Skjønnhet og helse

Hvordan rette tennene dine hjemme uten å bruke armbånd?

Ofte er folk som har problemer med bite og krumning av tenner interessert i om de på en eller annen måte kan rette tennene sine hjemme. I gamle tider var det noen eksotiske metoder for å forbedre tilstanden av bitt. For eksempel, for å få et aristokratisk smil, vendte rike folk til spesialister for hjelp.

De anbefalte å løsne tennene med en tråd, feste en tallerken med vann til hodet for å utjevne krumningen.

Hvordan rette tennene dine hjemme uten å bruke armbånd?

Nå forstår vi at dette var en av de rike deceptions, men da ble denne metoden tatt på alvor. Selv om, og nå er det folk som kan tro på slik tull. Enda mer grusom var metoden til å myke tannhulen med mirakuløse eliksirer som inneholdt aggressive kjemiske komponenter.

I dag er det ikke kjent med metode for tilstrekkelig behandling med improviserte midler. Husk: Selvretting kan føre til alvorlige konsekvenser. Etter ikke-tradisjonelle behandlinger i beste fall, vil du ikke oppleve noen forbedringer.

I verste fall vil alt ende i kostbar, lang og smertefull behandling, og det var jevne tilfeller av kjevefjerning.

Contents

Er tilpasning mulig uten seler?

Annet spørsmål: om det er mulig å rette tenner uten montering av bøyler?

Siden medisinen nå utvikler seg raskt, kan en person ha råd til behandling til en tilstrekkelig pris, uten brutto effekter på tennene og tannkjøttet. Selv med en feilaktig bite, er det alternative måter å behandle uten bøyler. Du trenger ikke å besøke en lege regelmessig og har smertefull smerte, så prosessen med å utjevne tennene vil oppstå hjemme.

Forebygging er den beste måten å unngå bånd. Den inkluderer daglig oral pleie (rengjøring, skylling), evnen til å pensle tennene riktig hjemme, styrke emaljen, fjern steiner, forebyggende besøk til tannlegen. Hvis legen anbefaler bruk av noe ufarlig apparat for å forhindre feilaktig bitt i barnet, bør du ikke ignorere disse anbefalingene. Korrigering av problemet i tidlig alder vil ikke kreve mye innsats og vil være billigere.

  Sår dannet i nesen: hva å behandle?

Bruken av finér

Hvordan rette tennene dine hjemme uten å bruke armbånd?

Hvis du trenger å fikse en liten defekt på en eller flere tenner på forskjellige steder med normal bite, bruk finérene. Disse er helt ufattelige plater av porselen, limt til emaljen.

De er valgt i henhold til emaljens farge eller sett gjennomsiktig. Du kan sette en full finér (sett på hele tannen) eller ufullstendig (mellom tennene fikser platen). Tilpasninger er laget individuelt, bruk dem, ikke fjerner, opptil 10 år. Kostnaden for finér er lav, installasjonen er rask og smertefri. Det er ikke nødvendig med et konstant besøk til ortodontisten.

Veneers takle slike problemer som sjetonger, hull, mindre uregelmessigheter eller endringer i tennene. Hvis du trenger å rette tennene så fort som mulig, er den beste løsningen bare å skjule feilen, og ikke å rette opp den.

mouthguards

Kappas er gjennomsiktige plastkasser som legges på tennene. La oss ta en nærmere titt på hvordan du retter tennene uten bøyler ved hjelp av en hette. Periodisk sett fjernes strukturen og rengjøres med en spesiell pasta. Hver 2 uker erstattes kappa med en ny. Totalt sett er det flere dusinvis av dem i settet. Under inntak og rengjøring fjernes munnvagene.

Av fordelene kan identifiseres deres estetiske utseende og fraværet av skadelige effekter på tannkjøttet. I tillegg er enhetene laget individuelt for alle, og tar hensyn til alle fysiologiske egenskaper hos pasienten.

I sammenligning med andre enheter vil kappa koste ganske mye til eieren. På den første dagen med å bære strukturen, kan trykket på de ujevne elementene føles, og selve kappa kan ikke strekkes helt. Neste dag inntar enheten vanligvis den riktige posisjonen og slutter å trykke.

  Olive skin: funksjoner av sminke og fargevalg

Hvis den første natten er for uttalt smertesyndrom, kan du fjerne munnkontrollene til morgenen eller ta sovende piller. Enheten er utstedt til voksne og barn. Men for barn er andre metoder likevel å foretrekke.

I hvilke tilfeller trenger du følgende:

Hvordan rette tennene dine hjemme uten å bruke armbånd?
  • Hvis molarer er litt forskjøvet;
  • molarer er for tett sammen;
  • det er uttalt intervaller;
  • det er en kryssbit;
  • Noen av de fremre tennene ligger høyere eller lavere enn resten, noe som skaper en ujevnhet.

Alvorlige patologier og abnormiteter behandles ved hjelp av et brakettsystem.

trenere

Med mindre biteforstyrrelser, er det best å bruke en preorhodontisk trener – en cheholchik laget av silikon, som har lommer for hver tann. Inne i silikonet er det en fjærende bue som virker på utragende molarer og premolarer. Når tannkjøttet justeres, vil denne bue forbedre bitt.

Det er mest foretrukket å tildele trenere til barn fra 5 til 12 år. Hvis denne tiden allerede har blitt savnet, eller hvis brudd har oppstått senere, kan enheten også brukes i voksen alder. For tenåringer og voksne blir trenere basert på polypropylen laget. Dette materialet er stivere enn silikon, så enheten må byttes oftere – som bitt forbedres.

Trenere eliminerer selve årsaken til mangelen, så resultatet blir bevart for alltid. Essensen av behandlingen er at enheten forbedrer bitt og lærer barnets språklige og ansiktsmuskler å fungere skikkelig. For resten av livet ditt vil barnet ha mer vakre og proporsjonale ansiktsegenskaper.

Trenere er veldig praktiske for barn, som de er:

  • ikke forårsake ubehag
  • ikke synlig for andre
  • smertefri;
  • Ikke bruk regelmessig besøk til legen.
  • kle seg for det meste om natten, om dagen er de nok til å tåle i 1 time.

Plater og leppestøtfangere for barn

Når prosessen med maloklusjon i et barn ikke har gått for langt, plasseres spesialplater på tennene.

Hvordan rette tennene dine hjemme uten å bruke armbånd?

Enheten trykker på dem og gjør “Stå på plass”. Platen er slitt hele tiden til resultatet vises. Periodisk må du besøke tannlegen.

  Spermaceous ansiktscreme

Lip støtfangere er metallbuer plassert langs tannkjøttet, noe som gjør det mulig å eliminere dannelsen av feilaktig bite hos barn under 5 år. Problemet utvikler seg vanligvis på grunn av en unormal pusteprosess eller konstant tommersuging.


Bumpere kan forlenge tannbue, lindre press fra buccal og labial muskler, redusere aktiviteten til heklens muskler.

Hvis du fortsatt har braces

Hvordan kan vi rette tennene til en voksen mann, når han har alvorlige biteforstyrrelser, forsømt krumning og tannforskjøring?

I dette tilfellet vil det ikke være mulig å raskt takle problemet og helbrede tennene uten beslag, med mindre tannlegen selvfølgelig bekrefter dette. Men vær ikke opprørt og tenk på hvor snart du vil ha “Jernkjeft”. I vår tid kan du sette flere estetiske typer braces-systemer av porselen – materialet er motstandsdyktig mot matfargene, og skyggen er veldig nært til fargen på tannemaljen.

Enda bedre se safirbøyler – de er laget av gjennomsiktig kunstig, men høy kvalitet safir, se vakker på tennene, ha høy styrke. Hva skiller seg mer fra safirbøyler fra metallbøyler? De er mer hygieniske, siden de nesten ikke samler plakk. Du kan ikke rengjøre strukturen etter hvert måltid.

Nå som du vet hvordan du skal rette tennene dine hjemme ved hjelp av offisiell medisin, er det lite sannsynlig at du vil slå til ikke-tradisjonelle metoder.

Uttrykket “hjemme” betyr at du vil leve fredelig med det vanlige livet ditt, ved hjelp av et av de listede instrumentene for å tømme tannet, og på dette tidspunktet vil smilet ditt bli bedre!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply