Bagaimana cara memproses leher pakaian dengan betul | pangudownloads.com
Tangan dibuat

Bagaimana cara memproses leher pakaian dengan betul

Bergantung pada bentuk pakaian, badan itu dipilih daripada jenis yang berbeza. Ini boleh menjadi bulat, titisan air mata, persegi atau potongan V berbentuk. Mereka dijahit dengan sebatang tambal, selendang silang serong. Corak dibuat ke arah tekstur bahagian utama.

Pemotongan dibuat untuk lipatan bahu dan belakang. Lipat bahan itu dengan separuh, sambungkan bahagian belakang dan depan bersama-sama, kami membuat lipatan kain itu, dan kemudian obtachka dibuat pada lebar sawit. Kami melihat bentuk yang dirancang untuk memotong dan merancang leher, meninggalkan elaun untuk lipit di sisi dan pemotongan kira-kira satu sentimeter.

Terdapat beberapa pilihan untuk memproses kolar. Bagaimana untuk memilih cara memproses pakaian leher dan armhole?

Untuk menyelesaikan pakaian dengan betul, anda perlu tahu beberapa peraturan:

Bagaimana cara memproses leher pakaian dengan betul
 • Pertama, untuk setiap jenis kain terdapat kulit;
 • Kedua, cara anda ingin memproses armhole dan tekak bergantung pada bentuk potongan dan tekstur kain. Gate dikait pakaian dengan berbentuk V, potong bulat dan bujur beika mudah untuk menjalankan, tetapi bagi kuasa dua dan takukan persegi paip proses yang sesuai;
 • Ketiga, tidak semua kaedah boleh dilakukan untuk pemprosesan manual. Contohnya, penipisan oleh obtachkami hanya boleh dilakukan pada mesin taip.

Untuk menyapu kolar dengan betul, anda perlu menguji saiz potongan tekak dari kedua-dua belah bahagian depan. Untuk menjahit pakaian, lipat bahagian depan dan belakang dengan separuh dan pastikan kontur muka dan luka sama. Kadang-kadang ia berlaku bahawa salah satu sisi lebih dalam, dalam hal ini, anda harus menyapu dengan benang tipis dengan jahitan dalam setengah sentimeter panjang. Nod benang ditarik bersama dan disetrika untuk menghasilkan kesan akordion, membaiki kolar dengan pin.

Pemprosesan leher bungkus serong pakaian

Mari mengetahui bagaimana tekak pakaian rajutan dirawat dengan bakar serong. Ini adalah salah satu cara yang paling mudah untuk anda membatalkan armhole T-shirt, pakaian tanpa lengan, blus musim panas.

Inilah caranya:

Bagaimana cara memproses leher pakaian dengan betul
 1. Potong jalur kain diagonal ke benang membujur dan melintang bahan panjang yang diingini dan tambahkan 2 cm ke peruntukan. Jalur tanpa indentasi perlu mengambil 3 sentimeter;
 2. Kami melicinkan panci kami dua kali dan menyusunnya dengan besi;
 3. Kami membuka kain kami sama rata. Bahagian potongan serpihan bergilir-gilir dihidupkan ke lipatan sempit oleh sisi muka ke luar dan disetrika. Selanjutnya, kedua-dua bahagian tersebut di-debug sekali lagi;
 4. Agar tidak membenarkan terlalu banyak potongan untuk leher dan peregangan, kami menambah benang di sepanjang potong dan kami menetapkan bulu dengan gam;
 5. Potong elaun selari dengan potong. Potongan beika yang tidak terbungkus disematkan dengan pin untuk potong untuk tekak dengan sisi, mengelilingi tip dengan elaun. Pritachaem thread selari dengan bengkok pada jarak 1 sentimeter;
 6. Kami membuka Baku;
 7. Beku hendaklah digunakan untuk fabrik di kawasan jahitan yang dijahit dan, terselip, diikat, atau disapu;
 8. Kami menggunakan jahitan muka di luar berturut-turut dengan garis jahitan;
 9. Kami mengukur produk kami, mengambil benang yang tidak diperlukan. Prosesnya selesai.
Bagaimana cara memproses leher pakaian dengan betul

Juga, anda boleh membeli bakar serong di kedai dalam bentuk pita siap.

Plus berat sebelah mengikat adalah bahawa ia adalah sangat dipercayai dan tidak akan membiarkan kain tersebut untuk berubah bentuk dan puff, ia boleh dilakukan secara manual, tanpa mesin. Untuk mengelakkan melengkung fabrik semasa pemprosesan dan hampir sama besi di sebelah salah bulu berbaris rapi untuk jahitan tanda adalah sama.

Semak kedudukan potongan produk supaya ia rata dan tidak meremukkan.

Pengisaran lubang harus berlaku sebelum pemotongan sampingan dipotong. Sekiranya anda ingin membuat tali leher di leher anda, lebih baik bekerja pada kain pada pinggang bahu sebelum itu. Semua elaun jahitan ditekan di hadapan tepi.

Kaedah pemprosesan oleh obtachka

Kini sudah tiba masanya untuk mengetahui bagaimana cara memproses leher dengan betul oleh obtachkoy. Kaedah ini lebih susah payah, tetapi ia adalah satu-satunya yang sesuai untuk pakaian malam yang elegan dan saman perniagaan yang ketat. Kelebihan pendekatan ini adalah bahawa benang luar benar-benar tidak dapat dilihat, dan kain itu terletak dengan sempurna sama sekali, yang menekankan martabat postur dan angka anda.

Untuk memahat corak dengan betul, anda perlu membuat pemasangan awal produk. Hanya selepas prosedur ini dimungkinkan untuk membuat bahagian yang sesuai dalam bentuk. Walau bagaimanapun, anda boleh menggunakan corak khas untuk kerja-kerja menggilap atau mengikuti nasihat arahan atau corak kosong untuk pakaian.

Bagaimana cara memproses leher pakaian dengan betul

Untuk menyapu kain dengan bodoh, ia mesti terlebih dahulu disiapkan. Kami memotong mengikut corak atau kontur produk, dengan menggabungkan dua tiangnya: kami menggandakan semua lubang baju, jahitan dan humeral.

Kosong kita hendaklah menjadi bahan yang sesuai, kerana pakaian yang sudah siap itu sendiri, atau penggantinya.

Ini penting untuk mengekalkan tekstur semula jadi yang betul. Bahan sebegini dipanggil doublerin. Ia adalah analog murah kanvas mahal.

Walaupun dalam kes lengkung, masih menggariskan kuman, belakang jahitan tengah, lipit bahu, poluzanos dan leher, armholes, belah thread dalam setiap kes. Jangan lupa bahawa satu salinan pintu pagar dan kuman perlu mewujudkan keseluruhan, dan untuk bahagian belakang dan rak – bengkok sepanjang Dublerin kali ganda.

Tidak kira sama ada pada produk atau pada corak pergi mencantas, menarik keluar garis kuman, jahitan belakang tengah, jahitan bahu, armholes, jahitan sampingan, kolar dan poluzanosa memilih yang sesuai untuk setiap bahagian secara berasingan. Dalam kes ini, kita tidak perlu ketinggalan pada baris di stroke dan dipotong. Kami tampalkan salinan-salinan pada tali purl produk. Dalam peranan butiran tersebut boleh datang sisa-sisa kanvas selepas memotong.

Selepas itu, kami memotong butiran dengan kulit satu sentimeter luas untuk bahu dan sisi. Sekarang kita mengisar kosong kita dan tekan jahitan.

Kaedah di atas juga sesuai untuk pakaian V-leher. Bagaimana cara memprosesnya, kami belajar lebih lanjut.

Bagaimana cara memproses leher pakaian dengan betul

Untuk tepung V berbentuk obtachat, anda perlu mengubah pendua di dalamnya, yang mana anda perlu memotong elaun di bahagian atas dan di sudut. Pukulan armholes berlaku dengan cara yang sama seperti dalam kes dengan garis leher bulat. Untuk kemudahan, buat butiran armhole bersama bahu untuk lipit sisi.

Sekarang anda boleh menyesuaikan saiz pakaian berkat lekapan pada benang sebelah, tanpa memotong butiran. Tetapi ingatlah, manipulasi ini akan berjaya jika dimensi residu di bahagian tepi dan lapisan akan sama.


Inilah caranya untuk mencapai matlamat ini:

 • kami menjahit jahitan untuk bahu pada produk dan tudung;
 • Bertindih dan tekan lekukan pada jahitan;
 • Bahagian lapisan bahagian dalam bahagian obtachkok;
 • di kedua-dua belah pakaian kita mengikat corak dan menginjak sisi luar, kita menjahit mereka bersama-sama;
 • Kami memotong baki benang yang lebih dekat ke garisan, memotong tempat dengan tepi bulat dan sempit mereka sebelum penarikan;
 • Butiran Pratachivaem antara mereka (elaun yang dekat dengan lipit);
 • Sekarang kita menggunakan benang tunggal untuk memotong luka dan pad sisi;
 • kita menutup dan besi di ruang kosong;
 • Kami membuka lapisan di dalam, dan di tepi kami menjahit;
 • pada akhirnya, kami memohon pad kepada elaun pada bahu dan sisi.

Selesai! Sekarang anda tahu bagaimana mengendalikan leher pakaian di rumah tidak lebih buruk daripada apa-apa atelier!

Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

35 − = 31

Adblock
detector