Rumah yang selesa

Apa yang perlu dilakukan dengan sol pecah?

Saya harus mengatakan sekaligus: menyelesaikan masalah, bukannya melekatkan satu-satunya kasut retak, adalah berbaloi untuk menyesuaikan diri untuk membeli pasangan baru. Di rumah, pembaikan kualiti tidak dapat dijalankan. Satu-satunya adalah tertakluk kepada beban yang berterusan, dan walaupun alat super-moden yang paling tahan lama tidak dapat memberikan penebatan kaki secara kekal.

Apabila membaiki keadaan kilang, tapak kaki diperbaiki menggunakan penggantian. Selalunya dalam proses ini, kasut kehilangan bentuknya, ia menjadi tidak ternampak. Sekiranya tidak ada peluang untuk membeli pasangan baru, atau ke kedai kasut, tiada apa yang perlu dilalui, kita perlu berfikir tentang bagaimana untuk menutup meterai kasut pecah.

Contents

Kami menyingkirkan lubang itu sendiri

Apa yang perlu dilakukan dengan sol pecah?

Daripada melekat satu tapak kasut musim sejuk atau musim gugur? Sebagai seorang penambahbaikan, gam “Moment“, Epoksi sealant”Pemegang gila», Bermakna dengan poliuretana«Desmokol“. Setiap gam dilampirkan dengan arahan, yang anda perlukan untuk mengemudi semasa kerja.

Perlu juga diperhatikan bahawa ubat-ubatan ini adalah toksik. Apabila bersentuhan dengan membran mukus, mereka perlu dibuang dengan serta-merta dengan aliran air yang mengalir.

Algoritma kerja:

  • Oleh kerana kasut musim sejuk atau musim gugur dalam kebanyakan kes mempunyai satu-satunya pembinaan sarang lebah, anda perlu terlebih dahulu berurusan dengan sarang lebah. Getah, yang merangkumi mereka, perlu dikeluarkan ke kawasan sedemikian untuk menghapuskan semua kotoran terkumpul dari lubang. Kadang-kadang akses ke sarang lebah itu dilakukan dari sisi insole, yang mesti dikeluarkan sepenuhnya ketika membersihkan lubang;
  • Honeycomb diperlukan untuk mengisi dengan potongan mikrofon kecil dan tuangkan sealant silikon, kedap dengan baik;
  • Sebelum melekatkan satu-satunya tapak pecah, ia perlu untuk menunggu sealant kering dan mengeras;
  • Seterusnya, potong sebatang getah atau mikropores yang memasuki lubang – jika bertukar, atau tekan lubang kecil dengan campuran habuk habuk mikropores dan sealant;
  • Dengan saiz kasut, tunggal yang diperbuat daripada getah halus dipotong, ditampal dengan bantuan pelekat yang telah disediakan di seluruh kawasan kasut;
  • Letakkan kasut atau kasut di bawah akhbar.
Apa yang perlu dilakukan dengan sol pecah?

Berapa lamakah untuk lem kering sepenuhnya, ditunjukkan dalam arahan.

Bagaimana untuk menutup lubang dalam satu-satunya kasut musim panas? Bertindak mengikut algoritma yang sama, hanya kerumitan yang kurang.

Sekiranya sandal adalah gam, lebih baik membeli satu-satunya getah di bengkel, dan melekatkan diri dengan bantuan gam getah. Ini boleh dilakukan apabila kasut mempunyai asas yang kukuh. Kadang-kadang, sol panas dilampirkan semata-mata kepada garis besar. Dalam kes ini, sandal perlu dibuang.

Pembaikan kasut sukan

Bagaimana untuk melipat satu-satunya pada kasut apabila terdapat lubang di dalamnya kerana hakikat bahawa mereka melangkah pada sesuatu yang tajam? Jika proses latihan berlaku di gym, anda tidak perlu melepas sepasang kasut berlari kegemaran anda.

Daripada pelekat domestik, lebih baik menggunakan epoksi, yang direka khusus untuk kasut. Kosnya rendah.

Apa yang perlu dilakukan dengan sol pecah?

Lubang-lubang lubang pada satu-satunya harus dibersihkan dengan teliti dan degreased dengan pelarut. Apabila semuanya kering, gunakan epoksi cair yang betul.

Sekiranya lubang itu besar, perlu meletakkan mesh gentian kaca ke dalamnya – ia disebut sabit. Semasa gam kering, tempat lubang dari luar perlu dimeteraikan dengan pita cat – supaya tapaknya tetap lancar.

Varian yang ideal adalah pelekat Seamgrip Amerika. Mereka menyegel bot getah. Jika anda berjaya membelinya, anda tidak sepatutnya berpisah dengan sepasang kasut larian kegemaran anda untuk masa yang lama. Ini adalah satu-satunya gam yang benar-benar menyelesaikan masalah, bukannya merekatkan getah atau poliuretana tunggal.

Tetapi jika ada peluang untuk membeli gam jenama ini, maka tidak mungkin wang untuk membeli kasut. Kosnya agak tinggi.

Campuran epoksi yang diimport jenis Jenis Selesai adalah lebih baik daripada gam domestik, tetapi mereka tidak boleh dijanjikan untuk ketahanan apabila menggunakannya.

Bagaimana untuk merapatkan tapak kaki yang terkoyak pada kasut? Ia semua bergantung kepada bahan yang mana tapaknya dibuat pada kasut dan lokasi lubang.

Skates murah dipasang hampir di kadbod, dan gam epoksi akan membantu menangani masalah ini, jika lubang pada tapaknya tidak berada di tempat di mana pisau dipasang. Dalam kes ini, kasut perlu dibuang. Tork akan membuat semua usaha menjadi sifar.

Dengan cara yang sama, anda akan mempunyai kaitan dengan kasut yang mahal – pembaikan tegas bilah selepas pembaikan tidak dapat memberikan gam yang paling mahal.

Lubang di sisi kasut atau di kaki masih boleh dicuba untuk dimeteraikan sendiri, tetapi boot cacat tidak menjamin kestabilan. Pembaikan rumah kasut sukan hendaklah dilakukan hanya sekiranya berlaku kerosakan kecil.

Apa yang perlu dilakukan dengan sol pecah?

Skates mahal dengan tapak kaki kulit terpaku dengan gam kasut khas untuk membaiki produk kulit. Sekiranya tempat untuk dimeteraikan, teliti degrease, isi lubang dengan campuran sekam kulit, tekan, kemudian integriti tunggal akan dipulihkan.

Apabila membaiki kasut sukan mahal, masuk akal untuk membeli gam mahal. Kasut sukan berkualiti jauh lebih mahal daripada pembungkusan dengan pelekat.

Daripada melekat tunggal, retak, dengan kasut, ia tidak perlu dan mencerminkan. Di rumah, tidak mustahil untuk mengatasi pembaikan. Ya, dan percaya para pembuat kasut swasta yang berjanji untuk menyelesaikan masalah pemasangan pencegahan, tidak seharusnya. Anda hanya boleh pergi ke sana selepas pembaikan seperti sebelum anda sampai ke pintu kedai kasut. Semasa pembaikan, penggantian lengkap diperlukan “alat ganti“.

Nuansa kerja

Bahawa kasut telah berkhidmat beberapa waktu lagi, perlu diketahui tentang nuansa berikut perbaikan:

Apa yang perlu dilakukan dengan sol pecah?
  • Semua permukaan sebelum penggunaan gam bersih dan degerase, teliti kering;
  • Pelekat ini digunakan oleh lapisan yang tidak lebih daripada 3mm tebal;
  • Sebelum menyertai bahagian-bahagian, gam disimpan selama kira-kira 10 minit;
  • kasut harus berada di bawah beban selama sekurang-kurangnya 10 jam.

Beban harus dipilih supaya kasut tidak cacat. Jika anda mempunyai kotak kasut, anda tidak perlu bimbang tentang bentuk kasut atau kasut kegemaran anda.

Walau bagaimanapun, ia patut mempertimbangkan pilihan membeli sepasang kasut lain. Selepas membaiki sol dengan bantuan walaupun gam super berkualiti, kasut atau kasut sangat cepat gagal.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply