Nașterea pisoiilor de la “A” la “I”: ce trebuie să cunoașteți proprietarii de pisici?

Prima nastere a pisicilor adorabile in casa este un eveniment incitant, care ocupa in mod serios multi iubitori de pisici. În cazul în care dvs. preferate este pe cale să lambing, probabil că doriți să știți răspunsurile la cele mai multe întrebări arzătoare – cum să ia naștere pisicii, atunci este posibil pentru a da pisoii s-au născut, în ce moment au deschis ochii, și alte aspecte „tehnice“ ale viitoarei bucuria în casă.

Îngrijirea pisoilor din primele zile ale vieții lor se desfășoară, în principal, de către mamă. Cu toate acestea, puteți participa la acest proces, ca și în procesul de naștere. Rețineți că nu puteți atinge copiii dintr-o dată, altfel pisica poate pur și simplu “Întoarceți-vă” de la ei și să le oprești să le hrănești.

Nașterea pisoiilor de la "A" la "I": ce trebuie să cunoașteți proprietarii de pisici?

Desigur, puteți compensa lipsa de alimentație alimentând copilul cu o pipetă, dar trebuie să aveți grijă de tine “Rogue” care sunt doar pentru vina ta personală?

Toate mamiferele au un instinct matern suficient de pronunțat și se manifestă în mod deosebit în feline. Din acest motiv, nu este nevoie să invadeze necuviincios actul de naștere al pisoilor și procesul de alăptare.

Dar merită să știm ce condiții este necesar pentru a organiza o pisică în acest moment dificil pentru ea și, de asemenea, să înțelegem când nou-născutul are nevoie de urmașii săi din afară.

Deci, cum să pregătiți o dragă pentru naștere, și care sunt nuanțele dezvoltării pisicilor de la naștere, ar trebui să știți?

Cum să ajuți un animal?

Înainte de a stăpâni elementele de bază ale îngrijirii pentru pisoi de la primele zile de naștere, este important să muncești din greu și să organizezi condiții optime confortabile pentru nașterea lor. Dacă pisica dvs. este însărcinată pentru prima dată, ar trebui să studiezi câteva puncte care îi preiau nașterea, pentru a ajuta animalul să se stabilească într-un loc liniștit.

Toată lumea știe că în ajunul evenimentelor cheie, de exemplu, nașterea sau moartea, pisicile au un obicei de ascundere. Uneori chiar părăsesc acasă în căutarea unui loc confortabil. Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să pui pisica în cutie. Aproximativ o săptămână mai târziu, va deveni oarecum neliniștită și o veți observa. Petomitsa va începe cu disperare să găsească un loc de naștere. De obicei, pisicile încep să urce în dulapuri și canapele în acest scop. În acest moment trebuie să oferiți caseta sau cutia preferată, acoperită în mod necesar cu o cârpă moale și caldă.

  Ce se întâmplă dacă câinele are o creștere pe gingii?

Sarcina standard într-o pisică sănătoasă durează aproximativ 65 de zile (plus sau minus o săptămână). În așternut pot fi până la șase pui. în “Pervorodok” acest număr nu depășește trei și poate chiar să fie un pisoi.

Pregătirea iubirii îndrăgite pentru nașterea amantă nu poate să nu rețină.

Cu o săptămână sau mai puțin înainte de livrare, pisica va:

  1. Restless, uneori chiar agresiv, anxios, furios;
  2. excesiv „Curat“ (va începe să se lingă mai activ decât de obicei, mai ales în abdomen și organe genitale);
  3. Căutarea liniștii și tăcerii;
  4. Evitarea zgomotului;
  5. Măcinarea activă (acest punct, în realitate, depinde de temperamentul animalului).

Dacă în acel moment îi arătați un loc de maternitate, va fi bine – animalul va putea să o citească corespunzător. În această perioadă, trebuie să vă monitorizați îndeaproape animalul – în ajunul nașterii, pisica nu ar trebui să i se permită niciodată să iasă afară.

Cum merge procesul de naștere?

Nașterea pisoiilor de la "A" la "I": ce trebuie să cunoașteți proprietarii de pisici?

Tu, ca o stăpână și un adult, nu ar trebui să fii în panică când ai naștere unei pisici, chiar dacă ți se pare că ceva nu merge bine. Sarcina ta este să susții animalul cât mai mult posibil. Amintiți-vă că animalele de companie sunt un fel de empatice, care sunt foarte subtile și simt bine moralul proprietarilor lor.

Deci, dacă vă faceți griji – pisica se va îngrijora și mai mult. De obicei, naștere „Fanon-dungi“ treci ușor și fără asistență. Petomitza în sine peregryzaet cordonul ombilical și spală gunoi.

Procesul de livrare la pisici are loc în mai multe etape:

  1. Deschiderea canalului de nastere – in acest moment pisica incepe contractiile ritmice ale uterului (ceva de genul unei lupte sau incercari). Ea poate să mănânce puternic, să pese, să întoarcă în mod constant capul înapoi în încercarea de ao mușca înapoi, să imite saparea groapei. Rețineți că dacă animalul dvs. de companie dă naștere pentru prima dată, în acest moment poate fi foarte înspăimântată și începe să vă caute ajutorul. Trebuie să o liniștiți și să o puneți în sertar;
  2. A doua etapă de livrare a felinelor este apariția unui amnion în vulvă. Se izbucnește și din ea curge un lichid gălbui. Acesta unge pasajul pentru a facilita aspectul pisicilor. Apropo, primul se naste imediat dupa aceasta, in doar cateva secunde;
  3. Intervalul dintre nașterea pisoiilor este de o jumătate de oră, dar nu mai mult;
  4. Înainte de nașterea primului făt, pisica poate avea o descărcare verde închis, indicând o abrupție placentară. Dacă au dobândit transparență după eliberarea primului pisoi, atunci procesul este normal;
  5. Instinctul matern îi spune animalului ce să facă în continuare. De obicei, pisica rupe rapid pungi din cordonul ombilical si fetale ombilical, si apoi incepe sa se activ linge botul copilul să facă găuri de respirație de mucus. S-ar putea să crezi că îi tratează prea rușinos, dar acest lucru este normal – o mamă nouă ar trebui să stimuleze respirația și circulația sângelui urmașilor ei.
  Pot să-i învăț un câine să aducă un băț?

Dacă pisica este ocupată de o altă pisică, aveți nevoie urgentă de a sparge membrana amniotică, altfel copilul se va sufoca înăuntru!

Dacă totul merge bine, nu trebuie să deranjați animalul de companie: va face totul singură. După livrare, pisica va încerca să mănânce viitor – este, de asemenea, instinctul (în animalele sălbatice face acest lucru pentru a ascunde urmele nașterii și de a proteja urmași). Acest lucru poate provoca diareea ei. Prin urmare, puteți lăsa o placentă, iar restul trebuie eliminat.

Se recomandă ca, după naștere, pisica să fie inspectată de un medic veterinar. Acest lucru este important pentru a vă asigura că toate pisoii și placenta ieșesc. Dacă luați naștere pe cont propriu și ați observat o problemă – contactați imediat un specialist!

Ce trebuie să faceți în continuare?

Nașterea pisoiilor de la "A" la "I": ce trebuie să cunoașteți proprietarii de pisici?

Dezvoltarea puilor începe cu primele minute ale vieții sale și nu trebuie să participați activ la aceasta. Pot să ating pisoii imediat după naștere? Extrem de nedorită. Dar, dacă există o astfel de nevoie, poate fi tolerată, așteptând ca animalul de companie să recunoască în ei un miros familiar.

Despre programul vaccinărilor pentru pisici de la naștere este important să se verifice cu un medic veterinar. Acest lucru se face de obicei de cei care cresc. Dar un astfel de program de vaccinări poate deveni relevant pentru o persoană obișnuită care dorește să lase pe toți copiii la domiciliu.


Hrăniți pisica dvs. va fi pe cont propriu, dar ar trebui să urmați dezvoltarea uniformă a copiilor. Dacă animalul nu alimentează pe nimeni, o puteți ajuta, luând celelalte pisoi din cutie timp de o jumătate de oră. Probabil că puștiul este doar “Lost” și nu poate ajunge la mameloane, iar pisica nu o observă. Cu abateri evidente la pisoi, ar trebui să contactați medicul veterinar pentru a afla cauzele lor.

  Sfaturi despre cum să spălați un papagal dacă este în praf, adeziv sau vopsea

Când puii își deschid ochii după naștere?

Această problemă este foarte controversată. Sunt foarte multe „Suplu“ copiii care încep să vadă deja în a doua zi după naștere, dar sunt și cei care nu văd pe 16 ani. Mama îi va ajuta în asta, lingându-i într-un anumit fel. Pentru dvs., un alt sfat va fi relevant aici – puneți cutia într-un loc întunecat. Sa demonstrat practic că așternutul crescut în întuneric își deschide ochii mai devreme și vede mult mai bine.

Când pot să-i dau pisoii după naștere?

De obicei, copiii învață să trăiască în societate începând cu a doua lună de viață. În consecință, puteți începe să le oferiți prietenilor de acum încolo. Soluția ideală va fi revenirea unui pisic semi-anual, care este deja destul de activ, sociabil și jucăuș. În acest moment este apariția calităților sale și a caracteristicilor caracterului și, prin urmare, are nevoie de același proprietar care va fi cu el toată viața.

Nașterea pisoiilor de la "A" la "I": ce trebuie să cunoașteți proprietarii de pisici?

Ar trebui să înțelegeți că natura a asigurat întregul proces de naștere și alăptare de pisici de către o pisică “A” până la “I”. Și chiar și animalul cel mai răsfățat nu are nevoie de ajutorul tău foarte mult în această perioadă. Prin urmare, mai puțin interfera cu procesul de creștere – reducând astfel probabilitatea unei eșecuri premature a pisicii de la descendenții ei.

Nu purtați, de asemenea, în mod arbitrar pisoi în locuri diferite ale apartamentului. Dar dacă animalul face acest lucru, merită să-l ascultați.


Dacă pitomitsy glisarea puii lor în alte locuri acasă, nu le redăm la locul – este mai bine să se mute caseta aici, deoarece se spune că nou-mamă cu drepturi depline ceva menținut în aceeași poziție.

Lăsați-vă animalul să fie sănătos și fericit!


by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Adblock
detector