Microflora vaginală: norma, deviațiile, metodele de tratament | pangudownloads.com
Sănătatea femeilor

Microflora vaginală: norma, deviațiile, metodele de tratament

Compoziția microflorei depinde de ziua ciclului menstrual, vârsta femeii, starea ei imună, condițiile climatice, rasa. Un impact imens asupra conformității cu măsurile de igienă, utilizarea mijloacelor pentru igiena intimă, chiar și a cărui țesătură a făcut lenjerie de corp.

Clasificare și norme

Vaginul este locuit de microflora, tipurile cărora pot fi clasificate în grupuri:

 1. Microorganisme obligatorii - ele sunt împărțite în patogene utile, nepatogene și condiționate.
  Obligatnaya flora păstrează starea normală a vaginului;
 2. Microorganisme opționale - acestea includ culturi care apar în fiecare organism individual;
 3. Microorganisme tranzitorii - "Alien" microorganismele înregistrate accidental.
Microflora vaginală: norma, deviațiile, metodele de tratament

Principala microflore a vaginului trebuie să fie bastoane de Dederlein sau lactobacil, care normalizează mediul. Ele acidifică vaginul, creează un nivel de pH la care microorganismele patogene condiționate nu se pot dezvolta activ, împiedică introducerea florei patogene. O parte din lactobacili sintetizează peroxidul de hidrogen, creând o barieră de protecție sigură.

Împreună cu bifidumbacteriile, care sunt puțin mai mici în vagin, lactobacili suprima creșterea stafilococilor, Klebsiels și Escherichia.

Cele mai cunoscute microorganisme patogene condiționat - Gardnerella și Candida genus fungi patogeni - Bacteroides, Streptococcus, Staphylococcus și peptostreptokokki. Restul microorganismelor sunt mult mai mici.

Este în valoare de lacto-și bifidumbacterium "Surrender" poziția, există o încălcare a microflorei vaginului și există dysbacteriosis - vaginită bacteriană sau vaginită. Este foarte important să știți cum să restabiliți microflora vaginală și într-un timp scurt. Schimbarea acidității conduce la reproducerea activă a culturilor patogene și la apariția proceselor inflamatorii.

disbacterioza

Dacă numărul de microorganisme benefice a scăzut și bacteriile patogene au început să se înmulțească intens, disbacterioza apare. Este diagnosticat cu o frotiu în timpul unei examinări de rutină.

O femeie consultă de obicei un medic, descoperind următoarele simptome:

Microflora vaginală: norma, deviațiile, metodele de tratament
 • miros neplăcut;
 • număr crescut de excreții;
 • modificarea culorii descărcării în gri sau gălbuie;
 • durere la nivelul vulvei;
 • mâncărime.

O astfel de simptomatologie indică faptul că vaginoza bacteriană sa dezvoltat deja pe fondul dysbacteriosis, deoarece stadiul inițial al bolii are loc fără modificări pronunțate ale stării. Cel mai adesea, cu vaginoză bacteriană, o cantitate mare de Gardnerella sau ciupercă din genul Candida se găsește în frotiu.

Bolile se numesc grădină sau aftere. Activitatea sporită a florei patogene de un tip diferit provoacă procese inflamatorii mai severe. Numărul crescut de incluziuni ale celulelor cheie din frotiu arată că începe procesele inflamatorii.

Un tampon poate arăta că există o microfloră mixtă în vagin. Starea lui în acest caz este estimată prin numărul de globule albe prezente în câmpul vizual. Această imagine clinică este considerată normă în timpul ciclului menstrual, în perioada climacteristică, la începutul pubertății.

Microflora vaginală: norma, deviațiile, metodele de tratament

Prezența batoanelor mici indică debutul unui proces inflamator - lactobacili nu au timp să se coacă, sunt suprimați de microorganismele patogene. Nevoia de tratament este considerată de către medic.

Dacă nu există boli amenințătoare pentru sănătate, flora mixtă este corectată cu ajutorul preparatelor destinate restaurării microflorei vaginului. După ce a aflat în sine alocarea neplăcută, nu ar trebui să începeți tratamentul de sine, așa cum fac majoritatea femeilor, luând în considerare toate alburile groase separate de lapte.

Unele infecții venerice în stadiul inițial se manifestă în mod similar, activitatea candidei se manifestă pe fondul multiplicării culturilor patogene. Prin urmare, fără a aștepta încălcări ale ciclului menstrual și durere, este necesar să se consulte cu un medic dacă există semne incomprehensibile.

Modalități de a restabili mediul acid al vaginului

Dysbacterioza este cauzată de diverse cauze:

Microflora vaginală: norma, deviațiile, metodele de tratament
 • hipotermie;
 • tulburări hormonale;
 • luând anumite medicamente;
 • schimbarea condițiilor climatice;
 • utilizarea necorespunzătoare a tampoanelor;
 • intestinal disbioză;
 • încălcarea cerințelor de igienă;
 • operații ginecologice;
 • viața sexuală neregulată.

În bolile infecțiilor cu transmitere sexuală, infecțiile cu transmitere sexuală, există vaginoză bacteriană.

Pentru microflora vaginală normală protejează din nou organismul de penetrarea microorganismelor patogene, este necesară stabilirea cauzei dysbiosis. Tratamentul cu medicamentele necesare pentru refacerea mediului acid este selectat în funcție de severitatea afecțiunii.

Tratamentul disbiozelor

O dată într-un tampon de la organele genitale găsite florei patogene, pot necesita o examinare mai aprofundată: diagnosticare PCR - detectarea infecțiilor cu transmitere sexuală - și selecții de cultură pentru a determina sensibilitatea microflorei la antibiotice.

Preparatele pentru restabilirea microflorei sunt prescrise doar atunci când infecțiile sexuale sunt eliminate. Dacă nu sunt detectate boli venerice sau procese inflamatorii acute, este posibil să nu fie necesar un curs de antibiotice.

Medicamentele care sunt incluse în regimul de tratament al vaginitei bacteriene pot fi după cum urmează:

Microflora vaginală: norma, deviațiile, metodele de tratament
 1. Imunomodulatori care restaurează imunitatea peretelui vaginal;
 2. Agenți antiinflamatori de acțiune locală sub formă de lumânări și tablete vaginale și medicamente generice pentru administrare orală;
 3. Lumânări, constând din lacto- și bifidumbacterii;
 4. Medicamente fabricate în conformitate cu medicina tradițională.

Restaurați efectiv aciditatea tăvilor speciale și a tampoanelor vaginale cu medicamente.

Anterior, dulapurile erau populare, dar acum încearcă să nu recurgă la ele. Când se injectează seringi, nu numai microflora patogenă, dar și cea normală este spălată. Cele mai frecvent utilizate pentru suprimarea microorganismelor patogene sunt supozitoarele cu metronidazol, pilule vaginale și unguente: "Kion, etc.", "Klotrimaksozol", „Metronidazol“, "Terzhinan", "Polizhinaks", și altele. Alegerea acestor mijloace este imensă, ele acționează asupra microorganismelor patogene predominante, prin urmare nu merită să le stabilim în mod independent.

Simultan, efectele antiinflamatorii și de restaurare ale pastilelor vaginale "Vagilak", "Gynoflor", "Ekofemin" și medicamente similare. Pe lângă culturile utile, ele conțin iod sau clorhexedină, care distrug microorganismele patogene. Mijloacele de restaurare a microflorei vaginului sunt reprezentate de lumânări: "Bifidumbacterin", "Lactobacterin", "Laktovag", "Bifolakt"...

De obicei, cursul terapeutic se desfășoară în conformitate cu următoarea schemă:

Microflora vaginală: norma, deviațiile, metodele de tratament
 • activitatea culturilor patogene se oprește mai întâi;
 • atunci aciditatea vaginală este restabilită.

Schema de tratament a bolilor infecțioase și inflamatorii selectate în mod individual, lumânări pentru a restabili microflorei intrat într-un curs de 7 până la 10 zile la 2 lumânări pe zi, dimineața și seara.

După dispariția principalelor simptome într-o săptămână, se recomandă suplimentarea terapiei cu pastile vaginale după 7 zile "Vaginorm C".

Acest lucru optimizează în mod optim aciditatea mediului, asigurând o creștere rapidă a lactobacililor.

Disbacterioza vaginului se retrage mult timp în tratamentul în conformitate cu următoarea schemă:

 • oral "Normoflorin" B și L, în decurs de o lună;
 • 3 cursuri de lumânări "Kipferon" cu întreruperi timp de 7-10 zile.

Cum nu ar fi tratat, este necesar ca în timpul acestuia să se ia o frotiu - pentru a ajusta schema terapeutică. După ce rezultatele frotiului arată restaurarea microflorei normale, măsurile terapeutice încetează.

Un frotiu de control este administrat la 3 luni după terminarea tratamentului. Dacă rezultatele sale sunt normale, atunci putem presupune că vaginoza bacteriană este distrusă.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

65 − 64 =