Frecvente palpitații (tahicardie) cauze și tratament | pangudownloads.com
Sănătatea femeilor

Frecvente palpitații (tahicardie) cauze și tratament

Frecvența palpitației în medicină se numește tahicardie. Acesta este un fenomen patologic care indică o stare fiziologică neliniștită. Dacă tahicardia a apărut pe un fundal de emoție, frică, efort fizic, atunci nu există nici o amenințare. Dar, fără nici un motiv aparent, tulburarea este periculoasă, deoarece afectează fluxul de sânge în mușchiul inimii și crește consumul de oxigen, ceea ce, la rândul său, poate duce la un atac de angină pectorală sau infarct miocardic.

Cauzele bătăilor frecvente ale inimii

Frecvente palpitații (tahicardie) cauze și tratament

Un număr mare de factori pot provoca acest fenomen. Uneori tahicardia este temporară și ritmul este restabilit de la sine fără măsuri.

Dar, într-o serie de cazuri, aceasta indică procese patologice grave în organism. Cele mai frecvente motive sunt teama, anxietatea și entuziasmul.

Foarte des, pulsul devine mai frecvent atunci când presiunea este scăzută sau ridicată. Unele medicamente accelerează de asemenea pulsul. Cauzele se pot ascunde în alergii, febră, consumul excesiv de cafeină.

Acest fenomen poate fi considerat un simptom al bolilor sistemului nervos endocrin și autonom. De obicei, pacientul are probleme cu glandele suprarenale, de exemplu leziunile tumorale. În timpul sarcinii, apariția unei palpitații puternice este considerată normală și are un caracter fiziologic, deoarece ritmul rapid este asociat cu o creștere a volumului de sânge circulant.

Cauze și tratament la presiune crescută și bătăi frecvente ale inimii

Un puls rapid și o presiune crescută sunt primele semne de tahicardie. Mai întâi de toate, trebuie să luați o poziție confortabilă și să vă relaxați. După câteva minute, pulsul va reveni la normal. Vă pot ajuta cu metoda presiunii scăzute Vasiliev: inhalați, țineți mâna peste gură și nas, încercați să expirați.

Calmează-ți un pahar de apă rece: lichidul, care trece prin esofag, presează inima și își normalizează activitatea. În același scop, ei recurg la spălarea cu apă rece. Dacă cauza este ascunsă în stres, atunci meditația și aromoterapia sunt bune.

Cu un puls frecvent, supa și tinctura de mumă ajuta la normalizarea stării, și cu simptome severe -Validol""Corvalol""Inderal“. Un efect bun asupra nutriției alimentelor corporale, îmbogățit cu acizi grași omega-3 (pește, fructe de mare).

Presiunea crescută și apariția bătăilor inimii frecvente pot apărea pe fondul deficienței de magneziu, astfel încât medicul să poată recomanda complexe de vitamine. Și cei care iau medicamente ar trebui să acorde atenție efectelor secundare.

Frecvente palpitații și alte afecțiuni la presiune scăzută

Frecvente palpitații (tahicardie) cauze și tratament

Tahicardia este foarte frecvent observată cu o scădere a presiunii, de exemplu în cazurile de pierdere de sânge greu, șoc anafilactic, traumatic. Reducerea acestui indicator și o creștere a celeilalte pot indica o distonie vegetativă. În acest caz, există greață, amețeli, paloare.

Lipsa aerului, poate să apară o frecvență cardiacă crescută pe fondul scăderii presiunii. Apoi, există dureri în regiunea inimii, inervând în stomac, anxietate nerezonabilă, un sentiment de frică. Două dintre aceste afecțiuni cauzează dureri de cap și amețeli persistente.

Frecvența palpitației survine la copil

Foarte des, copiii experimentează tahicardie temporară cauzată de stresul emoțional (bucurie, frică, frică, stres), dar poate indica și o boală a sistemului cardiovascular. Pulsul copilului poate deveni mai frecvent datorită temperaturilor și condițiilor meteorologice crescute. Merită menționat, cu cât copilul este mai mic, cu atât numărul bătăilor inimii pe minut este mai mare.

Atunci când există bătăi frecvente ale inimii, presiune în piept și lipsă de aer pe fundalul efortului emoțional sau fizic, aceste fenomene se trec de obicei pe cont propriu. În caz contrar, puteți suspecta miocardită, tulburări de ritm, insuficiență cardiacă. Pentru a elimina această încălcare, trebuie să faceți o cardiogramă.

