psychologie

Hoe word je brutaler? Kan ik stoppen met verlegen zijn en verlegenheid wegnemen?

Ieder van ons heeft minstens één keer in mijn leven een man ontmoet die, in atypische situaties, bloost, zweet en zichtbaar nerveus is. Verlegen mensen houden niet van ieders aandacht, ze zijn liever onopvallend en "kleurloos". Waarom gebeurt dit en hoe kan je stoppen om verlegen te zijn?

Waar komt verlegenheid vandaan?

Hoe word je brutaler? Kan ik stoppen met verlegen zijn en verlegenheid wegnemen?

Het wordt bepaald door een aantal factoren. Sommige mensen hebben vanaf de geboorte nog steeds problemen om met anderen te communiceren, ze zijn trager en teruggetrokken.

Even belangrijk is de opvoeding, de relaties in het gezin. De onveiligheid van hun ouders en hun mening dat er gevaren zijn, worden doorgegeven aan de kinderen.

Als ze volwassen worden, hebben ze absoluut geen vertrouwen in de buitenwereld.

Verlegenheid kan het gevolg zijn van een laag zelfbeeld. Een persoon wordt achtervolgd door angst dat hij niets kan doen, en anderen zullen hem veroordelen. Het is erg moeilijk voor dergelijke mensen om enige actie te ondernemen, ze zijn in paniek bang voor het maken van een fout. Elke fout voor hen is een tragedie.

Is het nodig om met verlegenheid te worstelen om meer zelfvertrouwen te krijgen?

Verlegenheid geeft een persoon veel overlast en voorkomt het bereiken van innerlijke harmonie. Daarom moet het overwonnen worden om stoutmoedig te handelen en de moeilijkheden van het leven op te lossen met een opgeheven hoofd.

Negatieve aspecten van verlegenheid:

  • ze bemoeit zich met promotie op een carrièreladder;
  • staat niet toe om kennis te maken met interessante mensen;
  • veroorzaakt innerlijke gevoelens en kwellingen vanwege zijn verlegenheid;
  • voorkomt om te handelen.

Hoe word je brutaler en overwin je verlegenheid?

Soms lijkt het mensen te schuwen dat het bijna onmogelijk is om dit te doen. Maar psychologen beweren dat alles niet zo eng is als het lijkt.

Hoe word je brutaler? Kan ik stoppen met verlegen zijn en verlegenheid wegnemen?

Het belangrijkste is om een ​​sterke motivatie te hebben.

Als je eenmaal je leven hebt aangepast, verdwijn je in de toekomst van kleverige handpalmen, rode gezichten en inconsistente spraak. Daarom is het zinvol om inspanningen te leveren.

Elke timide persoon denkt bijna dagelijks hoe hij brutaler kan worden.

Waarom komen sommige mensen gemakkelijk bij het team, krijgen ze geloofwaardigheid en gaan ze naar nieuwe overwinningen, terwijl anderen aan de zijlijn blijven van het leven?

Dit hangt in grote mate af van innerlijke kracht.

Communiceren met mensen, we beoordelen ze onbewust en vergelijken met zichzelf. Als het ons lijkt dat de persoonlijkheid van de gesprekspartner sterker is, worden relaties opgebouwd "Verlenging van onderaf". We houden op onszelf te waarderen en het primaat ervan te erkennen, geven ons het recht om ons leven te onderwijzen en te bekritiseren. Om psychologische gevechten te winnen, te kunnen overtuigen en je comfortabel te voelen, zelfs in onplezierige situaties, moet je je innerlijke kracht trainen.

Om te begrijpen hoe je brutaler en vastberadener kunt worden, moet een persoon beseffen dat moed niet de afwezigheid van angst is, maar het vermogen om het te overwinnen. Leer de moeilijkheden persoonlijk te bekijken.

Breid je kennissenkring uit

Hoe word je brutaler? Kan ik stoppen met verlegen zijn en verlegenheid wegnemen?

Om te begrijpen hoe je veel zelfverzekerder en zelfverzekerder kunt worden, moet je nadenken over wat voor zaken je voelt "Op uw gemak", en de resultaten zijn geen schande om anderen te laten zien.

Misschien is het naaien, fotograferen of koken. Meld u aan voor thematische kringen - daar vindt u gelijkgestemde mensen, en het zal gemakkelijker voor u zijn om met communicatie te beginnen. Zoek online forums waar mensen communiceren op basis van interesses en actief een gesprek aangaan.

Ook op het werk hoeft u niet te slapen.

Organiseer een kleine openbare toespraak over het huidige probleem. Als het erg moeilijk voor je is om voor het eerst voor een publiek te verschijnen, oefen je de speech in de kring van vrienden, familieleden en kameraden. Elke keer voel je je zelfverzekerder.

Vergeet niet dat zelfs een onbetekenende prestatie een gelegenheid is om een ​​vakantie voor jezelf te regelen. Geniet met nieuwe dingen of markeer dit evenement in een café met vrienden.

Ik wil moedig zijn!

Hoe word je brutaler? Kan ik stoppen met verlegen zijn en verlegenheid wegnemen?

Hiervoor moet je dagelijks moed oefenen.

Regelmatige weergave van moed verhoogt het gevoel van eigenwaarde, en een persoon beseft dat hij dapper wordt: ondanks angst gaat hij verder.

De eerste stap naar de overwinning is de herkenning van je angst. Rechtvaardig jezelf niet en zoek geen excuses. Je bent bang! Vergeef jezelf hiervoor.

Denk na over waarom je bang was. Werk je overtuigingen uit en zorg ervoor dat ze niet vals zijn. Om sterk en bevrijd te worden, is het noodzakelijk om de oorzaak van angst te identificeren. Alleen op deze manier zal worstelen met zichzelf positieve resultaten opleveren.

Beslis zelf dat je dat voortaan niet zult zijn "Verberg je hoofd in het zand" en vermijd situaties die je bang maken. Prijs jezelf voor elke poging om angst te overwinnen, zelfs als ze niet effectief waren.

De volgende keer zul je het zeker tot het einde brengen. Elke nieuwe poging zal je helpen te begrijpen hoe je dapper en dapper kunt worden.

Oprechtheid is een waardevolle eigenschap

Zeg je vaak de woorden die je hart zegt? Hoogstwaarschijnlijk niet erg veel. Als je met mensen te maken hebt, wees dan niet bang om echt te zijn. Oprechte houding is zeer boeiend, mensen zijn blij om te weten dat u echt positief over hen denkt. Maar vergis complimenten en vleierij niet.

Praktische tips

Hier zijn enkele van hen:

Hoe word je brutaler? Kan ik stoppen met verlegen zijn en verlegenheid wegnemen?
  • Communiceer waar mogelijk met mensen;
  • de belangen van anderen beschermen;
  • leer hoe je je emoties moet schreeuwen, kopieer ze niet naar binnen;
  • vergeet de mening van iemand anders, je hebt hetzelfde recht om kaders en grenzen in te stellen.

Als je uit je comfortzone komt, krijg je een nieuwe ervaring.

Doe wat vroeger om een ​​of andere reden werd vermeden: dineren in een duur restaurant, liften, naar het werk gaan via andere wegen.

Maak je leven divers en angstig daarin zal er geen plaats meer zijn!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

36 − 33 =