Mi-am rupt spatele: cum să tratăm acasă? | pangudownloads.com
Sănătatea femeilor

Mi-am rupt spatele: cum să tratăm acasă?

Oamenii care se angajează într-o muncă fizică greoaie, nu din răsputeri, știu să vă rupă spatele. Ce înseamnă acest lucru în limba medicală? Cel mai adesea, medicul numeste osteocondroza motivul pentru spatele pacientului. Cu toate acestea, osteocondroza este îmbătrânirea fiziologică a coloanei vertebrale, ceea ce este inevitabil pentru toți oamenii după 25 de ani, cum ar fi îmbătrânirea pielii, îngroșarea părului.

Anatomia coloanei vertebrale: ce și unde se poate rupe?

Mi-am rupt spatele: cum să tratăm acasă?

Canalul vertebral este spațiul format de vertebre și discuri intervertebrale, ligamente și arcade vertebrale, pentru a se adapta unui canal spinal umplut cu CSF.

În fluid, maduva spinării și rădăcinile nervoase, pornind de la cea de-a doua vertebră lombară, sunt într-o stare mobilă pentru a evita loviturile și stoarcerea. Țesutul conjunctiv care umple spațiul dintre canale este plastic, ceea ce permite mișcării vertebrale să se deplaseze liber de 3-5 cm atunci când se flexează trunchiul, gâtul.

Spinele nervilor spinali se extind dincolo de canal sub forma unui nerv spinal prin foramenul intervertebral și trec sub arc de vertebră, mult mai mare decât discul intervertebral.

Prin urmare, oricare dintre deplasările și deformările sale nu pot afecta nervii spinali, să le deterioreze sau să-l prindă.

Și apoi ce doare?

În discurile intervertebrale, vertebrele, țesutul conjunctiv, nici în măduva spinării, nici în rădăcinile nervoase nu există terminații nervoase - surse de semnale despre durere.

Receptorii de durere se găsesc în mușchi, tendoane, ligamente, vase - aceste structuri rănesc după o persoană "Ripped off" sau a supraîncărcat coloana vertebrală.

Motivul este "Corny", dar nu în întregime plăcută - întinderea, ruperea fibrelor, ca urmare a faptului că țesutul devine inflamat, apare un spasm.

Mi-am rupt spatele: cum să tratăm acasă?

Numirea relaxanților musculare, a medicamentelor antiinflamatorii nu elimină cauza patologiei.

Semnele spatelui rupt sunt considerate a fi iritarea nervului spinal, care nu posedă receptori capabili să acționeze asupra medicamentelor enumerate.

Prin urmare, medicii prescriu un tratament simptomatic, care afectează mușchii, dar neagă problema - disfuncția sistemului musculo-scheletal, care este adesea tratată cu întârziere din cauza modificărilor structurale ale sistemului osos.

Mi-am rupt spatele - ce ar trebui să fac?

De obicei, durerea apare după ridicarea nereușită a gravitației, exercițiul fizic, înclinarea, ruptura, supraîncărcarea. Când durerea a apărut după influența mecanică, este necesar să se excludă o fractură - acesta este un drum direct către medic și o direcție spre raze X.

Mi-am rupt spatele: cum să tratăm acasă?

Simptomele grave ale spatelui rupt sunt eșecul membrelor, perturbarea organelor pelvine, pierderea sensibilității corpului inferior. În acest caz, trebuie să mergeți urgent la medic - simptomele necesită o echipă de ambulanță.

Prima idee corectă cu un spate rupt este să mergi la medic, dar la ce? Ortopedii și traumatologii sunt capabili să identifice tulburările osoase, să facă față fracturilor, dar vor lua în corsete imobilitatea și limitările oricărei persoane cu patologie articulară. Neuropatologii vor numi un RMN, vor identifica proeminențe sau hernie, care nu pot provoca dureri, vor conduce un curs de tratament și nu vor trimite pacientul să se odihnească.

Chirurgii vor corecta țesuturile moi, stabili gradul de scolioză, vor prescrie gimnastica curativă corectivă și apoi nu toate. Trebuie să acceptăm ideea că nimeni nu va fi vindecat - medicul este demonstrat că elimină simptomele și lasă pacientul să se odihnească cu avertismente.

Doar specialiștii care lucrează cu fascia, ligamentele, mușchii și oasele, ca și cu un întreg, pot găsi cauza principală a problemei. Dar un medic de la o clinică policlinică, inclusiv o clinică privată, este mai ușor să se adreseze unui studiu pentru a-și hrăni colegii decât pentru a identifica adevărata cauză a patologiei.

Cum și cum să tratezi un spate prăbușit?

Spatele rupt trebuie să fie tratat cu mintea, trecând fiecare etapă:

Mi-am rupt spatele: cum să tratăm acasă?
 • pentru a elimina procesul inflamator;
 • îndepărtarea spasmei musculare și / sau a ligamentelor;
 • întări muschii slabi;
 • tehnicile moi pentru a corecta tulburările osoase (dacă există un specialist bun).

Răspunsul la prima întrebare este utilizarea frigului pentru ameliorarea durerii, căldură la 3-4 zile după incident - pentru a reduce spasmul.

Poate frotiu site-ul rana corespunzătoare balsamuri, geluri și unguente diclofenac, ibuprofen sau mentol, ledokain primele trei zile, apoi se adaugă cu componente de agent de încălzire - șarpe, venin de albine, muștar și piper extracte.

Este nemaipomenit să smulgeți sfâșia de tot (vodcă, tincturi), să nu lipiți benzi adezive - componenta de încălzire va crește doar inflamația și umflarea.

Pentru a vă trata cu medicația durerii, aveți nevoie, în primul rând, pentru a ușura inflamația. Dar medicamentele pot elimina numai simptomele, restul de trei elemente sunt angajate în osteopatii, experți în practici manuale moi, masseori foarte experimentați. Dar nu mă lăsa să fac un lucru - fixați vertebrele!

Pentru a trata acasă spatele, dacă a fost rupt de o persoană familiarizată cu simptomele și cunoașterea algoritmului de ajutor. Aportul necontrolat al medicamentelor de durere poate fi întârziat, ceea ce va duce la complicații la nivelul stomacului.

În cazul în care durerea a venit de la un început bruscă a activității fizice a persoanei care a condus o viață sedentar, atunci putem vorbi despre deplasarea vertebrelor, apariția creșterilor care împiedică mobilitatea acestuia. Manipularea chiropractician, sau chiar mai bine - osteopat trebuie să fie minimă, cu mușchii și ligamentele asociate lucreaza cu sistemul nervos pentru auto-vindecare a organismului.

Ajutați-vă la domiciliu cu vergeturi moi, dar acestea nu ar trebui să aducă o durere crescută:

Mi-am rupt spatele: cum să tratăm acasă?
 • se află pe spate, își apasă genunchii până la stomac, își apasă mâinile timp de 30 de secunde, execută mai întâi picioarele drept și stânga;
 • îndoiți genunchii, puneți-vă picioarele pe podea: îndoiți coapsa, formând o arcadă de inspirație și apăsați partea inferioară a spatelui pe podea în timp ce expirați;
 • într-o poziție de pornire similară, rotiți genunchii îndoiți la genunchi la dreapta și la stânga, înclinându-vă la podea timp de 30 de secunde.

Vă puteți întinde într-o gamă nedureroasă.

Dacă apare durere, lăsați mușchii să se odihnească până când inflamarea este îndepărtată, semnele cărora sunt senzații dureroase.

O modalitate rezonabilă este să mergeți la masaj pentru a elimina spasmele musculare, cauzând alte simptome. Dar pentru ce? Este mai bine să alegeți medici de sport cu educație conexă în domeniul terapiei manuale și osteopatiei, precum și masseurilor care lucrează în domeniul terapiei de exerciții fizice. Specialiștii specialiști vor restabili circulația sângelui, care va susține vertebrele și țesutul cartilaginos, va elimina blocurile musculare, va restabili mobilitatea.

Întărirea spatelui

Adesea este mai ușor pentru un medic să interzică activitățile fizice de reasigurare. Dar care atlet cu o vastă experiență de formare vrea să-și ia rămas bun de la un stil de viață activ? Pentru a face acest lucru este necesar, în cazul în care distrugerea coloanei vertebrale a mers într-adevăr departe și tratamentul acesteia rămâne chirurgical. În alte cazuri, sarcina trebuie returnată, dar după ce inflamația este îndepărtată. Faceți exerciții cu o greutate mai mică, intensitate, într-o gamă nedureroasă.

În rândul persoanelor neînvățate este vorba de slăbiciunea mușchilor care nu s-au confruntat cu sarcina - prin urmare, ele trebuie consolidate:

Mi-am rupt spatele: cum să tratăm acasă?
 • ia înot;
 • a face o bară pe coate și bare laterale timp de 30-60 de secunde;
 • pentru a antrena mușchii abdomenului, deoarece slăbiciunea lor crește povara asupra coloanei vertebrale;
 • imbunatati pozitia cu ajutorul terapiei de exercitii fizice sau yoga.

În perioadele fără durere, puteți merge la formarea de putere sub supravegherea unui antrenor. Categoric, nu puteți exercita în timp ce luați medicamente pentru durere, deoarece apariția disconfortului este un semnal de primejdie, ceea ce înseamnă că exercițiul nu funcționează corect.

Ce nu se poate face dacă mi-am rupt spatele?

 • continuă să se antreneze în ciuda durerii;
 • minți și stai timp de o săptămână sau două;
 • să refuze toate activitățile fizice;
 • purta corsete pentru o lungă perioadă de timp.

Cel mai rău lucru pe care medicii îl fac este să trateze ruptura înapoi cu odihnă completă, deoarece acest tip de odihnă a determinat îmbinările imobilizate, au dus la atrofie musculară. Problemele se întâmplă numai pentru că mușchiul nu era gata - apoi pregătiți-l pentru viitor, dar mai întâi să ne odihnim! Pentru a trata boala cronic este mult mai scump decât cumpărarea unui abonament la piscină, centrul lui Evminov sau Bubnovsky, contactați specialistul LFK sau faceți exerciții fizice cu ajutorul unui video.

Iubiți-vă pe dvs. și pe spate, adresați-vă bolilor unui specialist și apoi veți fi însoțiți de o sănătate bună!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

63 + = 70