Apakah bahaya kehamilan ketiga selepas dua buah pesakit sesar? | pangudownloads.com
Saya ibu!

Apakah bahaya kehamilan ketiga selepas dua buah pesakit sesar?

Seksi cesarean adalah operasi cavitary yang serius, akibatnya perut rahim membedah dan bayi muncul pada cahaya. Satu atau dua campur tangan pembedahan seperti ini masih dibenarkan oleh doktor, dan satu lagi Cesarean boleh membahayakan kesihatan dan kehidupan ibu dan anak. Bagaimana pula jika anda mahu menjadi ibu untuk kali ketiga, tetapi anda sudah mempunyai dua bekas luka pada rahim anda dari kehamilan lalu?

Apa yang dipenuhi dengan cesarean yang ketiga

Apakah bahaya kehamilan ketiga selepas dua buah pesakit sesar?

Operasi kekuda yang sama dijalankan, sebagai peraturan, mengikut petunjuk. Sebagai contoh, jika seorang ibu mempunyai masalah dengan melihat atau bekerja sistem kardiovaskular. Oleh itu, setiap kali, dengan setiap percubaan baru untuk menjadi seorang ibu, wanita semakin berisiko dan risiko ini didarabkan kerana cincin rahim sebelum ini.

Lagipun, alam semulajadi dipahami supaya seorang wanita melahirkan secara semula jadi, dan sebarang gangguan dalam proses ini boleh membawa kepada akibat yang tidak dapat diramalkan.

Pertama sekali, kerana tisu itu cacat dan tidak kira bagaimana jahitannya dibuat dengan teliti, bentuk rahim akan berubah, dan lebih banyak parut ada, semakin besar kemungkinannya komplikasi seperti itu akan menunjukkan diri mereka sendiri:

  • ubah bentuk organ yang terletak di pinggul;
  • pendarahan, yang akan menjadi sukar untuk berhenti dan mengawal;
  • kecederaan organ dalaman – usus dan pundi kencing;
  • anjakan atau perforasi organ-organ di kawasan berhampiran rahim.

Semua mengenai komplikasi kehamilan ketiga

Apakah bahaya kehamilan ketiga selepas dua buah pesakit sesar?

Saya harus mengatakan bahawa kehamilan kedua dan kesemua berikutnya berlaku pada wanita dengan lebih mudah dengan cara psikologi yang semata-mata. Dia sudah tahu banyak tentang dirinya dan memahami apa yang membolehkannya menjadi lebih santai tentang keadaannya.

Semua ketakutan, seksaan beliau sebelum ini ketinggalan, toxemia kehamilan anak ketiga sebagai atipikal, tetapi itu semua kebaikan, mungkin, berakhir sebagai ibu masa depan berbaring di tunggu untuk lain, tidak kurang penting, terutama yang mengandungi anak ketiga.

Pertama, umur itu. Sebagai peraturan umum, kehamilan ketiga berlaku selepas umur 35, apabila seorang wanita memperoleh kudis, sering kronik dan sering berkaitan dengan sistem kencing-genital, disebabkan parut sentiasa bertindih, Endometritis, anemia, dan lain-lain Jika ibu mengandung melepasi paras berusia 35 tahun, dan bapanya. – 45 tahun, ancaman peningkatan kecacatan janin. Bagi pasangan usia sedemikian, kaunseling genetik adalah disyorkan.

Kedua, dengan setiap urat konsep berikutnya di kaki saluran darah lebih mengembang pecah dan perkara yang paling teruk adalah tidak bagaimana untuk mengurangkan rayuan perempuan, dan proses ini boleh menjejaskan organ-organ seks luaran dan dalaman.

Akibatnya, meneran boleh menyebabkan buasir. Wanita dalam tempoh ini disyorkan untuk mengambil ubat untuk meningkatkan peredaran mikro darah, menguatkan dinding vaskular, meningkatkan nada mereka.

Wanita sering diseksa anemia, tetapi kerana otot sememangnya telah terlalu padat fisiologi dinding anterior abdomen sakit ibu lebih kuat daripada di kehamilan sebelumnya, mendera di rantau lumbar dan sacrum dan bahagian bawah abdomen. Rasa graviti mengiringi dia sentiasa.

Apakah bahaya kehamilan ketiga selepas dua buah pesakit sesar?

Di samping itu, kerana kemerosotan mukosa oleh kelahiran terdahulu, pengguguran dan kemungkinan operasi plasenta adalah rendah atau terdapat previa di mana ia sepenuhnya atau sebahagiannya menghalang serviks serviks dalam. Keadaan ini sering menimbulkan pendarahan pada permulaan kehamilan.

Di samping itu, seorang wanita mungkin terganggu oleh ketidaksinambungan kencing, dan kerana kelonggaran otot lantai panggul yang kuat, organ-organ dalaman dapat diturunkan selepas bersalin.

Bagaimana kehamilan ketiga?

Pada kehamilan ketiga selepas dua pesakit sesar, berat janin adalah jauh lebih besar daripada berat setiap dua anak sebelumnya. Terdapat risiko buruh kelahiran lebih awal daripada yang dirancang. Bagaimana untuk mengira tempoh kehamilan oleh anak ketiga?

Malah, ia dikira dengan cara yang sama seperti pada zaman sebelumnya. Iaitu, pada hari pertama bulan lepas, perlu menambah 40 minggu dan dengan demikian mendapatkan hari perkiraan yang dianggarkan. Jika anda tahu betul-betul hari pembuahan, tambahkan 38 minggu dan dapat mendapatkan data yang lebih tepat mengenai masa penampilan anak anda.

Apakah bahaya kehamilan ketiga selepas dua buah pesakit sesar?

Walau bagaimanapun, hanya 5% kanak-kanak dilahirkan di “dikiraHari. Selebihnya atau dilahirkan seminggu lebih awal atau menunggu seminggu lagi. Walau bagaimanapun, dipercayai bahawa kehamilan normal yang sihat berlangsung dari 38 hingga 42 minggu. Goncang pertama janin semasa kehamilan ketiga ibu notis lebih awal.

Ini disebabkan oleh fakta bahawa dia sudah mengetahui sensasi ini dan dia tidak mengelirukan mereka dengan gas biasa dalam usus. Adalah dipercayai bahawa pada kehamilan pertama ibu menyedari pergerakan pada 22-24 minggu, dan dengan kehamilan kedua dan seterusnya tempoh ini beralih ke 16-20 minggu.

Persediaan untuk pesakit saraf yang ketiga

Selepas bahagian pembedahan sebelum ini, doktor menasihati menunggu 2-3 tahun sehingga tisu otot di kawasan parut pada uterus sepenuhnya dipulihkan. Sekiranya konsepsi berlaku sebelum ini, sebagai contoh, dalam setahun, maka parut yang tidak menyembuhkan hingga akhir dapat menyebarkan, menyebabkan letusan dinding rahim. Walau bagaimanapun, kehamilan perlu dirancang dan seorang wanita perlu menjalani peperiksaan lengkap, menyerahkan semua ujian yang akan membantu menilai keadaan parut.

Apakah bahaya kehamilan ketiga selepas dua buah pesakit sesar?

Secara visual, prosedur seperti histeroskopi akan membantu untuk mengkaji dan mengkaji parut. Jika perlu, doktor akan melantik hysteroprophy, yang akan membolehkan untuk menilai keadaan parut oleh imej X-ray.

Selepas 35 minggu kehamilan, wanita akan lebih cenderung mempunyai ultrasound dan memantau keadaan parut pada rahim.

Bahaya utama tempoh selepas bersalin adalah kebarangkalian meningkat pendarahan akibat penurunan keupayaan uterus untuk kontrak. Kecenderungan hipotensi rahim ini berterusan pada masa akan datang, yang penuh dengan penangguhan dalam rongga organ ini dari rembesan pascapeluarga. Oleh itu, mnogomozhavshimi sering mengesyorkan mengambil ubat-ubatan yang tidak disengajakan, dan sebelum melepaskan melakukan ultrasound.

Kelahiran seorang anak adalah misteri dan kegembiraan yang istimewa. Setiap wanita mempunyai kisah sendiri mengenai rupa bayi, tidak seperti orang lain.

Dan jika dia memutuskan untuk mengambil langkah ini selepas dua operasi cavitary, maka dia merasakan kekuatan fizikal dan moralnya untuk memberi hidup kepada lelaki kecil lain. Dan untuk ini dia akan menerima tiga kali lebih banyak cinta dan kebahagiaan. Jaga diri anda dan anak-anak anda!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

46 − 45 =

Adblock
detector