Läkemedel för att förbättra sömn: typer, handlingsprincip och biverkningar | pangudownloads.com
Skönhet och hälsa

Läkemedel för att förbättra sömn: typer, handlingsprincip och biverkningar

Säkerligen kom alla åtminstone en gång i mitt liv över ett sådant fenomen som sömnlöshet. Staten när du verkligen vill somna, men inte fungerar, är farlig. Med långvarig försämring ökar sannolikheten för psyko-motionella störningar. Vad ska man göra om man måste gå upp tidigt på morgonen, men något låter dig inte somna?

Läkemedel som används för sömnstörningar

Läkemedel för att förbättra sömn: typer, handlingsprincip och biverkningar

Varje person har sitt eget botemedel mot sömnlöshet. Någon är engagerad i meditation, någon dricker lugnande te för natten och tar ett varmt bad. Men om problemet kännetecknas av en långvarig kurs, hjälper konventionella metoder inte till att det är nödvändigt att tillgripa hjälp av en speciell grupp droger.

Dessutom kräver detta fenomen ett hänskjutande till doktorn, eftersom det inte uppstår som en självständig överträdelse, men som en sekundär. Specialisten ska ta reda på och om möjligt eliminera orsaken. Annars kan ytterligare hälsoproblem inte undvikas. Dessutom föreskrivs terapi för att förbättra kvaliteten på vila på natten.

Droger (hypnotics) är indelade i 4 grupper:

  • Alpha-serien “Klorhydrat“”bromural“);
  • Antihistaminer (“diphenhydramine“”suprastin“);
  • Barbiturater (“fenobarbital“”etaminal“);
  • Bensodiazepinderivat (“diazepam“).

Alla dessa medel har en allmän handlingsprincip – de slappnar av hjärnans aktivitet, kroppens muskler, saktar hjärnvågorna, lindrar spänningar och ångest. De skiljer sig i tiden för assimilering och utsöndring från människokroppen. Till exempel, när du behöver en hypnotisk snabb åtgärd, måste du överväga att effekten kommer snabbt, men går snart också. Alla droger i dessa grupper förlänger snabbt faserna sömn och samtidigt minska djupets stadier.

Läkemedel för att förbättra sömn: typer, handlingsprincip och biverkningar

Genom inverkan är de uppdelade i ljusa, medelstora och starka. Den starka inkluderar “metakvalon“”Klorhydrat“, Till mitten -“fenazepam“”flurazepam“, Till lungorna -“Bromural“.

Barbiturater verkar på kroppen i 7-8 timmar. De har positiv inverkan på centrala nervsystemet, men har flera obehagliga biverkningar – är beroendeframkallande och stör simmets struktur. En person somnar, men kroppen vilar inte, så nästa morgon finns det svaghet, slöhet och dålig hälsa.

Bensodiazepamderivat verkar inte mindre effektivt, minskar betydligt sömnperioden, främjar uppkomsten av sund sömn, har en lugnande effekt på centrala nervsystemet. Natt vila efter att ha tagit en så mycket lik naturlig. Den väsentliga fördelen med denna grupp är bristen på beroendeframkallande effekt.

Alla ovanstående läkemedel måste ges på recept. Att köpa dem i ett apotek för egna ändamål är nästan omöjligt.

Diskoteksmedel för vuxna

Det finns flera kända produkter tillgängliga i droppar och säljs utan recept. De har en gynnsam effekt på nattstödets kvalitet. Till exempel “Corvalol”, “Barboval“Är bara så. Rabattera inte alla kända tinkturer av motherwort, rötter av valerian och hagtorn.

Alla dessa droger i droppar kan hjälpa till i kampen mot problemet. Du kan utan hjälp av en läkare. Dessa läkemedel har en lugnande effekt (lugnande), eliminera ångest, minska stress. Du kan ansöka dem i flera månader. Om det finns mycket starka störningar kan antalet droppar ökas, så det får inte överstiga 30 per mottagning.

Dessutom kan dessa läkemedel kombineras. Till exempel, en bra medicin för lugnande och förbättrad sömn bereds av 10 droppar valerisk tinktur och samma mängd “Barboval“. Blanda dem, tillsätt lite vatten och äta. Du kan inte dricka det.

Liksom alla andra läkemedel kan dessa läkemedel utlösa en negativ reaktion. Mycket ofta, med en ökning av dosen före sänggåendet eller långvarig användning, uppträder en allergisk reaktion. Så, trots säkerheten för dessa fonder, är det nödvändigt under upptagandet att vara mer uppmärksam på din kropp. Detta gäller även alla växtbaserade läkemedel.

Läkemedel för att förbättra sömn: typer, handlingsprincip och biverkningar

När det gäller droger framställda i form av tabletter kan det noteras “värd“Och”Donormil“. Om innan en person inte använde sömnpiller, skulle hälften av pillerna räcka för att han skulle somna snabbt och snabbt. “Donormil“Finns i olika paket och doser.

Åtgärden är mycket effektiv och efter mottagningen garanteras kommer 8 timmars sömn. Dess huvudsakliga fördel är frånvaron av inflytande på sömnfasen. Behandlingen ska inte överstiga 2 veckor. Efter en månad kan behandlingen upprepas.

värd“Har en hypnotisk, lugnande och antihistamin effekt. Det är starkare än föregående, så effekten av mottagningen varar längre. Om du tar detta läkemedel orsakar du en biverkning – svår dåsighet på morgonen. När den senare visas, minska dosen eller helt avbryta mottagningen.

Läkemedlet för sömnlöshet “Sleep Formula”

Detta medel är en fytokomplex. Den består av avslappnande, lugnande och inducerande örter, såväl som magnesium och vitamin B6, vilket också påverkar kvaliteten på viloplatsen.

Läkemedel för att förbättra sömn: typer, handlingsprincip och biverkningar

Magnesium påverkar positivt nervsystemet, vilket minskar excitabiliteten, vitamin B6 påverkar positivt emotionellt tillstånd. Det är värt att notera att om det finns brist på magnesium i kroppen är effekten av sömnpiller minimal, så det är nödvändigt att fylla på sina reserver.

Sömnformel“Är ett växtkomplex med en kumulativ effekt, det vill säga kvaliteten på vila om natten återställs gradvis. Regelbunden användning eliminerar eventuella problem i samband med sömn. Fitokompleks avlägsnar känslomässig spänning, gör det lättare att somna, förbättrar varaktigheten och kvaliteten på vila på natten.

Biologiskt aktiva substanser i kompositionen:

  • Humle. Används för att förbättra sömnen, särskilt det är användbart vid överdriven nervös upphetsning.
  • Motherwort är källan till iridoider. Det fungerar lugnande
  • Eschsolcia har en mild hypnotisk och lugnande effekt;
  • Magnesium deltar i processerna med nervös och muskulär excitabilitet. Det är nödvändigt för kroppen att överföra nervimpulser. Detta element aktiverar ett antal enzymatiska reaktioner, inklusive B-vitaminer;
  • Vitaminer B1, B6, B12. De deltar i regleringen av verksamheten hos båda nervsystemet, bildar nervcellskalarna tillsammans med andra substanser, är nödvändiga, som magnesium, för överföring av nervimpulser. Det är mer effektivt att ta en grupp av vitaminer B än var och en av dem separat. Deras balanserade förhållande har en anti-stress-effekt på kroppen.

Drick drogen i en halvtimme innan du går och lägger dig i minst 20 dagar. Om sömnstörningar uppträder regelbundet. Behandling kan utföras upp till 4 gånger per år.

Medicin för snabb sömn och ljud sömn: biverkningar

Läkemedel för att förbättra sömn: typer, handlingsprincip och biverkningar

Många människor tar sömntabletter varje dag, helt utan att tänka på den negativa effekten på kroppen. Om läkemedlet har en snabb och stark effekt är den kontraindicerad för personer med hjärtsjukdomar, kärlsjukdomar och även psykoser.

Sova piller, liksom alla andra läkemedel, liksom läkemedel som förbättrar sömnen på gräs, kan inte tas längre än den föreskrivna perioden, eftersom det förr eller senare blir beroendeframkallande.

Om du ignorerar detta faktum kommer personen i framtiden att behöva öka dosen avsevärt, så att läkemedlets effekt. Mot bakgrund av okontrollerad användning kan psykiskt beroende utvecklas.

Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

6 + 4 =