Fesyen

Anting-anting di hidung: pilihan untuk perhiasan, cara memasukkan, tarik dan peduli?

Sebilangan besar wanita sudah bersedia untuk menonjolkan diri daripada orang ramai dan menekankan keindahan mereka. Selama beberapa tahun pada masa populariti di puncak populariti terdapat anting-anting di hidung, yang membuat beberapa kepalanya dalam penampilan. Menurut statistik, lelaki menganggap hiasan ini sangat seksi dan menarik. Terima kasih kepada pelbagai anting-anting, anda sentiasa boleh memilih perhiasan untuk imej itu.

Secara umum, sejarah menindik bermula beberapa belas abad yang lalu. Sebutkan perhiasan seperti itu dalam Kitab Suci. Bagi banyak suku kaum, tusukan hidung adalah ritual mandatori. Beberapa bukan anting-anting menggunakan tulang, bulu, gigi, dll.

Contents

Apakah anting-anting di hidung?

Anting-anting di hidung: pilihan untuk perhiasan, cara memasukkan, tarik dan peduli?

Struktur anatomi hidung memungkinkan untuk menggunakan beberapa jenis menindik, yang membolehkan anda memilih pilihan yang paling sesuai untuk diri anda. Perlu dipertimbangkan bahawa lubang di bahagian muka ini menyakitkan dan menyembuhkan untuk masa yang lama, jadi ia berbaloi untuk berfikir dengan teliti sebelum memutuskan untuk menusuk.

Yang paling popular adalah tusukan sayap hidung. Ini adalah kerana, pertama, hakikat bahawa di tempat ini kesakitan tidak terlalu terasa. Kedua, perhiasan adalah yang terbesar. Di kabin, selepas tusukan, skru dengan bola dimasukkan dengan segera, yang dipasang di dalamnya dengan cangkuk khusus.

Mereka juga boleh menggunakan hiasan yang dipanggil barbel. Di luarnya ia kelihatan seperti kuda. Terdapat versi bulat, di hujung yang diletakkan bola kecil. Apabila tusukan menyembuhkan, dan tidak ada rasa sakit, maka ganti anting dengan mana-mana pilihan yang ada: anjing lurus atau melengkung, cincin, pikat, labret, permaidani atau lubang hidung.

Apabila tusukan berlaku pada septum hidung, disyorkan untuk menggunakan anting-anting tersebut: barbell, penjaga, tapisan kuda atau cincin. Dua pilihan terakhir boleh dibeli dalam emas dan perak. Bagi pembuatan produk lain, titanium, keluli pembedahan atau silikon digunakan terutamanya.

Sekiranya anda memutuskan untuk membuat tusukan di tempat ini, maka ia patut menghubungi seorang tuan profesional, kerana jika lubang dibuat dengan tidak betul, dekorasi akhirnya akan kelihatan bengkok.

Sesetengah orang membuat keputusan untuk menembusi hujung hidung dan hidung. Dalam kes pertama, lubang boleh dibuat bukan sahaja secara mendatar, tetapi juga secara menegak. Untuk tujuan ini, disyorkan untuk menggunakan barbell. Dalam kes kedua, anda harus memilih cincin atau barbeque.

  Baju renang yang dikait: membuat atribut pantai yang bergaya dengan tangan anda sendiri!

Secara berasingan, ia patut dibincangkan perhiasan oriental. Orang-orang Timur tidak pernah melakukan tindikan semata-mata kerana ia selalu mempunyai makna yang istimewa dan membawa maksud tertentu. Banyak budaya mengaitkan hidung dengan keupayaan seseorang untuk menghasilkan.

Lelaki menunjukkan keberanian dan kesediaan mereka untuk membuat keluarga, memakai hiasan yang besar. Di India, seorang gadis pada malam sebelum pernikahan menusuk lubang hidung kiri.

Bagaimana untuk memilih anting-anting untuk menindik hidung?

Pakar mengesyorkan untuk mengambil barang kemas terlebih dahulu dan kemudian pergi ke salon. Pada mulanya, ia harus dikatakan bahawa perak tidak layak untuk mengambil, kerana masuk ke dalam tusuk, logam ini mula menjadi gelap. Di samping itu, zarah-zarah perak jatuh ke dalam lubang dan membawa ke penampilan bukan estetik.

Dengan penjagaan khas perlu diambil untuk memilih produk dari emas. Pastikan untuk memeriksa anting-anting supaya pada bahagian yang akan menjadi tusuk, tidak ada sampel, kerana ini akan mengganggu luka dan ia akan sembuh untuk masa yang lama.

Pertimbangkan juga bahawa kepala bahagian atas di atas tusuk tidak boleh besar, kerana Udara perlu memasuki pembukaan. Di samping itu, ini akan menghalang pertumbuhan tisu parut di sepanjang pinggir luka.

Memilih anting-anting emas di hidung, perhatikan cangkuk kail. Ia mestilah saiz maksimum untuk memudahkan proses memakai.

Anting emas adalah hiasan yang paling biasa. Hampir semua kedai barang kemas boleh mencari beberapa pilihan yang berbeza. Daripada bola biasa, produk dapat berupa rama-rama, bunga, segitiga, dan sebagainya. Pada dasarnya, julatnya cukup lebar. Kelebihan perhiasan itu adalah bahawa mereka tidak menyebabkan alahan dan tidak kehilangan daya tarikan mereka.

Anting-anting di hidung: pilihan untuk perhiasan, cara memasukkan, tarik dan peduli?

Sama popular adalah anting-anting di hidung dengan berlian. Biasanya, produk ini adalah manifestasi daya maju kewangan. Terdapat lebih banyak versi mudah dengan batu separa atau dengan kristal Swarovski.

  Kotak raccoon - fesyen, gaya, kualiti

Produk boleh dengan satu berlian atau batu lain, atau mereka akan mempunyai bentuk tertentu dengan beberapa kerikil. Terdapat juga anting-anting yang diperbuat daripada aloi perubatan khas.

Perhiasan eksotik untuk menindas banyak, tetapi pilihan yang paling popular adalah nat India. Apabila gadis itu muncul seperti hiasan, maka semua orang tahu bahawa dia telah kehilangan keperawanannya. Wanita moden India menggunakan nat bukan sahaja mengikuti tradisi, tetapi juga sebagai aksesori fesyen.

Menarik ialah hakikat bahawa di bahagian yang berlainan di India, hiasan hidung dirawat dengan berbeza. Sebagai contoh, di utara dan timur benua, wanita memakai anting-anting di kedua-dua lubang hidung atau mereka menembusi septum dan memasukkan cincin. Ia boleh menjadi saiz yang berbeza, bermula dengan spesimen kecil, dan berakhir dengan gelung besar di seluruh pipi.

Di negeri-negeri Karnataka dan Andhra Pradesh, wanita boleh menembus hidung mereka pada bila-bila masa, tanpa menunggu perkahwinan. Dimasukkan ke dalam anting cincin hidung dipanggil mukkuthi. Di India, mereka memakai bukan hanya cincin di hidung, tetapi juga karnival, dan produk dalam bentuk burung dan ikan.

Bagaimana cara memasukkan anting-anting ke dalam hidung anda?

Kesesuaian dan kemandulan adalah penting dalam proses ini. Untuk mengelakkan masalah yang serius, anda perlu menggunakan peroksida, sarung tangan, bulu kapas, dan anting-anting itu sendiri. Daripada alatan yang anda perlukan, jarum dan penyepit khas.

Masukkan anting-anting, jika tidak ada lubang, anda boleh dalam beberapa peringkat:

  • Oleh kerana kulit bergerak dalam tusukan baru, lebih baik menggunakan jarum khas;
  • Letakkan anting selama 10 minit. peroksida, yang akan membolehkan ia dibasmi kuman. Pakai sarung tangan;
  • Bernafas secara mendalam, yang akan membolehkan anda melihat pada lubang hidung dua lekukan. Pusat mereka adalah tempat terbaik untuk tusuk. Cahayakan hidung untuk menentukan tempat di mana tiada kapilari. Menggunakan penanda, masukkan satu titik;
  • Lap cakera kapas, dan buang tempat tusukan masa depan. Ambil jarum dan periksa ia dengan mudah memasukkan hiasan yang dipilih;
  • Menggunakan penyepit, tetapkan lubang hidung supaya lubang di dalamnya bertepatan dengan titik yang ditetapkan sebelum ini;
  • Menggunakan jarum, buat lubang. Keluarkan forseps dan jangan sentuh jarum. Di dalamnya, anda perlu memasukkan hiasan yang dipilih. Keluarkan jarum, dan anting-anting akan tetap berada di hidung;
  • Kini membetulkan produk. Sekiranya anda telah memilih lingkaran atau cincin dengan bola, kemudian perbaikinya ke hentian penuh. Apabila memilih karnasi, anda perlu menetapkan bola di bahagian dalam, yang akan memegangnya dengan ketat. Jika cincin ini, kemudian di bahagian kosong, masukkan hujung nipis dan tekan ia sehingga ia klik. Akibatnya, bentuk bulatan yang ideal harus diperolehi;
  • Jangan tarik earring sehingga tusukan sepenuhnya sembuh. Secara purata, ia mengambil masa seminggu.
  Berapa cepat untuk melembutkan tumit pada kasut di rumah?

Perubahan perhiasan bergantung kepada pelbagai pilihan. Jika anda ingin memakai gelung, maka anda perlu melakukannya dari luar di dalamnya. Pertama, masukkan hujung kelopak mata dan perlahan-lahan memutarkannya mengikut arah jam.

Kebiasaannya, akhir produk tersebut dibuat dalam bentuk lingkaran atau gelung, yang membolehkan mereka melekat. Masukkan barbell dari bahagian dalam dengan ibu jari anda, dan kemudian ketatkan bola. Pastikan anda memastikan semuanya dilakukan dengan betul dan ia tidak akan gagal.

Bagaimana untuk mendapatkan anting-anting dari hidung?

Anting-anting di hidung: pilihan untuk perhiasan, cara memasukkan, tarik dan peduli?

Untuk mengeluarkan produk, anda mesti mempunyai losyen penjagaan khusus yang menusuk, jika tidak, gunakan air masak yang hangat. Ambil kapas itu, rendam dalam cecair yang dipilih. Satu jari memasukkan ke dalam hidung, atau sebaliknya, ke lubang hidung, di mana terdapat anting-anting.

Menaikkannya dan memproses tusukan. Sekiranya anda memasukkan produk lain, perlakukan dengan ujung lain dari kapas. Ia adalah masa untuk mengeluarkan anting-anting dan memasukkan yang baru. Akhir sekali, rawat lubang dengan peranti itu lagi.

Populariti menusuk sepenuhnya dibenarkan, tetapi sebelum memutuskan hiasan seperti itu, berfikir dengan teliti, kerana hiasan itu akan di wajah. Memohon hanya untuk salon profesional, kerana terdapat risiko jangkitan.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply