Skönhet och hälsa

Varför förekommer peeling mellan fingrarna? Orsakerna till sjukdomen och sätt att bli av med det

Daglig vård för händerna är nyckeln till dess idealiska skick och utseende. Men även de tjejer och kvinnor som ägnar mycket tid och uppmärksamhet åt sina pennor kan möta olika problem, till exempel överdriven torrhet i huden och peeling av epidermis mellan fingrarna.

Detta beror på det faktum att alla organ och system i vår kropp är oupplösligt länkade, och mycket ofta interna problem påverkar hudtillståndet. I den här artikeln kommer vi att berätta varför det i de flesta fall skelas mellan fingrarna och hur man kan avhjälpa detta problem så snabbt och smärtfritt som möjligt.

Contents

Orsaker till överdriven torrhet och flaking av huden

Varför förekommer peeling mellan fingrarna? Orsakerna till sjukdomen och sätt att bli av med det

Skalning av händerna kan uppstå inte bara hos kvinnor i olika åldrar, men också hos män och även mycket små barn. Och sannolikheten för detta problem är helt oberoende av vad en person gör i vardagen.

Normalt förnyas en hälsosam epidermis hos en vuxen om cirka 30 dagar.


Med ålder ökar denna period något – hos äldre kvinnor och män sker hudförnyelse efter cirka 40-45 dagar. Om allt går bra är denna process absolut osynlig för det mänskliga ögat, eftersom alla celler dör gradvis avlägsnas i små mängder och på deras plats bildade omedelbart nya, redan bildade, unga vävnadspartiklar.

Om påverkan av vissa yttre och interna faktorer börjar epidermis att uppdateras oftare än vad som krävs av naturen, blir denna process märkbar och orsakar många obehagliga förnimmelser.

Skal huden på fingrarna och mellan dem i de flesta fall orsakar följande orsaker:

 • olika dermatologiska sjukdomar och i synnerhet svamphudsskador;
 • brist på nödvändiga vitaminer och näringsämnen i människokroppen;
 • luftning av epidermis;
 • uttorkning av kroppen
 • allergier;
 • frekventa förändringar i klimatförhållandena, kraftig temperaturfall
 • olämpligt vatten. Det kan vara för stelt eller förklorerat;
 • minska immuniteten och försvaret av kroppen av olika skäl;
 • genetisk predisposition;
 • användning av olämpliga kosmetika eller otillräcklig handvård.
  Hur man lär sig att åka skridskor: de första stegen på isen

Vilka symptom kan följa skalning?

Varför förekommer peeling mellan fingrarna? Orsakerna till sjukdomen och sätt att bli av med det

Exfoliating döende hudceller är nästan aldrig det enda problemet som är förknippat med hudborstar. Oftast är människor som lider av överdriven skalning av epidermierna mellan fingrarna, observerade dessutom rodnad av huden och svår klåda på de drabbade områdena.

Dessutom observerar män och kvinnor ofta överdriven torrhet på huden på fingrarna, palmerna och armbågarna. I sällsynta fall kan även små vattna utslag av vita eller röda blommor och blödande sprickor uppträda på dessa ställen.

Alla dessa problem är mycket troliga för att indikera dåliga inre organ och system i din kropp, så du bör se en läkare så snart som möjligt för en detaljerad undersökning.

Behandling av skelning och rodnad i huden mellan fingrarna

Många tjejer skickas till skönhetssalonger eller skönhetsstudior för att korrigera en sådan defekt i huden.

Överväg vilka förfaranden som innefattar behandling av denna sjukdom i sådana institutioner:

Varför förekommer peeling mellan fingrarna? Orsakerna till sjukdomen och sätt att bli av med det
 • SPA manikyr är ett komplex av olika förfaranden för att ge fullvärdig vård för dina pennor och naglar. Huvudsyftet med detta manikyr är att mätta dem med nödvändiga lipidföreningar – ceramider;
 • rensning av händerna med ultraljud, där epidermis döda celler avlägsnas försiktigt och smärtfritt;
 • Parafinbehandling är ett förfarande under vilket en värmeeffekt av bastunen skapas. Efter exponering för paraffin kommer huden på dina handtag att bli otroligt smidig, silkeslen och flätig, nivån på dess fuktning kommer att normaliseras, och dessutom blir åldersförändringarna mindre uttalade;
 • exfoliering – denna procedur ligner en skalning, eftersom under sin utförande avlägsnas de horniga cellerna i dermis med hjälp av mekaniska eller kemiska reagenser;
 • massage av borstar;
 • speciella fuktgivande masker, balm och andra kosmetiska produkter;
 • djup näring av epidermis.
  Shampoo med zink: fördelar och användbara egenskaper för hår

Med hjälp av ovanstående procedurer kan du uppnå ett märkbart resultat på kort tid, men de är alla ganska dyra och dessutom måste du besöka skönhetssalongen regelbundet i flera månader. Det är därför många föredrar inte mindre effektiva medel för folkkosmetologi, som lätt kan utföras hemma och samtidigt spenderar inte mycket pengar.

Folkmetoder för att kontrollera överdriven hudavsköljning i hemmet reduceras till följande procedurer:

Varför förekommer peeling mellan fingrarna? Orsakerna till sjukdomen och sätt att bli av med det
 • Effektiva paraffinbad kan göras utan att gå hem. För att göra detta värms en liten mängd paraffin till en bekväm temperatur, fuktar borsten och 3-4 gånger doppar dem i ett förberedt bad med paraffin. När formuleringen torkar, sätt på polyetenhandskar, och efter en timme tvätta med varmt vatten och smutta rikligt med händerna med en näringsrik grädde. Särskilt ofta används denna teknik när du piller fingrarna på fingrarna. I detta fall sänks endast fingertopparna i paraffinbadet, varefter var och en av dem lindas med ett litet snitt av polyetenfilmen;
 • Förbered ett avkok av havregryn, kyla lite och sätt borsten i den i ca 15 minuter;
 • om peeling endast observeras vid fingertopparna smörj dem regelbundet med färsk gurka. I andra fall kan det vara svårt att utföra ett sådant förfarande, men du kan förbereda en gruel från gurkas massa, fästa den på problemområdena i huden och fixa den med gasväv. Ett sådant botemedel eliminerar mycket snabbt och effektivt klåda, och med regelbunden applicering kan du helt avlägsna problemet med överdriven exfoliering av epidermis;
 • ta 100-150 ml olivolja och värm det lätt. Om så önskas kan du lägga till några droppar sesam-, apelsin- eller kokosnötolja till olivoljan. Blanda alla ingredienserna noggrant och applicera den resulterande massan på problemområdena och vrid dem sedan med en plastfolie. Vänta en kvart i timmen och torka sedan av med en pappershandduk, men tvätta inte dem.
 • kombinera i lika stora proportioner olivolja och någon honung med en gles konsistens och smält lätt denna blandning i ett vattenbad. Därefter tillsättes salicylsyra i denna komposition, med hänsyn till förhållandet 1 tesked per glas. Blanda väl och applicera produkten generöst på gasbind och sedan till dina händer. Topp med plastfolie och håll den i ca 20 minuter. Denna blandning avlägsnas bäst med citronsaft.
  Makeup för bulging ögon som ett sätt att göra dem mindre uttrycksfulla

Tips för vård av händer hud för att förebygga skalning och rodnad

Det är självklart mycket lättare att förhindra detta kosmetiska problem än att bli av med det i framtiden.

För att förhindra överdriven torrhet av dermis och avskalning är det nödvändigt att ta hand om egna händer med följande rekommendationer:

 • rengör noga dina penslar dagligen och använd sedan en djupt fuktgivande närande kräm med högt innehåll av kosmetiska oljor, silikon och vitaminer.
 • en gång i veckan, genomföra ett djupt peelingförfarande hemma eller i en skönhetssalong;
 • anpassa kosten – din dagliga meny bör innehålla ett stort antal färsk frukt och grönsaker, gröna, liksom olika typer av fisk;
 • Vid rengöring av huset och användande av aggressiva tvättmedel, bära skyddande gummihandskar;
 • varje kväll innan du lägger dig, gör en lätt massage i händerna i en cirkelrörelse, med fingertopparna.

Var noga med att vara uppmärksam på dina händer, och du kommer aldrig att stöta på ett sådant problem som överdriven torrhet och rodnad i huden, såväl som exfoliering av keratiniserade celler.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply