Leren interessante voorwerpen te weven van touw of koord | pangudownloads.com
Met de hand gemaakt

Leren interessante voorwerpen te weven van touw of koord

Onlangs zijn de dingen die met de handen zijn gemaakt in de mode. En met de hand meid is populair, niet alleen in kleding, maar ook in ornamenten: armbanden, kralen, woondecoratie, in het algemeen, in alles, waarvoor je genoeg verbeeldingskracht en creativiteit hebt.

Steeds meer mensen voelen zich aangetrokken tot het weven van touwen en koorden. In verschillende technieken creëren ambachtslieden gewoon verbluffende dingen, omdat je zo'n vaartuig zo snel mogelijk onder de knie wilt krijgen.

We leren touwarmbanden van touwen

Waarschijnlijk het eerste dat mensen onder de knie hebben, die besloten om iets te maken met behulp van touwen, zijn vlechtarmbanden.

Om een ​​ornament op je hand te maken heb je nodig:

Leren interessante voorwerpen te weven van touw of koord
 • een touw van heldere kleur;
 • sluiting, is het het beste om metalen pluggen met ringen te kiezen;
 • scharen;
 • kaars;
 • tang.

Voordat je een armband maakt, moet je de lengte van het touw bepalen, laten we zeggen dat we een stuk van 1 meter nemen. De uiteinden van het touw moeten boven de vlam van de kaars worden geschroeid. Vouw het touw nu dubbel en maak een lus.

Trek vervolgens de lange uiteinden van het snoer erdoor en maak de volgende lus. Dit schema wordt herhaald totdat u het product krijgt met de gewenste waarde.

Als de armband de juiste maat heeft, trekt u de lange touwpunten door de lus en trekt u deze met kracht vast.

Knip overtollig snoer af, plaats de snede voorzichtig over de kaars. Maak vast aan de toekomstige armband gespen en het product is klaar.

Op de hand zal heel mooi zijn om een ​​paar heldere armbanden te bekijken, dus beheersing van de techniek, je kunt veel ornamenten maken.

Het weven van een stijlvolle ketting van touw kan volgens hetzelfde schema worden gedaan, waardoor u de originele set krijgt.

We beheersen het weven van het originele tapijt van het touw

Regelingen die het tapijt van het snoer of touw weven, er is veel, maar we zullen de eenvoudigste versie overwegen en iets creëren dat zelfs de meest onervaren meesters kunnen doen.

Voor creativiteit heb je nodig:

 • elk touw of kant (kleuren doen er niet toe, het hangt allemaal af van uw wensen);
 • een stuk touw;
 • scharen;
 • lijm.

De volgorde van acties is als volgt:

 • Bepaal de kleur en grootte van de toekomstige mat. Als u bijvoorbeeld een rond product met een diameter van 1 m wilt maken, hebt u ongeveer 70 m touw nodig;
 • Het gekozen touw is verdeeld in 3 gelijke delen en weven de meest voorkomende vlecht van hen, het bevestigen van de uiteinden met stukjes touw;
 • Nu is het van de ontvangen vlecht nodig om een ​​kleed te vormen. Om dit te doen, begin je het touw in een cirkel te vouwen, en voor kracht, de tiers op sommige plaatsen, maak je het touw vast. Wanneer de pigtail tot een logische conclusie komt, bevestig dan eerst het uiteinde ervan met een draad en dan ook met lijm voor sterkte.

Dergelijke producten kunnen niet alleen rond worden gemaakt, maar ook van elke andere vorm: vierkant, rechthoek en zelfs driehoek. Om dit te doen, hoef je maar een paar vlechten te weven en ze dan aan elkaar vast te maken. Geef je verbeelding de vrije loop en je krijgt ongelooflijke tapijten.

We beschouwen de methode om een ​​hangmat aan een touw te weven

Voor het weven van zo'n hangmat heb je geduld en een bepaalde vaardigheid nodig, omdat de basis van het product volledig uit touw zal bestaan.

Om het werk uit te voeren hebt u nodig:

Leren interessante voorwerpen te weven van touw of koord
 • sterk snoer (minstens 150 m);
 • houten latten van 80 cm - 2 stuks;
 • schaar.

In elke staaf moet u 6 gaten boren op een afstand van ongeveer 5 cm van elkaar.

Als u aan het werk bent, is het de moeite waard om op de breedte van de gaten te letten, het moet zo zijn dat het door de helft gevouwen koord er vrij doorheen kan gaan.

Verdeel het koord vervolgens in 12 gelijke delen. Houd er in dit geval rekening mee dat de lengte van elk 3 keer groter moet zijn dan de grootte van de toekomstige hangmat.

Voorbereidende koorden doorboren 2 in de gaten in de lamellen, de uiteinden moeten ten minste 1,5 m blijven. Bind ze eerst met elkaar, en maak dan een lus waaraan het product in de toekomst zal worden bevestigd.

Nu, de uiteinden van de veter die erin zit, moet je twee aan elkaar binden, knopen maken. Zorg er in dit geval voor dat bij het knooppunt één snoer uit één gat in de bar en de andere uit het nabije gat komt.

Nadat je alle manipulaties hebt uitgevoerd, zie je de eerste rij van een hangmat. Herhaal de voorgestelde weven van de koorden, het creëren van een rij achter de serie. Besteed speciale aandacht aan het feit dat u de uiteinden van het snoer uit de aangrenzende gaten moet breien, en niet uit één.

Probeer bij het maken van een product de cellen even groot te krijgen en niet te groot, want hoe kleiner de cel, hoe sterker de hangmat.

Als de lengte van je product voldoende is, zodat je erin kunt rusten, maak dan de tweede staaf vast. Om dit te doen, rijgt u de uiteinden van de koorden in 2 stukken in één gat, maar neemt u de touwen van verschillende uitlaten.

Bind de uiteinden aan elkaar, en zet het dan samen, verbinden en knopen een paar knopen. Bouw een lus waarop je een hangmat ophangt, en je kunt je creatie uitproberen.

Dit weven van touwen en koorden met hun eigen handen is zeer verslavend en maakt niet uit wat u doet: armbanden, kettingen, hangmatten, tapijten of iets anders. Het belangrijkste is dat u van de activiteit geniet en dat er met de tijd nieuwe creatieve ideeën komen. Veel succes!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

9 + 1 =