Convulsiile acute care durează câteva ore și sunt însoțite de durere în inimă, lipsă de aer, greață și amețeli se numesc tahicardie paroxistică. Astfel de afecțiuni pot apărea chiar și la sugari.

În acest caz, acestea pot avea leșin, afecțiuni convulsive și transpirații reci. Este foarte important să se calmeze copilul în timpul unui atac. Copilul mai mare trebuie să dea un pahar de apă rece și să inducă vărsături. Dacă atacul continuă, trebuie să apelați o ambulanță.

Ce trebuie să faceți cu bătăile inimii frecvente

Frecvente palpitații (tahicardie) cauze și tratament

Pentru a identifica cauza încălcării, trebuie să consultați un cardiolog, să efectuați o electrocardiogramă, să faceți un test de sânge pentru hormoni, să faceți tiroide și inimă cu ultrasunete. Dacă toate testele sunt normale, atunci există o tahicardie secundară.

În această situație, medicamentele frecvente sunt prescrise medicamente diferite, antidepresive și ierburi de acțiune sedativă (menta, trandafir de câine, balsam de lămâie, valerian). De obicei, cursul tratamentului este lung - de la 3 la 6 luni.

Stresul constant și activitatea fizică intensă sunt o cauză frecventă a bătăilor cardiace frecvente. În acest caz, evitați maxim provocarea factorilor, schimbați situația, deoarece o sarcină constantă pe inimă conduce la fibrilație atrială și infarct miocardic.

Ce pot face cu bataile frecvente ale inimii?

Tratamentul depinde de cauza principală a tulburării. Trebuie remarcat că acest fenomen este aproape întotdeauna însoțit de lipsa respirației, amețeli, leșin, greață, vărsături. Prin urmare, o serie de măsuri au ca scop arestarea acestor simptome.

Există mai multe metode de tratament, de exemplu, administrarea de pastile, injecții și picături, precum și rețete pentru medicina tradițională. Primul este prescris în cazul în care cauza principală este o boală, aceasta din urmă - sub stres, insomnie, experiențe nervoase.

Pentru a trata o tahicardie este posibilă prin infuzii de ierburi de Leonurus, valerian, semințe de chimen, semințe de fenicul. Diverse taxe sunt de obicei luate înainte de mese de mai multe ori pe zi pentru o lungă perioadă de timp. Desigur, trebuie să limitați pacientul de la situații stresante.

Înainte de a lua orice medicament, când există bătăi inimii frecvente, este necesar să se consulte un medic. Specialistul va da cu siguranță o serie de teste și studii pentru a determina starea organismului, prezența bolilor și contraindicații la administrarea unui medicament dat.

Tratamentul, de regulă, constă în admiterea a două grupe de medicamente antiaritmice și sedative:

  • Antiaritmice - afectează direct sistemul cardiovascular, normalizând pulsul. Cele mai cunoscute medicamente din acest grup sunt Fleckainide, Verapamil, Adenozin;
  • Sedativelor. Baza acestor medicamente sunt ierburile naturale. Sarcina acestui grup de medicamente este de a calma sistemul nervos. Cele mai renumite - pe baza mamei și a valerianului, "diazepamul""New Passit“.

Ce pot bea din tablete cu bătăi frecvente ale inimii?

Această formă de medicamente este cea mai comună. De obicei, medicul alocă fonduri următoarelor grupuri:

Frecvente palpitații (tahicardie) cauze și tratament
  • Glicozide cardiace. Ei trebuie să ia oameni care au tahicardie pe fondul insuficienței cardiace ("Dogoksin„);
  • Beta-blocante. Medicamentele sunt folosite pentru a reduce efectul hormonilor care provoacă stres ("atenolol""Concor„);
  • Antioxidantii. Completați terapia principală ("mexicor""Preductal„);
  • Sedativelor. Ele acționează ca liniștitoare de o puternică palpitate. De obicei, este alocat pacienților cu instabilitate emoțională.

Oricare dintre medicamentele de mai sus ar trebui să fie prescrise de un medic, deoarece unele nu sunt eliberate fără prescripție medicală. În plus, specialistul ar trebui să stabilească doza și durata cursului și, de asemenea, să avertizeze despre efectele secundare, să spună ce să facă în cazul apariției acestuia din urmă.

Previous PostNext Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

11 − = 3