Central Asian Shepherd Dog is een loyale vriend en betrouwbare beschermer | pangudownloads.com
Met de hand gemaakt

Central Asian Shepherd Dog is een loyale vriend en betrouwbare beschermer

Central Asian Shepherds, of zoals ze ook Alabai-honden worden genoemd, behoren tot een van de oudste rassen van vecht- en waakhonden. De geschiedenis van dit ras is meer dan twee millennia. Aanvankelijk werden Alabai-honden opgevoed om de kudden schapen te beschermen tegen wilde dieren, in het bijzonder tegen wolven en de bescherming van handelskaravanen.

Central Asian Shepherd Dog is een loyale vriend en betrouwbare beschermer

Daarnaast heeft de Centraal-Aziatische herder Alabai de bescherming van de huizen van hun eigenaars voor ongenode gasten goed aangepakt.

Op dit moment worden honden van dit ras voornamelijk gekocht om particuliere stedelijke en landhuizen te beschermen, evenals om de territoria van grote ondernemingen te beschermen. Wat zou de opvoeding van Alabai moeten zijn, zodat hij zal opgroeien tot een betrouwbare en betrouwbare beschermer?

Kenmerken van het ras

Het uiterlijk van Alabai kan niet anders dan respect inspireren. Honden van dit ras zijn sterk genoeg krachtig en hoog – bij de schoft bereikt hun groei minstens 60 cm. Het hoofd van Alabai is enorm met een korte, omvangrijke snuit. Wat betreft kleur, dan kunnen er vele opties zijn.

Centraal-Aziatische herders Alabai zijn zwart en wit, rood en grijs en zelfs bruin. De staart en oren van puppy’s worden in de eerste dagen van hun leven aangemeerd.

De onderscheidende kenmerken van het karakter van de Centraal-Aziatische herder zijn:

 • preventieve reactie;
 • gematigde agressie;
 • hoogontwikkeld “territoriaal instinct“.

opleiding

Centraal-Aziatische herders Alabai kalm, maar nogal eigenzinnig, ze zijn onafhankelijk en houden van vrijheid. Echter, op voorwaarde dat uw huisdier goed is opgeleid, met een duidelijke definitie van de leider van het pakket, zal alabai een betrouwbare beschermer worden voor u en uw gezin.

Het is vanwege de opzettelijkheid van dit ras dat hun training speciale aandacht moet krijgen. Gewoonlijk beginnen puppy’s van Alabai-ras te trainen wanneer hij zes maanden oud wordt en als hij de leeftijd van negen maanden heeft bereikt, moet de hond duidelijk begrijpen wie de meester in huis is, wie de leider is.

Ook op deze leeftijd moet de puppy rustig een muilkorf kunnen dragen en de volgende commando’s correct kunnen uitvoeren:

 • kan niet“;
 • volgende“;
 • voor mij“;
 • een plaats“;
 • staan“.

Naast deze basisopdrachten en een duidelijke verdeling van “rollen“De hond moet gewend zijn aan het feit dat de eigenaar haar kom neemt en er voedsel in stopt. Deze manipulaties mogen door het dier niet worden gezien als een aantasting van zijn eigendom.

Om de rol van leider van het pakket te bereiken, moet de host consequent, doelgericht en geduldig zijn, uitsluitend met behulp van opdrachten, gecoördineerde en logische acties en ook intonatie van de stem. Je bent verplicht om ervoor te zorgen dat de Alabai pup tijdig wordt opgeleid en het juiste gedrag vast te leggen, zolang hij nog een puppy is.

Hoe een puppy Alabai goed te trainen in geval van problemen, kunt u altijd een ervaren hondenhondenbedrijf vertellen dat zeker in uw stad bestaat.

Zorg voor Alabama

Central Asian Shepherd Dog is een loyale vriend en betrouwbare beschermer

De comfortabelste Alabai voelt op straat, dat wil zeggen. een ruime volière op de binnenplaats van het huis, een nachtstalling en een luifel in het geval van warmte – dit is alles wat u nodig heeft om een ​​herder te voelen “volmaakt“.

Alabai kan wennen aan het wonen in een appartement, maar er zal weinig plaats voor hem zijn, wat de aard van het huisdier negatief beïnvloedt. De Centraal-Aziatische herder moet lopen, ook al woont ze in een omheining, ze heeft regelmatig fysieke activiteit nodig om haar fysieke fitheid te behouden.

Geen superabsorberende verzorging voor een puppy Alabai is vereist, zoals voor een volwassen hond. Hun wol is bestand tegen vuil en ziet er geweldig uit, zelfs na lange wandelingen op ruw terrein. De meest actieve periode van vervelling vindt plaats in de lente van Alabai.

Indien gewenst kunt u tijdens deze periode de hond helpen het gemakkelijk en comfortabel te dragen, hiervoor moet u het haar dagelijks kammen met een speciale kam. Bovendien hebben de oren van de hond regelmatige verzorging nodig, moeten ze minstens eenmaal per twee weken worden schoongemaakt en moet je ook de klauwen van je huisdier snoeien.

Seksuele volwassenheid in Centraal-Aziatische schapenhonden komt op de leeftijd van zes tot acht maanden, maar de eerste paring van mannetjes is niet eerder dan twee jaar oud, en de teven – na de derde oestrus, maar niet vóór de halfmaandelijke leeftijd.

De dekking kan vrij zijn als de dieren geen tekenen van agressie tegen elkaar vertonen en al ervaring hebben met “deze gevallen“. In andere gevallen wordt handmatige paring meestal uitgevoerd en kan zelfs een voorsnuit worden gebruikt.

Over het algemeen is de Centraal-Aziatische herder een sterk en gezond ras, ziekten komen er zelden bovenuit. Er is echter een grote kans op dysplasie van de heup- en ellebooggewrichten, daarom is het noodzakelijk om de voeding van de hond en de bruikbaarheid ervan op een zeer verantwoordelijke manier te benaderen.

Kenmerken van voeding

Heel vaak, de eigenaren van de vraag hoe de juiste manier je nodig hebt om te voeden je puppy Alabai? Eerst moet u eens en voor altijd dus wat zou het voedsel Alabai beslissen: dat bestaat uit een volledig natuurlijke voedsel of enkel modder droogvoer. Meng beide methoden van toevoer wordt afgeraden.

Bij het voeren van een hond moet het natuurlijke voedsel van Alabai in zijn dieet omvatten:

 • mager vlees (rundvlees, kalfsvlees);
 • pap (rijst, haver, boekweit);
 • gedeeltelijk bijproducten;
 • groenten.

Er moet twee keer per dag worden gevoed, terwijl porties moeten overeenkomen met de groei en leeftijd van de hond. Vergeet niet over schoon drinkwater en de tijdige vervanging ervan.

Central Asian Shepherd Dog is een loyale vriend en betrouwbare beschermer

Bij het voeden van een uitgebalanceerd droogvoer, moeten de maaltijden ook regelmatig zijn, tweemaal per dag, de hoeveelheid voedsel die de hond nodig heeft, kan worden bepaald aan de hand van de instructies op de verpakking.

De kracht en het beschermende instinct van de Centraal-Aziatische herdershond zijn zowel haar deugden als, tot op zekere hoogte, nadelen. Communiceer met uw huisdier, vergeet nooit dat er een hond is die in staat is om een ​​wolf gemakkelijk te wurgen.

Het onderwijzen van een hond moet zeer verantwoordelijk worden behandeld, onder alle omstandigheden moet u de situatie duidelijk analyseren en, indien nodig, het gedrag van de hond tijdig aanpassen.

In de communicatie met het huisdier moet er sprake zijn van volledig wederzijds begrip en onvoorwaardelijk vertrouwen. Alleen in dit geval zal de hond voor eeuwig je trouwe vriend en onverschrokken beschermer van je hele familie worden!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

8 + = 10

Adblock
detector