Tangan dibuat

Kami menjahit diri: kami membuat corak pakaian dengan belakang terbuka

Kebanyakan wanita dalam kehidupan seharian memilih seluar jeans dan seluar sebagai pakaian. Ini tidak menghairankan, pakaian seperti itu tidak bergerak dan selesa. Tetapi pada perayaan perayaan, setiap wanita mahu bersinar dan kemudian tidak ada apa-apa yang perlu dilakukan tanpa pakaian yang elegan.

Gaun yang sangat panjang dan pendek dengan punggung terbuka kelihatan sangat menggoda dan piquant. Jika anda tahu bagaimana untuk menjahit sekurang-kurangnya sedikit, maka anda boleh membuat pakaian yang indah sendiri, perkara utama adalah mencari corak yang berjaya.

Contents

Mula buat

Kami menjahit diri: kami membuat corak pakaian dengan belakang terbuka

Untuk menjahit gaun malam di lantai dengan punggung terbuka atau yang pendek, perkara pertama adalah mengambil ukuran. Anda perlu mengetahui lilit pinggang, dada dan pinggang. Dengan cara ini, corak yang dibentangkan akan membolehkan anda membuat pakaian, seperti Marilyn Monroe yang terkenal.

Kami akan mengandaikan bahawa kami menjahit pakaian seorang wanita dengan ketinggian 168 cm dengan 48 saiz Rusia. Paras-paris kecantikan akan seperti berikut: lilitan dada – 96 cm; Pinggang – 78; pinggang – 104. Perhatikan bahawa corak pakaian dengan belakang terbuka diberikan tanpa elaun untuk lipit.

Fabrik untuk produk memilih cahaya, di mana terdapat serat elastik, misalnya, sutera, sifon, dan lain-lain.

Buka backrests pada pakaian untuk pesta musim panas kelihatan sangat elegan dan indah. Pakaian sedemikian menekankan keindahan angka itu dan membuat wanita menjadi nyata “Bintang”. Mereka yang ingin menonjol dari orang ramai, adalah disyorkan untuk membuat gaun dua warna sepadan kain. Contohnya, buat bahagian belakang dan bahagian tengah ibu yang gelap, dan skirt dan bahagian atas rak – dari cahaya.

Anda boleh menggabungkan kain entah bagaimana dengan cara yang berbeza, sebagai contoh, dengan memberi penekanan utama pada dada. Pilih panjang pakaian anda sendiri. Model ini akan kelihatan baik dan dalam versi pendek dan panjang di lantai.

  Bagaimana cara membuat garam berwarna?

Seperti yang dinyatakan di atas, kain perlu diambil elastik, tetapi jika pilihan anda jatuh pada perkara yang tidak meregangkan dengan baik, maka anda perlu membuat jahitan tengah di belakang. Ini akan membolehkan “Loji” produk itu jelas wujud.

Jangan lupa tentang lapisan pakaian. Untuk tujuan ini, bulu halus akan dilakukan.

Kami memotong potongan

Jadi, jika anda membuat keputusan untuk menjahit pakaian yang cantik, maka anda perlu menyediakan semua butiran yang diperlukan.

Dari tisu utama harus dipotong:

 • bahagian atas rak – 2 bahagian;
 • bahagian bawah rak – 1 keping dengan lipat;
 • backrest – 1 keping dengan lipat;
 • skirt – 2 keping dengan lipat;
 • tali belakang – 1 keping dengan lipat;
 • rak leher obtachkoy dan armholes – 2 bahagian;
 • Flap leher belakang – 1 keping dengan lipatan.
Kami menjahit diri: kami membuat corak pakaian dengan belakang terbuka

Apabila semua bahagian bahan teras yang disediakan, anda perlu memotong bahagian-bahagian kain lapisan. Dari bulu yang disokong atau sesuatu vykroyte lagi 2 bahagian untuk rak gasket paip leher dan armholes, satu item untuk menghalakan paip dan belakang leher bahagian 1 untuk tali belakang.

Apabila memotong bahan kerja jangan lupa simmered sesak sebanyak 1.5 cm, di kawasan leher dan armholes cukup 1 cm, tetapi di bahagian bawah korset membuat elaun sebanyak 3 cm. Vykraivaya beratur untuk bekerja supaya dia boleh pergi ke jahitan jahit pada 0 3 cm.

Jika dikehendaki, anda boleh menggandakan bahan sokongan dari bahan lapisan.

Kami lulus proses pembuatan

Apabila semua butiran dipotong dan disediakan, anda boleh mula “mengumpul” pakaian.

Kami menjahit diri: kami membuat corak pakaian dengan belakang terbuka
 • Melekatkan kosong fusiline kepada kepingan bahan asas yang serupa.
 • Kemudian anda perlu bekerja pada mesin taip. Ambil bahagian atas rak dan buat jahitan dengan jahitan besar di atasnya. Kemudian perlahan-lahan tarik benang supaya perhimpunan yang kemas diperolehi.
 • Sapu bahagian rak.
 • Sekarang jahit bahagian ini, dan elaun disapu dan tekan.
 • Biarkan jahitan sebelah kiri di bawah ritsleting, dan tempat duduk yang betul. Sapuan Pripuski, besi.
 • Kemudian gulung jahitan tengah pada tali dan lakukan yang sama di leher tenggorokan dan armhole.
 • Tali belakang dijahit, longgar dan besi.
 • Untuk pemprosesan leher, gulunglah gelung neckline yang diperolehi (mereka harus menghadap ke dalam) dan sebahagian rak. Betulkan butiran dengan jarum, jahitan.
 • Sangat berhati-hati mengurangkan elaun. Selanjutnya, terikan bahagian penyembunyian di dalamnya dan besi itu.
 • Lapisan jahitan skirt menjahit, meninggalkan kawasan terbuka di bawah zip.
 • Untuk menggabungkan skirt dan korset, lipat kepingan dengan bahagian yang salah, menggabungkan lipit pada butiran. Betulkan bahagian dan jahitan. Sapu dan besi Pripuski.
 • Sapu ritsleting di jahitan sampingan di sebelah kiri.
 • Kini anda perlu memproses bahagian armhole. Untuk melakukan ini, perlahan-lahan pin tali belakang ke jahitan tengah gelung tali. Dari atas segala-galanya ditutupi dengan obtachka yang disediakan, butiran dilipat muka-muka, mereka berpecah dan dijahit bersama-sama. Maka perlu membuat incisions di tempat-tempat pembulatan, untuk berubah, besi.
 • Begitu juga, anda perlu lakukan dengan bahagian atas belakang.
 • Seterusnya, anda perlu menjahit ke obtachki elaun zip.
 • Kami bekerja di bahagian bawah skirt: kami melipatnya, membetulkannya dengan jarum, kami menyebarkannya ke mesin taip.
  Rok pantai: menjahit diri atau membuat pembelian yang berjaya di kedai?

Jadi anda mendapat pakaian yang indah. Sekiranya anda mahu, anda boleh membawa nota personaliti kepadanya: menghiasi bahagian belakang atau hem.

Jangan takut untuk mencipta. Menjahit pakaian malam bergaya dan bergaya anda. Mengejutkan diri anda dan orang lain dengan pakaian yang indah dan menikmati kehidupan. Semoga berjaya!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply