psykologi

Hvordan kan du tilgi deg feilene fra fortiden, kvitte deg med klager og slippe negative følelser?

Når en person er belastet av fortidens feil, kan han ikke fullt ut leve nåtiden og bygge fremtiden. Bak skuldrene til hver av oss, sannsynligvis, er handlinger som vi skammer oss for, er skadet og skadet. Noen mennesker vet hvordan man raskt skal glemme dem, noen blir konstant plaget av samvittighet. Du må tilgi deg selv for feilene i fortiden, men hvor vanskelig er det noen ganger å gjøre det!

Dette er ganske mulig hvis du klarer å analysere tilstanden din og høre på råd fra personer som har slik erfaring.

Hva kan gjøres?

Til å begynne med, prøv å bruke de enkleste, men effektive metodene:

 • Dårlig erfaring er en god opplevelse. Ofte er det mye mer verdifullt enn en positiv livserfaring, for gjennom følelser oppdager en person de negative konsekvensene av hans handlinger. Gjør en konklusjon fra denne eller den aktuelle situasjonen. Du kan forestille deg at det var av denne grunn at du lærte en leksjon for deg selv;
 • Brenn papiret. Forskrive på det som forstyrrer deg. Det er ønskelig å beskrive problemet i stor detalj og alt knyttet til det. Når du brenner dette arket, vil du føle deg bedre;
 • Reduser problemet. Denne psykologiske enheten brukes ikke bare til å tilgi selv feil og gi slipp på fortiden, men også som en måte å kvitte seg med ethvert problem som undertrykker. Tenk deg selv i full vekst og smerten din (problem, klage) i en tilsvarende størrelse. Videre, forestill deg at det raskt faller og gradvis forsvinner eller blir ubetydelig.

Hvis skyldfølelsen er veldig sterk, kan disse metodene ikke gi det ønskede resultatet – helt glem og tilgi deg selv feil og din klage vil ikke fungere. Prøv i så fall å analysere tilstanden din dypere og bruk metoder som kan kreve deg mer tid, ansvar og tålmodighet.

Ikke glem at rundt deg er det samme levende folk som gjør feil, akkurat som deg.

Dette betyr at din flamme, sannsynligvis er oppfattet av folk, ikke er så dramatisk. I tillegg er det lite sannsynlig at de vil huske det hele livet – det vil ta svært kort tid, og alt blir glemt, så du trenger ikke å bekymre deg heller – du må slutte å føle deg skyldig og gi slipp på dine erfaringer.

Hvis tilsynet du tillot, førte til materiell skade på noen, prøv å kompensere ham. Etter å ha ryddet skylden, blir det mye lettere for deg å glemme hendelsen.

Selvfølgelig vil personlig kommunikasjon med personen du har fornærmet, og forespørselen om å tilgi deg, så tidlig som mulig å jevne ut konflikten og redde deg fra en tyngdekraft. Selv om en person nekter å unnskylde deg, vil følelsen av lettelse fortsatt komme fra den oppfatningen at du har gjort et skritt mot forsoning. Hvis du har mulighet til å gjenopprette og moralsk skade, for å rette opp situasjonen – vær sikker på å gjøre det.

For å kunne forstå hvordan det er – å tilgi seg fornærmelser og gi slipp på fortiden, må man kunne tilgi andre. Denne evnen må følge deg gjennom livet, bli en vane eller til og med en karaktertrekk. Det vil tillate deg å innse at andre kan tilgi deg med samme letthet.

Hva mer kan du gjøre for å lære å slippe av vred og bli kvitt skuldfølelse?

 • Godta deg selv som en person som du er med alle manglene og dyder;
 • Det er lettere å oppleve noen negative situasjoner som er mulige optimistiske for liv og hyggelige mennesker;
 • Tenk på fremtiden, og la fortiden bli etterlatt. Styr dine krefter til hva som vil skje etterpå, fordi du kan endre dette i motsetning til de hendelsene som allerede har skjedd;
 • Avvis selv-flagellasjon til fordel for helsen din. Angst, raseri, nerver påvirker en persons fysiske tilstand negativt. Fordeler dette vil ikke bringe;
 • Hvis du finner det vanskelig å organisere dine tanker og følelser, ta en oversikt, beskriv hvert trinn du tar for å lære å tilgi deg selv og andre.

Mann og kvinne

Ofte er årsaken til stridigheter i familien klager og mangler, hvilken av partnerne ikke kan tilgi den andre. Det spiller ingen rolle når situasjonen skjedde – før møtet av mennesker eller etter det. Negative mørkere relasjoner, introduserer mistillit, gjensidig forfalskninger, fører til skandaler. Av denne grunn har ikke en familie oppløst seg.

Ofte kan en kvinne bli hørt: “Min elskede person kan ikke tilgi meg for fortiden”. Ofte i slike tilfeller handler det om endringene eller forbindelsene som hun hadde før begynnelsen av det nåværende forholdet.

Noen ganger er kostnadene ubegrunnet, men i alle fall må du ta tiltak som vil bidra til å redde paret.

Kvinner ofte lurer på om en mann kan tilgi en kvinne for de feilene hun har begått i fortiden.

Svaret på dette spørsmålet er i stor grad avhengig av mannen selv og om situasjonen som har skjedd.

Hvis en mann har en mild karakter og trofast elsker sin sjelefrende, vil det være mye lettere å bosette konflikten. Omstendighetene der han skjedde, spiller også en viktig rolle. For eksempel forårsaket en mann en kvinnesmerte, førte til fortvilelse, ufrivillig presset den til svik.

Å være sammen og høre konstant anklagelser i adressen din er en tung byrde.

Men det er viktig å forstå at hvis en mann ikke har delt med deg etter svik, så er han klar til å tilgi deg smerten og gi slipp på fortiden, men du må hjelpe ham, og her er hvordan det kan gjøres:

 • Lov ham. Han må se at du legger merke til og setter pris på hans verdighet. Det er ikke skammelig å fortelle en mannskomplimenter som vil tillate deg å uttrykke din holdning til ham, egenskapene til hans karakter;
 • Gi en viktig rolle til det seksuelle aspektet. Din kjære bør føle at han er det ønskede seksuelle objektet for deg, helt tilfredsstillende. Ikke sammenlign din kjære med andre menn, selv om han har fordeler over dem;
 • Oppfør deg på en slik måte at han ikke har grunn til å være sjalu av deg. Han vil forstå at du har anerkjent dine feil, er klar til å rette dem;
 • Når talen igjen kommer om feilen du har begått, forklarer den elskede at du er skadet og skadet for å høre fortalelser, ubehagelige ord i adressen din. Be ham ikke å minne deg på den forferdelige situasjonen som skjedde.

Hvis en mann er kjære for deg, og han gir deg et hint om at han er i stand til å frigjøre vrede i tilfelle din korrekte oppførsel, følg disse tipsene, og du klarer å opprettholde forholdet ditt.

Et brutalt slag er også for en kvinne forresten av mannen sin. Overlevelse og frigjøring av denne situasjonen er ganske vanskelig. Det ser ut til mange som “Ødelagt vase” lim det er allerede umulig, og selv om mannen viser et ønske om å bli i familien, vil det tidligere forholdet ikke lenger være. Hvis du bestemmer deg for å holde en familie, må du analysere hvordan du begge skal oppføre deg slik at du kan tilgi din manns svikt i fortiden og holde deg sammen.

Hvilke skritt må tas:

 • Privatliv. For å ta en riktig beslutning om videreutvikling av relasjoner, må du roe ned og tenke på ting. Gjør analysen og oppførelsen din – kanskje mister mister noe i familien (problemer i intimt liv, åndelig intimitet, etc.). Bestem hvilke endringer du vil gjøre i livet ditt sammen for å redde ekteskapet;
 • Snakk. Selvfølgelig må du gjøre dette rolig, uten anklager, hysteri og skriking. Hvis du bestemmer deg for å tilgi din utroskap, kan dette trinnet være utgangspunktet for å introdusere innovasjoner og forbedre livet ditt sammen. Hvis du hørte fra ham at dette skjedde og på grunn av din feil, må du til og med be om unnskyldning, og selv trekke konklusjoner om hvordan du skal oppføre seg ytterligere slik at situasjonen ikke gjentas igjen;
 • Jeg beklager. Dette er vanskelig, men det er nødvendig å gjøre det. Hvis du hele tiden tilvender ektefellen, vil han føle seg skyldig, og når denne følelsen plager ham, vil han ikke stå og gå bort;
 • Lær å stole på igjen. Å gjøre det enda vanskeligere enn å gi tilgivelse. Prøv å tilbringe all fritiden sammen, ikke husk deg selv og ikke påminn din ektefelle om forræderi. For å få deg til å føle deg tryggere, kan han ringe deg oftere, fortelle hvor han er og med hvem;
 • Tenk på det bra. Som i situasjonen når en kvinne trenger tilgivelse, er det viktig å forstå at en mann ikke ville forlate kjæresten din, det betyr at du og din familie er kjære for ham.

Fortidens feil ødelegger ofte en persons liv.

Ikke la dem gjøre dette – tilgi deg selv og andre, trygt se på fremtiden.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply Tracyt 28.06.2024 at 14:03

  Excellent insights! Your breakdown of the topic is clear and concise. For further exploration, I recommend visiting: READ MORE. Keen to hear everyone’s opinions!

 • Leave a Reply