psykologi

Hvordan sove i 4 timer – lære teknikken med “rask søvn”!

Legene sier vedvarende – for å sove trenger den voksne kroppen minst 8 timer full søvn per dag. Selvfølgelig er å følge denne teorien riktig. Resten må nødvendigvis ta betydelig tid i livet ditt, ellers vil du bli irritabel og apatisk, eller verre, få kroniske systemiske sykdommer.

Contents

Når kan en rask drøm lagre?

Hvordan sove i 4 timer - lære teknikken med "rask søvn"!

Men noen ganger omstendigheter gjør oss til å tenke på hvordan du får nok søvn i 4-5 timer. For eksempel, etter en lang reise, når det er svært lite tid igjen for hvile, og om morgenen må du se munter og frisk. Eller i tilfelle at det er nesten ikke tid til å sove om natten, og i bakgrunnen for å huske tidsmaterialet, og snart venter en eksamen på deg, som du må samle inn og konsentrere.

Tilfeller der teknikken til “rask søvn“Vil bli relevant, masse. Men vi oppfordrer deg ikke på noen måte til å trene det hele tiden – det er snarere et nødforanstaltning, som bør brukes i nødstilfeller. Vær oppmerksom på at for normal minne, reaksjon og oppfatning er den normale varigheten av søvn viktig, og hvis du blir “spoof“Kroppen er stadig, hjernen din vil raskt avklassifisere alle dine begynnelser og vil betale deg ikke den mest verdifulle mynten.

Men søvnens varighet er ikke det viktigste aspektet for en fullstendig og omfattende resten av kroppen vår. Mye viktigere er kvaliteten. Selv om du sover 10 timer på rad, bor i et støyende rom eller ubehagelig stilling, kan du nesten ikke skryte av livskraft og klarhet i tankene etter oppvåkning.

I tillegg er det viktig å vite den beste tiden for hvile – timene når kroppen får vital energi og virkelig slapper av. Folk som faller inn i “nødvendig “ Fase av søvn, som regel, få nok søvn bedre enn sovende i lang tid, men gå til sengs på feil tidspunkt på dagen. Så, i dag vil vi fortelle deg hvordan du får nok søvn raskt og effektivt.

Teknikken med “rask hvile”

Hvordan sove i 4 timer - lære teknikken med "rask søvn"!

Hvordan få nok søvn på 4 timer? I vår turbulente alder dette spørsmålet puslespill, dessverre, mange.

Det moderne tempoet i livet dikterer sine regler, og noen ganger har vi bare noen få timer å hvile, hvorpå vi skal føle oss normale og kunne gjøre vårt daglige arbeid.

Den første regelen du bør forstå er at du kan få nok søvn i dette tilfellet bare under forutsetning av at du brukte den siste natten i Morpheus ‘armer.

Hvis fenomenet mangel på søvn gjentar seg med “beundringsverdig“Regelmessighet, det er fornuftig å omstrukturere søvnen og våkenhet, og gjør tidsplanlegging. Hvis du lider av søvnløshet eller jobber 20 timer i døgnet, er det usannsynlig at anbefalingene gitt vil være bra for deg.

For resten, “nødsituasjon“I sager har eksperter utviklet et helt system, hvoretter du kan forbli sterk, selv med en elendig varighet av natts søvn.

Så, hvordan å sove i 4 timer og få nok søvn? Først av alt, les nøkkelreglene for “rask søvn»:

Hvordan sove i 4 timer - lære teknikken med "rask søvn"!
 • Før du legger deg til sengs er det viktig å slappe av og distrahere fra hverdagens vanities. Prøv å ikke gå i seng, “fordøye “ deres problemer og utfordringer fremover. Tilbring 10 minutter å lytte til avslappende musikk (eksperter hevder at det beste i dette tilfellet vil være den klassiske), eller engasjere seg i meditativ praksis. Slapp av og flykte fra omsorgen kan hjelpe sex med en elsket. Kort sagt, bruk alle mulighetene for å sove fullstendig “beredskap“, Uten påtrengende tanker i hodet mitt;
 • Ikke overbelast magen din om natten. Spis lette måltider, og ikke drikk alkohol (unntatt i svært små mengder). Hvis du begynner å overeat før du går i dvale, vil kroppen din begynne å aktivt bruke energiressurser på å fordøye mat som har kommet inn i magen, og derfor en fullverdig “omstart“Du trenger ikke å vente på ham;
 • Sov bare under et varmt teppe (denne regelen gjelder ikke sommersesongen, hvis ditt hjem er varmt). Det er bevist at i varmen hviler kroppen mer produktiv enn i kulde. Og dette er igjen forbundet med høye energiforbruk for “oppvarming“;
 • Ta en varm dusj rett før du går og legger deg. Denne prosedyren er ikke bare knyttet til personlig hygiene. Vann er en fin måte å rense kroppen på informasjonen som er samlet i løpet av dagen. Vask det, du ser ut til å vaske av følelser (spesielt negative) og inntrykk, og gir kroppen din avslappning og beredskap for søvn.
 • Hvordan sove i 4 timer - lære teknikken med "rask søvn"!Hvis du kommer til å sove i lyset eller i et rastløst miljø, bruk en spesiell bandasje på øynene dine (disse blir vanligvis gitt ut i fly);
 • Hvis du har støy i huset (en trafikkert vei i nærheten, gråtende barn, naboens borevegg), bruk så enkelt og nyttig som ørepropper. Det er ingen hemmelighet for noen at det er praktisk talt umulig å sove under forhold med intens lyd. Derfor, hvis du har en risiko for å våkne opp fra en plutselig skarp lyd, må du bruke øreplugger;
 • Hvis du har problemer med å sove (for eksempel søvnløshet eller parasomnia), vil du være interessert i å bruke spesielle fytoterapeutiske puter. Spesielt egnede puter med lavendel, melissa eller humlekegler;
 • Utvikle en stabil modus for å bli vant til en fem-timers søvn. Vanligvis tar dette minst en måned. På slutten av denne perioden tilpasser kroppen din til den nye ordren. Vi anbefaler imidlertid ikke at du misbruker “rask søvn“: Vi vil gjenta – å bruke det bedre i”nødsituasjon“Situasjoner, men ikke kontinuerlig;
 • Hvordan sove i 4 timer - lære teknikken med "rask søvn"!Gi deg en dag i uken, hvor du sover minst 8-9 timer. Så kroppen din vil raskt tilpasse seg den generelle “strippet ned»Rhythm, og overgangen til den blir jevnere, myk og lojal;
 • Gå til sengs før midnatt. Dette er den viktigste og uunnværlige tilstanden for “rask søvn“. En annen lege, Paul Bragg, viste viktigheten av å sove til midnatt. I sitt arbeid skrev han at søvntid til 00.00 kan settes sikkert til 2,5 timers søvn etter 00.00.

Når du observerer disse enkle reglene, kan du få nok søvn på kortest mulig tid. Som du ser, består en kvalitativ drøm av tre grunnleggende “komponenter“: Beredskap for ham, organisering av en seng og forholdene til resten. Etter å ha gitt disse tingene på riktig nivå, kan du forbli kraftig og brukbar, selv om du bare har et par timer å sove.

“Polyphasic resten av Leonardo da Vinci”

Kjenner du et så underholdende faktum at “rask søvn“Er det ofte knyttet til navnet på den store kunstneren av renessansen? Sikkert er du fascinert, hvorfor dette skjer. Faktum er at Da Vinci var en oppfinnsom mann, og veldig lei meg for hans tid brukt på hvile. Han mente at det kunne være mye mer produktivt enn å ligge i sengen.

Derfor oppfant den ressursrike artisten teknikken for polyphasisk søvn. Hun tok en sengetid på bare 15 minutter hver 4. time. Hva er overraskende, i denne modusen levde Da Vinci lenge, i full helse og klart sinn. Og viktigst, jeg opplevde ikke noe utfordrende tretthet.

Hvordan sove i 4 timer - lære teknikken med "rask søvn"!

Det er kjent at den mest produktive tiden for kreativitet (og annen aktivitet) er i øyeblikket etter oppvåkning. Dermed skapte kunstneren et stort energibesparende, som hjalp ham med å skape og engasjere seg i kunst hele tiden. Hvem vet, kanskje det var den kraftige økningen i effektiviteten som gjorde ham til en ekte legende, hvis mesterverk vi fremdeles husker til i dag?

Og likevel, vi oppfordrer deg til ikke å engasjere seg i slike ekstreme ting. I stedet bør du justere modusen og gjøre nyttige endringer i den.

Vi anbefaler også:

 • Delta i morgenøvelser, eller løp om morgenen;
 • Bo i rom med lyst naturlig lys;
 • I løpet av dagen, engasjere seg i fysisk aktivitet (om enn den mest primitive, som å gå);
 • Drikk rikelig med vann (minst 1,5-2 liter per dag);
 • Overgi bruk av alkohol, koffeinholdige drikker og energi;
 • Slutte å røyke
 • Sov om dagen hvis du virkelig vil ha det, og det er en mulighet.

Så, vi fant ut hvordan du får nok søvn i 4 timer. Vi håper at du vil lytte til våre anbefalinger og ta opp korreksjonen av ditt regime så snart som mulig. Vær sunn og munter!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply