Este posibilă sarcina în prezența unui chist ovarian? | pangudownloads.com
Sunt mama!

Este posibilă sarcina în prezența unui chist ovarian?

Chistul ovarian este o capsulă plină cu lichid care formează simultan două apendice. Anatomic, arata ca o cavitate sub forma unei pungi cu pereti subtiri. Dimensiunile patologiei pot varia de la câteva milimetri până la două duzini de centimetri.

Tipuri de chisturi

Există următoarele tipuri de creșteri patologice:

Este posibilă sarcina în prezența unui chist ovarian?
 1. folicular;
 2. Chist de corp galben;
 3. hemoragic;
 4. endometrioid;
 5. dermoid;
 6. mucinous;
 7. Seroasă.

Chist ovarian endometrioid și sarcină

Aceste două state pot fi, în unele cazuri, combinate între ele. De exemplu, neoplasmele mici nu afectează cursul sarcinii. Cu toate acestea, în majoritatea cazurilor, această patologie necesită intervenție chirurgicală.

Dar această măsură de tratament are riscurile sale: în timpul operației, coaja chistului este extrasă, apoi patul este ars cu ajutorul coagulării sau a altor metode. Atunci când se utilizează un curent electric, țesuturile sănătoase ale ovarului sunt deteriorate, ceea ce poate duce la întreruperea funcțiilor sale.

Este posibilă sarcina în prezența unui chist ovarian?

Operația însăși implică riscul de formare a aderențelor, care, la rândul său, poate duce la infertilitate.

Dar este o altă chestiune când sarcina nu apare din cauza acestei patologii, de exemplu, în obstrucția tuburilor uterine. Chisturile ușor endometrioide nu reprezintă o barieră în calea sarcinii și chiar a FIV. Dacă neoplasmul este mare, este indicată laparoscopia, care trebuie efectuată în cel de-al doilea trimestru, sau operația este efectuată după o operație cezariană.

Este demn de remarcat faptul că dimensiunea mare a periei este o contraindicație pentru a naste natural, asa ca toate femeile cu acest diagnostic se face cezariană.

Este posibilă o sarcină de succes cu un chist ovarian?

Dacă o femeie suspectează că ceva nu este corect, se recomandă să consultați un medic în faza de planificare
pentru a exclude toate riscurile posibile. Boala identificată în mod curent crește probabilitatea unui rezultat reușit. În cazuri avansate, precum și cu ruptura sau supurație, tratamentul este doar chirurgical. Numai o astfel de măsură radicală va permite eliminarea patologiei și prevenirea formării aderențelor în tuburile uterine. În caz contrar, există o mare probabilitate de probleme cu concepția sau sarcina ectopică. În cazuri foarte grave, este necesar să se elimine nu numai neoplasmul, ci și ovarul, care, fără îndoială, se va reflecta în funcționarea sistemului reproducător.

Este posibilă sarcina în prezența unui chist ovarian?

Sarcina poate apărea dacă patologia este mică și nu se manifestă în niciun fel. Este demn de remarcat faptul că, în multe cazuri, boala chistului ovarian în timpul sarcinii se rezolvă după câteva luni.

Probabilitatea sarcinii este ridicată în prezența chisturilor funcționale, care au dimensiuni mici și progrese rare. În acest caz, este suficient să vizitați periodic ginecologul și să urmați recomandările acestuia.

Safe in timpul sarcinii pot fi observate atunci cand tumora creste, dimensiunea acesteia nu depășește 8 cm, iar nivelul de marker tumoral CA-125 nu depășește limitele admise.

Ce trebuie făcut dacă un chist ovarian folicular se găsește în timpul sarcinii?

Într-o astfel de situație, este necesar un control mai atent de către un specialist, în special în primul trimestru. Este posibil ca neoplasmul să se dizolve independent. Dacă patologia amenință fătul, chistul este îndepărtat prin laparoscopie. Operația este însoțită de un risc de avort spontan, prin urmare se realizează numai cu indicații stricte, de exemplu, când dimensiunea educației depășește 10 cm.

Este posibilă sarcina în prezența unui chist ovarian?

Astfel de tumori mari pot exploda, ceea ce, în consecință, reprezintă un pericol nu numai pentru femeie, ci și pentru copil.

În plus, chistul poate avea apendice care obstrucționează canalul de naștere. Laparoscopia este utilizată pentru a menține cursul normal al sarcinii și este de obicei efectuată la 16-18 săptămâni.

În prezența unui chist folicular, o femeie trebuie să fie familiarizată cu simptomele care apar atunci când picioarele ei sunt răsucite.

Această afecțiune patologică este plină de avort spontan, deci trebuie să fii extrem de atent, să nu te angajezi în sporturi active, să nu ridici greutăți etc.

Chistul ovarian galben descoperit în timpul sarcinii

Neoplasmul de acest tip are loc pe locul foliculului de spargere, poate conține pete de sânge. Există doar cele cu un ciclu menstrual în două faze, în cea de-a doua fază a acestuia. Cauzele dezvoltării includ afectarea circulației limfatice sau a sângelui în corpul galben.

Ruptura chistului corpului galben este însoțită de astfel de simptome:

Este posibilă sarcina în prezența unui chist ovarian?
 • Durerea ascuțită din patologie;
 • Temperatura subfebrilă;
 • Greață și vărsături;
 • leșin;
 • Presiuni și impulsuri;
 • Cefalee, amețeli;
 • paloare;
 • Sângerare uterină severă.

Simptomele enumerate apar nu numai la rupere, ci și la răsucirea piciorului.

Această situație necesită o atenție medicală imediată, ca la rupere de fluid de chist functional conținute în ea intră în cavitatea abdominală, care provoacă inflamarea din urmă (peritonita). Această afecțiune are un efect patologic asupra sănătății copilului și a femeii.

Chistul corpului galben diagnosticat în timpul sarcinii este un corp galben funcțional care secretă hormonii necesari pentru a susține dezvoltarea fătului. Destul de des, un astfel de neoplasm se dizolvă singur în a treia și a patra luni de gestație.

Sarcina: este posibil după chisturile ovariene laparoscopice?

Această metodă de intervenție chirurgicală este cea mai strictă și mai sigură. În timpul operației pe abdomen, se fac incizii de 0,5-1,5 cm. Prin ele se introduce un laparoscop (un dispozitiv telescopic cu lumină rece și o cameră video) și instrumente. Cavitatea de operare este umplută cu dioxid de carbon pentru a facilita funcționarea.

Recuperarea după acest tip de exerciții durează aproximativ 2 săptămâni. Există o posibilitate de dezvoltare a complicațiilor după anestezie, prin urmare este necesară trecerea testelor pentru determinarea anestezicului cel mai potrivit.

După intervenție chirurgicală, există și un risc de aderență.

Este posibilă sarcina în prezența unui chist ovarian?

Dacă nu controlați sănătatea unei femei în această perioadă, există o posibilitate de progresie a acestui proces și, în consecință, dezvoltarea de boli ale zonei genitale. Spikele sunt o cauză comună a infertilității.

După operație, nu puteți exercita și face sex timp de o lună. Trebuie să vă restabiliți antrenamentele cu un minim de stres. În primele trei luni este interzisă ridicarea unei greutăți de peste 3 kg, iar apoi încă 3 luni nu mai mult de 5 kg. În ceea ce privește sarcina după intervenția chirurgicală, de cele mai multe ori acest exercițiu este folosit adesea pentru a trata infertilitatea.

De exemplu, imposibilitatea de a concepe poate fi declanșat de un chist folicular, deoarece creșteri permanente, în ciuda regresului asimptomatice și nu permit să se dezvolte noi foliculi cu ouă sănătoase în interiorul acestora.

Pacienții care tratează infertilitatea în acest fel pot concepe cu succes un copil deja în primele 12 luni după operație. Aproximativ 20% devin însărcinate în prima lună, la fel în 3-5, 30% - după șase luni, doar 15% amână acest moment la termenii ulteriori.

Momentul conceperii unui copil după laparoscopie, după cum vedem, este pur individual. În cazul în care se efectuează o intervenție chirurgicală, disecând spikele, femeia are 12 luni pentru a concepe, în condiții de siguranță în ceea ce privește complicațiile. Dacă în timpul laparoscopiei s-au descoperit alte patologii, un curs de tratament a fost efectuat, atunci este posibil să concepeți un copil cu succes în următoarele șase luni. Laparoscopia nu afectează ciclul menstrual, deoarece țesuturile sănătoase nu sunt supuse intervenției chirurgicale. Cu toate acestea, abateri minore sunt posibile, dar aceasta este considerată o variantă a normei.

Aveți grijă de tine și de sănătatea dumneavoastră, treceți examenul la timp și nu neglijați sfaturile și recomandările specialiștilor. Sănătate pentru tine și sănătate bună!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

6 + 4 =