Berkonsepkan diri sendiri? | pangudownloads.com
Rumah yang selesa

Berkonsepkan diri sendiri?

Keperluan untuk penyucian rohani muncul di setiap orang - adalah keinginan semulajadi untuk membuang negatif kehidupan sehari-hari dan memperkuat iman kepada Tuhan dan sebabnya. Bagi orang percaya Ortodoks, adalah wajar untuk berusaha untuk melakukan pemurnian bukan sahaja secara rohani, tetapi juga secara fizikal, sehingga secara tradisinya imam dari gereja memegang upacara suci untuk rumah para umat.

Tetapi anda boleh mengarahkan ini dan usaha anda sendiri, terutamanya jika anda merasakan peningkatan rohani ini. Bagaimana untuk mengamalkan apartmen dengan betul - baca di bawah.

Penagih dengan nama St. Nicholas the Wonderworker

Berkonsepkan diri sendiri?

Ritual diadakan pada hari Khamis, sesuai hari Khamis, selain itu, yang jatuh salah satu cuti Ortodoks yang hebat. Pagi awal, sebelum 9-10 jam, pergi ke kuil. Anda perlu membeli lilin di sana, yang anda akan dibawa ke rumah, tiga keping.

Tiga lagi lilin mudah, beli dan dimasukkan ke dalam imej Nicholas the Wonderworker.

Sebelum ikon, buat tanda salib tiga kali dan katakan: "Wonderworker Nikolai, memberkati saya untuk membersihkan apartmen dan mengusir kuasa setan daripadanya. Amen. ".

Setelah pulang ke rumah sebelum tengah hari, menyalakan lilin pertama dan meletakkannya di sekitar perimeter rumah, tidak lupa bilik mandi, bilik stor dan balkoni. Sudut menyeberangi salib dengan lilin. Bagaimana untuk mempersembahkan pangsapuri sendiri? Agar ritual berfungsi, hak untuk membersihkan apartmen dengan bersih pada malam hari, pada hari Rabu. Gunakan lilin (tunggul) yang dibalut kertas dan buang, hanya tidak di sampah, tetapi sebaliknya prikopaite di suatu tempat di taman di dalam tanah.

Gunakan lilin kedua dan ketiga pada Khamis berikut - hanya tiga minggu. Sebelum membersihkan rumah di pagi hari sekali lagi melawat kuil dan berdoa sebelum imej Wonder-worker. Hasilnya adalah kosiness dan kesegaran di rumah, pembebasan dari penyakit dan penyakit, suasana positif di rumah. Rupa tiga minggu seperti itu boleh diadakan setiap tahun.

Tanda-tanda rumah "kotor"

Sebagai tambahan kepada keperluan dalaman, anda dapat memahami bahawa apartmen perlu disucikan dengan alasan berikut:

Berkonsepkan diri sendiri?
  • Keluarga anda mengadu tentang perasaan pelik yang di dalam dinding rumah mereka "Tiada tempat untuk meletakkan diri saya";
  • Saya tidak mahu pulang ke rumah, ia tidak selesa;
  • dalam pertengkaran kerap kali;
  • anda mempunyai tetamu selepas itu anda tidak selesa;
  • haiwan peliharaan menjadi sakit, tumbuhan mati;
  • anda terganggu oleh keriangan yang tidak dapat difahami dan mengetuk, terutamanya pada waktu malam;
  • teknik itu pecah, mentol lampu terbakar, hidangan pecah, aliran paip;
  • Kediaman diserang oleh serangga-serangga;
  • perkara-perkara yang sentiasa hilang, tidak ada pesanan.

Elsi dari item yang disenaraikan kebanyakan anda hadir, secara tidak langsung ini menunjukkan perlunya menguduskan sebuah apartmen.

Air suci untuk bantuan

Sangat baik pemutus keluar roh jahat keluar dari rumah air suci, yang boleh dibawa keluar dari rumah mana-mana hari - bawa pulang di gereja-gereja menyediakan air suci dalam botol, harganya adalah simbolik. Anda juga boleh menggunakan air yang telah ditahbiskan anda ke tangan imam dalam perayaan - membawa bekas dengan air dan tunggu imam pintasan dengan perbaraan. Kedua-dua pilihan adalah sesuai.

Berkonsepkan diri sendiri?

Air suci kehilangan harta benda yang ajaibnya, jika ia berada di dalam rumah untuk jangka masa yang panjang - ia dituduh dengan negatif kehidupan duniawi, "Bercakap". Untuk pengudusan yang kuat, air suci yang segar diperlukan.
Sebelum menguduskan sebuah apartmen dengan air suci dengan betul, melakukan pembersihan fizikal: Basuh semua tingkat dan permukaan air kosong, sehingga ternyata jelas, kemudian lepaskan semua perabot dan objek dari lapisan debu, namun ia nipis yang anda mungkin kelihatan, kemudian meletakkan segala sesuatu tempat dan membuang lebihan itu dengan mata, basuh pinggan mangkuk dan menukar semua linen, basuh semua yang bersedia untuk mencuci, kering, dimasukkan ke dalam tempat. Mintalah semua penduduk rumah untuk berenang terlebih dahulu, dan basuhlah dengan baik supaya badan juga bersih. Latihan fizikal sudah berakhir.

Memegang kapal di sebelah kiri anda, betul menyembur air suci di hadapan anda, bergerak sepanjang dinding seluruh apartmen. Bermula dari sudut timur dan bergerak mengikut arah jam. Berdoalah untuk diri sendiri sepanjang masa. "Bapa kita" atau, jika anda teragak-agak, tidak tahu untuk ingatan, ulangi "Di dalam Nama Bapa dan Anak dan Roh Kudus." Amen. "

Apabila anda melalui semua bilik dan sudut, taburkan setiap ahli keluarga, haiwan peliharaan, ketuhar, meja makan dan katil. Jangan mengalihkan apartmen selama beberapa jam supaya roh jahat tidak segera terbang dari jalan. Hasilnya akan menjadi suasana yang lebih bahagia, ketenangan dan penyesalan setiap anggota keluarga, pertumbuhan kesejahteraan. Pembersihan seperti itu boleh dilakukan setiap bulan, sebelum cuti besar, peristiwa penting atau selepas skandal dan masalah - adalah perlu.

Bagaimana untuk menghias apartmen dengan 33 lilin dari Yerusalem

Di Hier
sebuah kuil besar terletak - Gereja Holy Sepulcher, di mana orang percaya dari seluruh dunia
kedamaian, peziarah atau perjalanan di tempat-tempat suci dalam perniagaan, boleh meletakkan benda-benda di kuil Makam Suci. Selepas itu, objek menjadi suci dan memperoleh sifat-sifat ajaib. Terutama berharga lilin gereja yang melawat kuil ini.

Berkonsepkan diri sendiri?

Secara tradisinya, satu bungkusan 33 lilin parafin diletakkan di atas mezbah Makam Kudus. Selepas upacara ini, lilin ini dinyalakan oleh seluruh kumpulan, atau satu demi satu - seperti yang diperlukan. Mempunyai sekumpulan seperti itu, anda boleh menggunakannya untuk doa, membersihkan rumah, lampu pada hari cuti, tidak termasuk Krismas dan bangun.

Bagaimana dengan betul untuk mengamalkan apartmen dengan lilin Yerusalem? Jika anda tidak mempunyai peluang untuk membawanya sendiri dari Yerusalem, anda boleh memesan satu bundle di Internet atau membeli di sebuah kedai gereja.

Ia juga semulajadi untuk menerima sekumpulan hadiah dari rakan atau saudara mara. Sediakan rumah seperti yang dinyatakan di atas, selepas pembersihan umum dan dibersihkan secara fizikal. Sorakan hari dan belanja sehingga masa ini boleh dipanggil terang - jangan menyelesaikan masalah kerja, jangan bertengkar, jangan bersedih dan jangan terganggu oleh benda-benda material.

Cahaya satu lilin atau seluruh berkas di hadapan ikonostasis rumah. Baca doa kegemaran anda atau "Bapa kita" sebelum nyala lilin, lepasan diri dan jangan berpaling dari lilin terbakar. Anda boleh membakar lilin ke hujung atau selepas beberapa saat untuk memadamkannya, hanya jangan meniup api, tetapi gunakan topi atau cawan. Dalam kes ini, lilin akan tetap suci dan boleh digunakan lagi.

Berkonsepkan diri sendiri?

Acara sedemikian boleh diadakan beberapa kali setahun, terutama pada saat-saat yang cerah, serta keperluan yang sangat besar, jika seseorang dari rumah sakit sakit atau masalah lain datang ke rumah tangga keluarga. Akibatnya, rumah anda akan menerima suasana yang mesra, kegelisahan, ketakutan, ketidakselesaan akan bersurai.

Kami telah memberikan contoh-contoh untuk orang Kristian Ortodoks sebagai apartmen untuk menguduskan dan membersihkan, yang bermaksud bahawa tidak ada menyebutkan kaedah-kaedah rakyat yang berkaitan dengan paganisme dan sihir dalam negeri.

Untuk menggunakannya bersama dengan ritual tradisional Ortodoks akan menjadi salah, kerana tindakan anda harus konsisten dan direalisasikan.

Jangan tergesa-gesa kerana dari satu mod yang lain - air suci lapped hari ini, esok, garam, sehari selepas azimat Cina - penyucian jiwa rumah anda akan mengambil sedikit masa, dan keputusan yang lebih baik boleh dicapai jika tujuan dan niat dalam hati untuk mengulangi ritual dengan kerap. Juga jangan lupa tentang kepentingan berkat imam di gereja anda - anda boleh mendapatkan ia, mengaku dan berunding kanun.

Diberkati, bahagia dan jaga rumah yang selesa dari kesengsaraan dan kejahatan!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

6 + 4 =