Cum să încărcați corect bateria laptopului | pangudownloads.com
Casă confortabilă

Cum să încărcați corect bateria laptopului

Recent, diferite dispozitive mobile mobile compacte au devenit foarte populare, permițându-le să utilizeze toate serviciile și divertismentul de pe Internet, fără a fi "legați" de un anumit loc - smartphone-uri, tablete, comunicatori și, mai presus de toate, laptop-uri.

Cum să încărcați corect bateria laptopului

Desigur, pentru ca dispozitivele mobile să fie pe deplin capabile, ele trebuie în mod necesar să fie echipate cu propriile surse de alimentare.

În special, acest lucru se aplică dispozitivelor mobile care consumă cele mai multe consumuri - laptop-uri. Sursa de energie pentru aproape toate laptopurile moderne sunt bateriile litiu-ion.

Bateriile litiu-ion au înlocuit bateriile nichel-cadmiu și au câștigat aproape complet piața dispozitivelor mobile datorită mai multor avantaje, printre care:

  • durată de viață îndelungată;
  • greutate redusă;
  • dimensiune compactă;
  • cost redus;
  • timp scurt de încărcare;
  • timp de funcționare mai lung pe o singură încărcare;
  • preț mai mic.

Cu toate acestea, există anumite nuanțe în funcționarea bateriilor litiu-ion, care trebuie luate în considerare dacă vrem ca laptopul să ne servească mai mult fără a schimba bateria, deoarece costul unei noi baterii poate ajunge în totalitate la o treime din costul unui computer mobil. Deci, ne dăm seama cum să încărcați laptopul în mod corespunzător.

Secretele de încărcare corespunzătoare

Aflați cum să încărcați bateria laptopului în mod corespunzător, nu a fost atât de simplu. Există o mulțime de opinii în acest punct. După cum știți, toată lumea știe să joace fotbal, să trateze orice boală și să aducă copiii altor oameni. În zilele noastre această listă de "cunoștințe generale"Puteți adăuga și cunoștințe despre cum să încărcați bateria laptopului.

Ceea ce nu se poate auzi despre acest lucru, inclusiv opinii complet diferite. De exemplu, bateria trebuie reîncărcată numai după descărcarea completă sau, dimpotrivă, bateria nu trebuie descărcată sub o anumită limită. Deci, cine crezi?

Se pare că este mai ușor să citiți și să citiți instrucțiunile producătorului, care însoțesc în mod necesar produsul. Numai aici este problema - instrucțiunile, de regulă, sunt laconice în acest aspect pur și simplu la indecență. Uneori informațiile despre încărcare sunt limitate de faptul că în acest scop bateria trebuie conectată la rețeaua de alimentare. Nimic de spus, informații valoroase.

Există motive să credem că această situație nu este accidentală: veniturile din vânzarea componentelor și pieselor de schimb pot depăși uneori profitul obținut din vânzarea produsului principal.

De exemplu, vă puteți aminti nu un fapt publicitar, dar și nu un lucru secret: partea leului din profiturile producătorilor de imprimante nu este adusă de către imprimantele însele. Profitul maxim este extras din vânzarea cartușelor și bunurilor.

Bineînțeles, procentul profiturilor din vânzarea de baterii în raport cu cifra de afaceri totală nu este atât de mare, dar dacă vorbim despre cifra de afaceri în miliarde, atunci chiar și fracțiunile de un procent vor fi milioane și sute de mii. Timpul de a ajuta producătorii nu poate conta, ne adresăm specialiștilor pentru ajutor.

Încărcarea bateriilor - consultanță de specialitate

Cum să încărcați corect bateria laptopului

Pentru a menține sursa de energie a calculatorului mobil în stare de funcționare cât mai mult timp posibil, experții recomandă următoarele.

Înainte de asta, cum vorbiți despre încărcarea corectă a bateriei laptopului, este necesar să se atingă problemele generale de exploatare. Pentru bateria cu litiu-ion, regimul de temperatură este important, valorile optime ale temperaturii ambiante sunt + 15-25 grade, valorile limită sunt + 5-45 grade.

Nu utilizați niciodată o baterie răcită sub zero grade Celsius. Dacă laptopul sau bateria este adusă de pe stradă, trebuie să lăsați aparatul să se încălzească timp de cel puțin o oră.

Când utilizați un computer mobil la temperaturi de 30 grade sau mai mult, este recomandabil să folosiți standuri speciale. În plus față de efectul pasiv - oferind un mod suplimentar de abordare a aerului de răcire. Aceste suporturi pot fi echipate cu un răcitor suplimentar, alimentat de la baterie și conectat la dispozitiv printr-o unitate USB.

În ceea ce privește faptul, cum ar trebui să fie produse încărcarea corectă a bateriei laptopului, aici experții sunt aproape unanim: și cei care sfătuiesc complet descărcarea bateriei, și cei care propun să mențină o sursă de energie constant încărcat, sunt la fel de greșit.

Nivelul optim al bateriei este de 40-80%. Menținerea nivelului de încărcare în aceste limite poate crește durata de viață a elementului cu 3-4 ori, până la 1200-1500 de cicluri de încărcare completă.

Cu urmărirea limitei inferioare a încărcăturii nu există probleme, este suficient să configurați notificările corespunzătoare. Dar cum să prindeți momentul în care laptopul va fi taxat la 80%? La urma urmei, chiar și un software special care limitează nivelul încărcării va fi inutil, în cazul în care încărcarea se stinge (așa se întâmplă de obicei).

Nu există un singur răspuns la această întrebare. Unii vă recomandă utilizarea temporizatorilor, de exemplu, într-un telefon mobil, pentru a detecta timpul de încărcare a bateriei și, ulterior, a utiliza aceste valori. Sunt de acord, de asemenea, nu cel mai convenabil mod.

În orice caz, trebuie să se țină cont de faptul că nivelul de încărcare și (în special) restul de timp înainte de descărcarea acumulatorului, pe care noi "spectacole"Calculatorul poate fi diferit de realitate. Pentru a clarifica imaginea, o operație numită "calibrarea bateriei“.

Pentru calibrare, este suficient să lucrați continuu pe laptopul din starea sursei de alimentare "complet încărcat"Pentru"completa zero"(Deși este mai bine să vă opriți la 2-3% și să terminați lucrul în modul obișnuit). Ciclul de încărcare-descărcare completă o dată la fiecare două luni nu va afecta mult bateria.

Acest punct ar trebui, de asemenea, să fie luat în considerare la lucrul cu dispozitivul. Pentru a încărca un laptop nou în mod corect nu-l include, taxa în noapte. După aceea, când porniți dispozitivul, 100% din încărcarea de pe ecran va fi garantată că va corespunde cu 100% din memoria de stocare a alimentării.

De asemenea, este posibil să se utilizeze programe speciale de calibrare, care, fără participarea omului, "conduc" calculatorul pentru câteva ore și vor efectua calibrarea.

Cum să încărcați corect bateria laptopului

Și există vreun sens în aceste consilii în general? La urma urmei, limitele încărcării optime (40-80%) lasă utilizatorului mai puțin de jumătate din timpul de funcționare posibil al dispozitivului, adică, în funcție de sarcinile efectuate, 1,5-2,5 ore. Are sens într-un computer mobil care poate fi mobil cel puțin două ore?

Dacă laptopul este folosit ca un staționar "mașini"Este mai bine să deconectați bateria încărcată de 50-70% și să o depozitați separat. Nu uitați în același timp să conectați acumulatorul la dispozitiv cel puțin o dată pe lună și lăsați-l să funcționeze în regim de încărcare completă - încărcare completă până la 50-70%.

Important! Dacă utilizați calculatorul mini cu o baterie deconectată, asigurați-vă că aveți grijă de UPS, astfel încât întreruperile bruște ale alimentării să nu devină în detrimentul aparatului și datelor nesalvate.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

3 + 5 =