Wat bedreigt de zwelling van de knie? | pangudownloads.com
Schoonheid en gezondheid

Wat bedreigt de zwelling van de knie?

De zwelling van de knie is op zichzelf erg onaangenaam en irritant. Het beperkt beweging, veroorzaakt veel ongemak en brengt ongemak in ons leven. De redenen voor het ontwikkelen van knieknikkers zijn anders: het kunnen zowel ziekten als verwondingen zijn.

Wat bedreigt de zwelling van de knie?

Het proces gaat gepaard met pijn, roodheid van de huid, verminderde mobiliteit (het is onmogelijk om het been in het kniegewricht volledig te buigen en te ontbinden). Soms leidt een kleine bekkenbodemziekte tot een gezwollen been onder het niveau van de knie.

Oorzaken van de ziekte

 1. Beschadigde kniebanden. Vaker is het een breuk of verstuiking van ligamenten. De aandoening gaat gepaard met een scherp oedeem, pijn en een gevoel van instabiliteit. Schade aan het voorste kruisbandige ligament gaat bijvoorbeeld gepaard met ernstige pijn en gewrichtsinstabiliteit. Een patiënt kan niet op een ziek ledemaat stappen, vooral tijdens het lopen;
 2. tendinitis, of ontsteking van de pezen. Met behulp van pezen (dikke dichte vezels van bindweefsel) worden de spieren aan de botten vastgemaakt. Schade of ontsteking van de pezen gaat gepaard met intense pijn tijdens beweging en ernstige zwelling;
 3. Ernstige zwelling van zachte weefsels ontwikkelt met bursitis, of ontsteking van de gewrichtszak. Naast zwelling zijn er andere tekenen van ontsteking: roodheid van het huid- en pijnsyndroom, vooral intens tijdens buiging van het been;
 4. Oedeem van de knieën, gepaard met een schending van lopen en ongemak, verschijnt wanneer de knieschijf wordt verplaatst. Soms slaagt de patiënt er niet in het been recht te zetten of het gebeurt met moeite en gaat gepaard met een intensivering van het pijnsyndroom;
 5. letsel. Bij een blessure zwelt de knie op, de huid eroverheen bloost. Elke beweging in de regio van de zieke knie gaat gepaard met een pijnsyndroom.
 6. Reumatoïde artritis. Ziekte met een chronisch beloop gekenmerkt door zwelling zowel op het moment van activering van het proces als na verzakking;
 7. osteoporose. Vaak weergerelateerde ziekte, meestal gekenmerkt door zwelling en pijnsyndroom van verschillende ernst. Tijdens de beweging doet het aangetaste gewricht pijn en de patiënt met osteoporose maakt zich vaak zorgen over ongemak;
 8. Septische artritis. Infectieuze ontstekingsziekte, die wordt gekenmerkt door pijn, zwelling, koorts, hyperemie van de huid boven het pijnlijke gewricht;
 9. jicht. Chronische ziekte, tijdens perioden van exacerbatie gepaard met oedeem, een intense pijnaanval, roodheid. De aanval van jicht duurt enkele dagen en neemt vervolgens geleidelijk af.

De meest voorkomende oorzaak is knieblessure. En de zwelling na een blessure kan zich onmiddellijk of na een tijdje manifesteren.

Na een trauma in de spieren en gewrichtsbanden rondom het kniegewricht, verschijnt een spasme dat de normale bloed- en lymfestroom verhindert. Als gevolg hiervan hopen de weefsels lymfe- en weefselvloeistof op, die eruitziet als een oedeem.

Wat bedreigt de zwelling van de knie?

Oedeem van de knie kan vrij klein zijn of een grote omvang bereiken (5-7 cm boven het kniegewricht). Oedeem van de knie is in alle gevallen geassocieerd met een ontstekingsproces.

In verschillende mate vindt oedeem van het kniegewricht plaats bij het vormen van meniscuscysten. Een constant teken dat gepaard gaat met zwelling, wordt een pijnsyndroom. Pijn bevindt zich altijd boven het gewrichtsgebied.

Cysten van de laterale delen van het gewricht (lateraal) komen vaker voor. Een kenmerkend kenmerk is het verschijnen van maximale zwelling wanneer het been 60-70 graden wordt gebogen. Bij volledig buigen kan de zwelling onzichtbaar zijn.

Als de meniscus in de mediale richting is doorgebroken, is het typische teken de "klik" tijdens beweging en de ontspanning van de ligamenten van de meniscus.

Tieners en adolescenten hebben vaak exfoliërende osteochondritis. Tijdens de ziekte is er plaatselijke necrose van het kraakbeen van het kniegewricht, de botten ervan. Dit leidt tot de vorming van vrije delen van botweefsel of kraakbeen in de gewrichtsholte.

Het zwelt op en de fysieke belasting gaat gepaard met een pijnsyndroom. Bovendien leidt de exfoliërende osteochondritis vaak tot de ontwikkeling van artritis.

In de holte van de kniegewrichten worden soms vrije lichamen (articulaire muizen) gevormd, als gevolg van vele oorzaken (met exfoliërende osteochondritis, osteoartritis, fracturen, synoviale chondromatose).

Deze fragmenten worden ook artritis genoemd, ze veroorzaken vaak een complete gewrichtsblokkade gevolgd door zwelling als gevolg van accumulatie van effusie in de gewrichtszak. In dit geval zijn ze onderhevig aan verwijdering, vaker door arthroscopische chirurgie.

Vaak is de oorzaak van oedeem bursitis. Rond het kniegewricht zijn er 16 articulaire zakken. Vaker beïnvloedt de ontsteking de synoviale zak met prepatellar. Dit komt door de verschillende soorten werk als je een lange tijd op je knieën moet doorbrengen.

Het onderste anterieure deel van de verbinding stroomt als gevolg van de accumulatie van een grote hoeveelheid synoviaal vocht als gevolg van de constante werking van de wrijvingskracht. De behandeling bestaat uit het opzuigen van de inhoud van de synoviale zak, mogelijk de introductie van een steroïde anti-inflammatoir geneesmiddel (hydrocortison).

Als de ziekte gepaard gaat met een aanhoudende stroom, wordt chirurgische ingreep aanbevolen, gekenmerkt door excisie van deze anatomische formatie.

Behandeling van de ziekte

Wat moet ik doen als mijn knie opgezwollen is? Alvorens medische hulp aan te vragen, kan iedereen thuis eenvoudige activiteiten uitvoeren die de intensiteit van het pijnsyndroom helpen verminderen en soms ongemak in het aangetaste gewricht verwijderen:

Wat bedreigt de zwelling van de knie?
 1. Ten eerste, als je knie gezwollen is en voortdurend pijn doet, probeer dan het pijnlijke been een maximale rust te geven, laad dan niet het gezwollen kniegewricht. Vooral schadelijk zijn herhaalde bewegingen van hetzelfde type. Lichte kneuzingen, mits goed onderhouden, gaan 2-3 dagen voorbij;
 2. Het is mogelijk om de zwelling en pijn te verwijderen om ijs op het kniegewricht toe te passen gedurende een korte tijd (15 minuten). Als het ijs niet voorhanden was, zal elk product uit de vriezer (een stuk vlees, verpakkingen met halfproducten) het doen. Deze methode moet tot 4 keer per dag worden uitgevoerd. Laat het ijs niet langer dan de aanbevolen tijd op het lichaam achter, omdat de zenuwvezels en de huid gevoelig zijn voor de schadelijke effecten. Na twee dagen kunt u doorgaan met opwarmprocedures. Raadpleeg hiervoor een specialist;
 3. Het is belangrijk en de positie van het been, of beter gezegd, het kniegewricht. Laat het niet constant onder het lichaam zakken. Neem een ​​comfortabele houding aan tot het been boven het niveau van het hart was. Om dit te doen, kunt u een kussen of gevoerde ontlasting gebruiken;
 4. Ontstekingsremmende medicijnen. Vaak gebruiken patiënten zelf ibuprofen en aspirine. Het is de moeite waard eraan te denken dat het gebruik van dergelijke geneesmiddelen direct na het letsel een omgekeerd effect kan hebben, d.w.z. intensivering van de stroom;
 5. Mensen die vaak dit probleem tegenkomen, kunnen worden geadviseerd om thuis de bloemen van paardenkastanje te hebben, waaruit de tinctuur is voorbereid voor het verwijderen van het ontstekingsproces. 50 gram grondstoffen worden een week lang in een halve liter wodka bewaard. Het product wordt gebruikt voor het wrijven of versterken van het pijnsyndroom;
 6. Een eenvoudige kompres van een mengsel van alcoholen (kamfer, medische ethyl), jodium, analgetabletten (10 stuks). Vloeistoffen worden in gelijke verhoudingen gemengd, ze lossen tabletten van analgin op en brengen een kompres op de zieke knie. Houd het voor meer dan 30 minuten is het niet waard. Na de procedure, was de knie met water.

Helaas, met een symptoom zoals oedeem van de knie, wordt naar de dokter gaan onvermijdelijk. De vermelde methoden zijn symptomatisch, ze verlichten het pijnsyndroom slechts een korte tijd, maar elimineren de oorzaak niet.

De arts zal een gedetailleerd onderzoek uitvoeren met behulp van de nodige diagnostische methoden, waaronder echografie. Op basis van de resultaten van het onderzoek, bepaalt de arts de verdere behandelingstactieken.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

− 7 = 3