Havremel: en ufortjent glemt helsekilde | pangudownloads.com
Sport og helse

Havremel: en ufortjent glemt helsekilde

Selv om vi ikke dykker inn i de gamle russiske tradisjonene av ernæring, og bare husker den sovjetiske barndommen, kan vi huske hva slags bekjentskap var et så uvanlig ord nå “havregryn.” Bare noen 25-30 år siden, de ble matet barn (og voksne villiggjorde dem), dette produktet kunne bli funnet i hvilken som helst butikk.

Havremel: en ufortjent glemt helsekilde

I dag i mote av importert baby kasha og havregryn er mer en nysgjerrighet, bare tilgjengelig i store supermarkeder (fanget i avdelingen for sunn mat eller for eksempel blant korn og mel). Og allerede langt fra alle husker det hva det handler om. Men forgjeves. Vi har til hensikt å rette opp denne uheldig misforståelsen og returnere dette produktet til sin tidligere herlighet, så å si.

Hva er havremel?

Så kalt tradisjonelt melet fra hele havre. Tidligere ble det mottatt av pounding havre i mørtel, dermed navnet. Fra vanlig havremel varierer dette produktet nøyaktig fordi det er hentet fra hele korn, mens melkorn uten skall og kim brukes – og de inneholder faktisk den største mengden verdifulle stoffer. 

Denne helkornede havremelmel ble tradisjonelt brukt i Russland som grunnlag for mange retter og drinker. Fra det kokte grøt, supper, gelé, spiste med kvass, bær, bakt pannekaker (noen oppskrifter vi vil gi nedenfor).

Stek i ovnen, istolchonny havre, få en fin bestemt aroma og farge, som brukes til drikke (det kan fortynnes med varm melk eller vann, ikke engang koke). Dette var en av de første produktene som ble introdusert i kostholdet til barnehagebarn.

Forresten, for tiden argumenterer det noen ganger om fordelene eller skade på havregryn som et komplementært måltid, og hevder at hurtigkokende porretter er bedre. Men barnas havremelkashka med hurtig matlaging er en fiber, bare kalt annerledes! 

Hva forklarer fordelene med dette produktet?

Du kan kort sagt si at havregryn er faktisk havregryn. Og alle vet om fordelene med havremel. 

Havre inneholder opptil 20% fordøyelige proteiner, samt kostfiber, vitaminer E, PP og gruppe B, verdifulle aminosyrer. Har en omsluttende effekt på mageslimt i magen, noe som gjør retter fra havre uunnværlig i diett hos pasienter med gastrointestinale problemer.

På grunn av sammensetningen styrker havre håret og helbreder huden, fjerner blod fra kolesterol, senker blodsukkernivået, påvirker nervesystemet positivt. En av de mest verdifulle egenskapene til pounded havre er å gi en varig følelse av mat, noe som gir ham popularitet blant ernæringseksperter, som vi snakker om nedenfor. 

Tradisjonelt er det verdt å si at selv det mest nyttige produktet med overdreven bruk kan være skadelig: Ikke spis for mye grøt for å forhindre at kalsium absorberes i kroppen. Men det burde bli veldig forsøkt, – nesten å spise med en havre. 

Havregryn: For vekttap – det er mest!

I tillegg til evnen til permanent å gi følelse av matfett (“langsom“Karbohydrater), pounded havre har et lavt kaloriinnhold på 120 Kcal (dette beregnes per 100 g kokt produkt). Takket være fiber er han god “fyller opp“Magen, og reduserer også absorpsjonen av fett.

I tillegg hjelper det å rense tarmen, renser blodet, fjerner salt og overflødig væske, normaliserer arbeidet i alle fordøyelseskanaler, påvirker metabolisme positivt. Derfor er dette produktet mye brukt i kosthold for vekttap. 

Dietter basert på havremel, müsli og havregryn er hyggelige og “ikke sulten“Ikke forårsake utmattelse av kroppen, forsyn den med de nødvendige stoffene. Det enkleste alternativet er å erstatte frokost eller middag med en del av en sunn drink eller frokostblanding basert på knust havre. 

Oppskrifter fra havremel: Velsmakende og rask!

Som vi allerede har sagt, har bjørnebærene en århundrer gammel historie og er en viktig del av det gamle russiske kjøkkenet.

Vi anbefaler at du prøver noen enkle retter fra dette produktet: 

Havremel: en ufortjent glemt helsekilde
 • toloknyany drikk: et glass vann eller melk for å helle 2 ss havre mel, sukker og salt tilsettes til smak, koke kontinuerlig forstyrrende, og lage et par minutter (i stedet kan legge honning sukker, men ved slutten av koke, når borkronen er avkjølt). Hvis du bruker stekt havregryn, kan drikke ikke koke, bare helle varm væske pounded havre. Smaken er litt som kakao;
 • grøt av havregryn: I 100 ml kokende melk tilsett 10 gram fortynnet med et par skjeer med kaldt vann av havregryn (fortynnet slik at det ikke tar klumper). Rør godt, fjern fra varmen. Sukker, salt, olje, etc. legg til smak;
 • havregryn med KVASS: bare røre stekt pounded havre med hjemmelaget brød kvass i vilkårlige proporsjoner, for å legge litt honning – og nyte den tradisjonelle russiske fatet (som for øvrig, toner hele kroppen og forbedrer immunforsvaret);
 • Stakkede pannekaker: 1,5 kopp hvetemel og 0,5 kopp siktebønne, tilsett 2 spiseskjeer sukker salt etter smak. Kjør 4-5 egg, tilsett 1 glass melk og omtrent samme mengde varmt vann, samt 2 ss vegetabilsk olje. Bland deigen grundig. Hvis det er tett, legg til vann. Ovn som vanlige pannekaker. Det er velsmakende med rømme, smør, syltetøy, honning. I pannekaker fra havregryn, en hyggelig, uvanlig smak – og god næringsverdi;
 • tranebær-havregryn dessert: tranebær og pounded havre å piske i en blender i andelen 2: 1 (tranebær dobbelt så mye). Sukker trenger ca 5 ss, men se for deg selv;
 • nyttige søtsaker: 250 g smør, 8-10 ss melk, 1 glass sukker og 2 ss kakaokoker over lav varme. Hell 500 gram fiber (du kan erstatte delen med havremelflak), 2-3 ss melkepulver, tilsett nøtter og tørket frukt til smak, bland godt. Lett kule og rulle baller;
 • gjæret pudding: søvn 250-300 g havre banket i en beholder, fylle den første liter varmt kokt vann, omrør, tilsett tre eller fire tørket opp rugbrød skorpe, deksel og sette på et varmt sted i 6-8 timer (avhengig av temperaturen , tiden kan øke opptil en dag, det er nødvendig å prøve). I løpet av denne tiden gjæres blandingen og vil stige godt. Deretter, for å fjerne skorper, topp Mer liter vann, rør, filter gjennom to lag osteklede, kok. C og sukker (eller honning) legg til smak. Denne oppskriften er som minner om gammel russisk fatet – Coulagot, men det er laget av rug i stedet for havregryn, og vanligvis det er lagt bær. I alle fall er det veldig nyttig og velsmakende. Eksperiment! 

La oss nå snakke om hvordan du skal forberede enkle og nyttige kosmetikk fra havremel. 

Ikke bare inne, men også eksternt: havremel i hjemmet kosmetikk

På grunn av sin verdifulle sammensetning er pounded havre utmerket for enhver type hud. Derfor forbereder den ofte masker og skrubber. 

Hvis du har oljeaktig eller kombinasjonshud, er det nødvendig å klargjøre bjørnbærmasken på vannet, og hvis den er tørr, skal den tilberedes på melk. For å gjøre dette, må du bare blande væsken med havremel og påfør ansiktet i 15-30 minutter. Skyll med vann. 

Avhengig av hudtype og mål kan du legge masker til masken:

 • sitron (lyser, tørker);
 • aloe juice (fukter, desinfiserer);
 • egghvit (smalere porene);
 • ulike urteinfusjoner (brukt i stedet for vann);
 • olje (drue eller ferskenben, oliven, hvetekim, etc.). 
Havremel: en ufortjent glemt helsekilde

Også, basert på shredded havre, kan du lage scrubs, som er spesielt gode i et badhus. På våt dampende hud applicer havremel i en sirkelbevegelse med litt vann eller avkok av urter. Det er også godt å legge til sølt kaffe til blandingen. Med denne skrubben gni forsiktig hele kroppen og skyll med varmt vann. 

Således er havregryn ikke bare et verdifullt næringsrikt produkt, hvorfra du kan tilberede mange nyttige og deilige retter, men det gir også en enkel og behagelig hudpleie for ansikt og kropp.

Hvis du legger til alle nevnte kroneverdier av dette produktet, kan du være sikker på at denne skatten er helt ufortjent ut av vår bruk. Forhåpentligvis vil vår artikkel inspirere deg “gå tilbake til opprinnelsen“Og introdusere denne fantastiske naturen i kostholdet ditt og ditt hjem kosmetiske veske.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

22 + = 24

Adblock
detector