg kuih?

Beg kuih-muih mengikut jumlahnya jauh lebih besar daripada jarum suntikan. Terdapat beg boleh guna dan boleh guna. Yang pertama diperbuat daripada kertas atau polietilena, tetapi sebaik sahaja selepas digunakan, mereka mesti dibuang. Untuk menggunakan semula mereka tidak baik.

Beg boleh diguna semula diperbuat daripada kain katun, atau diperbuat daripada vinil. Dengan bantuan peranti ini, anda boleh membuat barang kemas yang cantik, dan beberapa kali. Beg itu hanya dibasuh dan digunakan semula. Terima kasih kepada peranti ini, anda boleh menghiasi hidangan dalam bentuk bunga dan reben, manik atau prasasti.

Apakah muncungnya?

Sebagai peraturan, peralatan kuliner ini dijual dengan lampiran. Jika anda memutuskan untuk membeli beg konfeksi, memberi keutamaan kepada peranti dengan jenis lampiran luaran, mereka lebih mudah digunakan.

Jika anda ingin membeli peranti tanpa lampiran, pastikan anda memberi perhatian kepada hujung beg itu.

Biasanya mereka ialah:

Bagaimana cara membuat picagari masakan di rumah?
 • Dengan pemotongan walaupun. Peranti sedemikian anda boleh buat prasasti atau corak;
 • Dengan pemotongan serong. Sempurna ia boleh meletakkan sempadan pada kek dan pastri;
 • Dengan potongan dua belah. Nozel digunakan untuk menghias hidangan dalam bentuk daun.

Sekiranya anda mahukan masakan, anda boleh membuat suntikan masakan, walaupun dengan tangan anda sendiri. Terdapat banyak pilihan, jadi anda akan dapat memilih yang terbaik untuk diri anda sendiri.

Bagaimana untuk membuat beg anda?

Untuk membina beg gula-gula dengan tangan anda sendiri, gunakan kertas tebal, selophan atau bahan tenunan. Jadi, untuk memahami bagaimana membuat pancut masakan penuh di rumah, pertimbangkan beberapa cara mudah.

Peranti daripada polietilena

Daripada alat anda hanya perlu satu pakej polietilena dan gunting biasa. Adalah wajar bahawa beg itu dengan sistem kunci, maka akan lebih mudah menggunakan ciptaan ini.

Proses pembuatan hanya mengambil masa beberapa minit:

 • Cari beg saiz sederhana dan isikan dengan krim. Sekiranya perlu, gunakan pates dari pelbagai jenis daging. Ia semua bergantung pada apa hidangan yang anda ingin menghiasi;
 • Apabila beg itu penuh, ikatlah dengan gelang getah;
 • Di satu sisi pakej, gunakan sepasang gunting untuk memotong sudut kecil dan meneruskan reka bentuk hidangan.

Sudah tentu, anda tidak akan mendapat keajaiban masakan dengan peranti seperti itu, tetapi jika anda dengan hati-hati dan sama rata mengedarkan campuran yang diekstrusi, anda boleh mendapatkan corak cantik.

Adaptasi dari kertas

Bagaimana cara membuat picagari masakan di rumah?

Di rumah, anda boleh membuat beg gula-gula kertas. Pelbagai kemungkinan mereka agak lebih tinggi daripada peranti sebelumnya. Oleh itu, wanita simpanan perlu mengambil perhatian terhadap pilihan ini.

Lebih baik tidak menggunakan kertas biasa, tetapi perkamen manisan, yang dijual di pasaraya mana pun.

Proses pembuatan:

 • Dari kepingan kertas, potong segitiga dan lipat dalam bentuk kon;
 • Ia adalah sangat penting bahawa tiada jurang di antara lapisan kulit, sebaliknya krim akan mula meresap semasa penyemperitan;
 • Tepi kerucut membujur ke dalam sehingga struktur tidak runtuh;
 • Isi beg dengan pemadat atau krim yang diperlukan;
 • Potong sudut di bawah dan gunakan peranti buatan sendiri!
 • Sekiranya anda berniat untuk membuat perhiasan, perkamen boleh menggantikan botol plastik;
 • Untuk bermula, potong leher botol, dan di tudung membuat lubang bentuk yang diingini (bintang laut, salji salji, bulatan);
 • Kemudian hanya tancapkan leher dengan tudung ke beg buatan sendiri.

Semua penyesuaian ini mudah, tetapi mereka mempunyai kelemahan yang jelas - kerapuhan. Malangnya, peranti ini digunakan hanya sekali, selepas itu proses pembuatan harus bermula semula. Persoalannya timbul: bagaimana anda boleh menggantikan jarum suntikan masakan untuk masa yang lama?

Bagaimana hendak membuat beg kain?

Di kedai khusus terdapat beg untuk digunakan semula, jadi mengapa tidak buat sesuatu seperti itu di rumah?

Untuk membuat beg konfeksi anda, pilih kain yang padat. Adalah wajar bahawa ia mudah dibasuh dan tidak ditumpahkan. Ia akan menjadi yang terbaik jika anda berjaya mendapatkan tanda semak.

Proses pembuatan:

Bagaimana cara membuat picagari masakan di rumah?
 • Potong dua segitiga dari saiz yang sama dari kain;
 • Jahit potongan di kedua sisi mesin, kemudian potong sudut bawah beg;
 • Untuk tidak kalah dengan saiz, pertama cuba muncung pada beg, dan kemudian potong, maka anda tidak perlu menjahit lubang terlalu besar;
 • Masukkan muncung yang dikehendaki dan jahitan jahitan;
 • Kepada krim, dibuat untuk picagari masakan, Jangan menyumbat, jangan terlepas pok, biarkan jahitan kekal di luar;
 • Selepas setiap penggunaan peranti, pastikan untuk mencuci beg itu, tetapi jangan berfikir untuk menambah detergen, ia masih merupakan kuih-muih.

Sudah tentu, ciptaan buatan sendiri tidak dapat menggantikan jarum suntikan sepenuhnya dengan muncung. Peranti tersebut tidak akan memberikan kejelasan corak atau garis sewajarnya semasa reka bentuk hidangan. Dan, bagaimanapun, penyelesaian ini sesuai untuk suri rumah yang tidak sering memanjakan ahli isi rumah mereka dengan pastri dan kuih-muih lain.

Tidak ada gunanya membelanjakan wang untuk peralatan profesional, jika anda tidak memasak dengan kerap. Tetapi jika anda berminat untuk memasak dengan serius, lebih baik untuk membelanjakan bekalan yang diperlukan.

http://www.youtube.com/watch?v=jNVmFcOZt8Q

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

19 − 13 =