Profession blomsterhandler – med hva er tilkoblet og hvem vil nærme seg?

De fleste av townsfolk tror på en eller annen måte at en blomsterhandler er den samme som en blomsterforhandler. Faktisk er dette et kreativt, fascinerende og lønnsomt håndverk, som kun kan læres av mennesker med en rik fantasi, av natur utviklet smak og oppfatning av farger.

I læringsprosessen er det nødvendig å mestre mange disipliner under ganske merkelige navn: teorien om farge og lys, grunnleggende sammensetning, botanikk og biologi, til slutt.

Spesialitet og spesialiseringer

For øyeblikket kan den fremtidige blomsterhandleren velge en av disse spesialiseringene:

 • blomster dekoratør;
 • phytodesigners;
 • designer, som spesialiserer seg på å skape komposisjoner av blomster;
 • designer blomsterhandler;
 • kunstner-designer, arbeider med bruk av blomsterteknikker.

Hvis vi snakker om yrket generelt skala, kan blomsterbutikker deles inn i de som utgjør buketter og arrangementer av tørkede og friske blomster / planter, passer dem under interiøret i huset, og de som jobber utenfor strukturen, som er engasjert i landskapet design .

Leketøy av spesialitet

Profession blomsterhandler - med hva er tilkoblet og hvem vil nærme seg?

Før du blir blomsterhandler, må du forstå at veien fremover ikke er så enkel som man tenker eller sier om det.

Træret eller planten vil ikke vokse uten spesifikk kunnskap, og den innsamlede buketten vil ikke behage med harmoni og hensiktsmessighet uten å observere mange nyanser.

Representanter for dette yrket er i stand til å orientere seg i alt mangfoldet av plante- og blomsterverdenen, og ta hensyn til “Preference” hver blomst spesielt. For eksempel visste du at liljer i dalen skulle stå alene i en vase, ellers vil de forsvinne bare om en time? Nei? En blomsterhandler må bare vite dette og huske hvert sekund!

  Hvordan finne den rette motivasjonen for jobben og fortell om det når du starter et nytt selskap?

I tillegg er denne type arbeid i forbindelse med behovet for å ofte, om ikke alltid, være i mikroklima praktisk for planter, dvs. operere i kjølige forhold eller høy luftfuktighet. Det viser seg at astmatikere, ofte syke eller allergiske mennesker, er veien til blomstriket bestilt.

Fordeler og ubehagelige øyeblikk

Ikke vær sjenert å spørre blomsterhandleren i butikken hva han liker om sin virksomhet, og hva han foretrekker å glemme.

Spesielt vil du høre at spesialiteten tiltrekker seg:

 • muligheten til å engasjere seg i kreativt og interessant arbeid;
 • en sjanse til å betale høy og høy stilling i samfunnet;
 • Det er ikke nødvendig å motta dyre utdanning, ettersom opplæringen foregår gjennom spesialiserte kurs (selv i fjernformat).

Profession blomsterhandler kan virke unpresentable på grunn av slike negative poeng:

 • Konstant opphold i en kul butikk, salong, arbeid i friluft;
 • Hyppig kontakt med vann, forsyninger, kjemikalier og stimulanter;
 • Behovet for å ha ganske tunge potter med jord og planter, pakker med blomster, lager og andre forbruksvarer (hvis det kommer til landskapsdesign);
 • Risikoen for å samarbeide med nervøse og lunefull kunder;
 • Avral arbeid på helligdager og ferier, som ikke vil kunne tilbringe med familien eller med en kjære;
 • På grunn av stående arbeid er profesjonelle sykdommer i ryggraden, brokk og alt i denne ånd ikke uvanlig, for ikke å nevne de kroniske smertene i nedre rygg og ben.

Personlige kvaliteter

Florist – en sinnstilstand, og ingen trening vil ikke være i stand til å innpode en mann pomeshannost på blomster, floral galskap, så å si. Du må være ekstremt forsiktig og ansvarlig, fordi uten den nyplantede blomster vil visne bort av kvelden, og en bukett eller gå i oppløsning, eller vil bli gjort med betydelig skade av materialet.

  Arbeid for sommeren, hvor du skal lete etter, ulike muligheter for ledige stillinger i din hjemby og i utlandet

Den utviklede kunstneriske smaken, følelsen av stil og måling, kunnskapen om latin og en viss grad av dristighet, vil heller ikke forstyrre naturen. Sistnevnte vil være nødvendig for å arbeide med roser, kaktus og svært kostbare eksempler på orkideer, for eksempel.

Jobbbeskrivelse

Plikten til designerblomsteristen er mye mer variert og bredere enn du forestiller deg.

Hvis du gir et utdrag fra den offisielle arbeidsbeskrivelsen som er foreskrevet i yrkesregisteret, må en person med denne spesialiteten utføre følgende oppgaver på arbeidsplassen:

Profession blomsterhandler - med hva er tilkoblet og hvem vil nærme seg?
 • Behandle og lagre kuttet planter og alle levende forbruksvarer;
 • Reglene for lagring og vedlikehold av tilordnet eiendom bryter ikke med teknologien for å gjennomføre blomsterfunksjoner;
 • En spesialists plikter inkluderer opprettelsen av forskjellige stil- og teknologisammensetninger, kurver, knapphull, kranser og buketter;
 • Samle komposisjonene fra tørkede blomster og syntetiske blomster, uten å bryte reglene i dekorative stiler, og ta hensyn til arrangementet av materialer;
 • Å jobbe ikke bare i blomstersalonger, men også å organisere bryllup, religiøse, protokoll, offisielle og andre hendelser, som krever blomsterdekorasjon;
 • Planlegge og organisere aktivitetene til deres assistenter;
 • Å delta i relevante konkurranser, utstillinger, kurs, heve kvalifikasjonen;
 • Blomsterhandleransvar inkluderer å utarbeide estimater for utførelse av dekorereverk, komponere komposisjoner og buketter, spore kostnader og tap av alle forbruksvarer;
 • Oppbevar fortegn over ordrer;
 • Reglene for brannsikkerhet og arbeidsforskrifter
 • Hold arbeidsplassen i orden og ren.

Om hvem som er blomsterhandler, og hva han gjør i løpet av å utføre sine plikter, vet ikke de mest erfarne representanter for dette yrket grundig. Faktisk jobber de på et innfall, fordi det ikke finnes en eneste lærebok eller en annen Talmud, som tydelig gir eksempler på å lage buketter eller dekorere buer.

  Hvordan finne den rette motivasjonen for jobben og fortell om det når du starter et nytt selskap?

Hva verk hver blomsterhandler kjapt forvandlet til et eksklusivt kunstverk, og dette må bli født og vokse, slik det skjer med kunstnere, musikere og poeter.

Selv om … livet ikke skriker, er det mulig at denne artikkelen nå viser den fremtidige flotte landskapsdesigneren eller dekoratørblomsteristen!


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Adblock
detector