Fesyen

Apa yang boleh dilakukan jika kasut kulit ditekan?

Seringkali ia berlaku bahawa kasut, diperiksa dengan berhati-hati dan beberapa kali lebih kurang di kedai, bermula dengan kejam menekan pada hari pertama kaus kaki. Seperti yang ditunjukkan oleh amalan setiap hari, sepasang kasut seperti itu pergi ke rak paling jauh di kedai kasut, atau dijual dengan selamat, walaupun ada varian ketiga perkembangan peristiwa. Setelah mempelajari penerbitan ini, anda akan menguasai semua teknik mudah bagaimana membawa kasut yang menekan.

Petua jika kasut itu ketat

Oleh itu, untuk mengenakan kasut baru kepada semua jenis ujian hanya jika ia memenuhi sekurang-kurangnya salah satu daripada perkara berikut:

 • sangat anda suka, tetapi kedai tidak mempunyai saiz yang diperlukan;
 • terlalu banyak menekan lebar, tetapi berbeza panjangnya;
 • menekan sepanjang panjang, tetapi lebarnya baik;
 • menjadi intolerably hampir pada akhir hari;
 • menukar isipadu utama selepas pembasahan atau pengeringan yang tidak betul.

Sebelum anda membawa kasut kulit sendiri, pelajari petua tentang cara menggunakannya dengan betul:

 • Mula menggunakan kasut secara beransur-ansur, berpakaian mereka setiap hari untuk hanya satu atau dua jam;
 • Cara yang paling mudah adalah untuk menyelesaikan masalah apa yang perlu dilakukan jika kasut kulit tidak terkawal, kerana bahan ini paling sesuai untuk semua teknik peregangan. Pertimbangkan ini apabila anda membeli pasangan baru;
 • Biasanya orang sudah tahu semuanya “Sakit” letakkan kaki anda, yang digosok di tempat pertama. Memakai kasut baru, jangan terlalu malas untuk menampal mereka dengan plaster atau memakai sarung kaki nilon khas;
 • Jika dalam proses memakai kasut menggosok kaki anda di belakang, lincirkan kawasan masalah produk dengan alkohol, lilin atau sabun cair;
 • Dalam kes apabila kasut ditekan di seluruh kaki, cuba menggosoknya dari dalam dengan minyak kastor;
 • Jangan lupa tentang kewujudan semburan khusus untuk kasut regangan, yang dijual di kedai khusus dan kasut.

Sekiranya semua cara-cara membiasakan diri untuk memperluaskan kasut anda, jika ia menyakitkan, cuba langkah-langkah yang lebih drastik, menyiratkan penggunaan alat yang diperbaiki.

meregangkan akhbar jika kasut adalah ketat

Untuk menghentikan kasut dari menekan kaki mereka, cari akhbar di rumah, kumpulkan beberapa air dan bersabarlah. Kemudian robek kertas basah ke dalam kepingan kecil, dan tariknya ke dalam kasut.

Cuba untuk mengisi kasut maksimum, kerana ia bergantung kepada kesan yang dikehendaki. Pengeringan keseluruhan perkara ini mengambil masa beberapa hari, selepas itu pasangan itu boleh dipakai tanpa masalah sedikitpun.

Petua: Jangan kasut kering di dekat radiator atau pengering rambut, jika tidak, ia pasti akan berubah.

Kasut regangan dengan alkohol

Ternyata alkohol adalah pilihan hebat untuk membawa kasut kulit yang sentiasa menekan. Untuk tujuan ini, kasut dibasahi dari dalam dengan vodka atau alkohol yang lain, dan kemudian berpakaian pada kakinya, berpakaian dalam kaus kaki. Jangan sekali-kali mengelap kasut di luar, jika tidak, mereka mungkin kehilangan penampilan asalnya.

Begitu juga, anda boleh menggunakan semangat jerebu atau roh. Walau apa pun, kasut tidak boleh dipakai di jalan sehingga ia kering sepenuhnya.

Harus diingat bahawa pasangan suede tidak boleh diregangkan dengan cara yang sama, kerana bahan tersebut lebih besar “Suka” bir.

Mereka hanya basah permukaan dalaman produk, dan memakainya selama beberapa hari, tetapi hanya di rumah.

Cara lain ialah menggunakan air mendidih. Ia dicurahkan ke dalam kasut, selepas itu mereka harus dipakai dengan segera pada kaki, berpakaian sarung kaki.

meregangkan sejuk jika kasut ketat

Teknologi ini bagaimana untuk mengagihkan kasut suede atau kasut dengan cepat, yang menekan, dianggap paling berperikemanusiaan. Ia kelihatan seperti ini: dua pakej padat diambil, ditarik ke dalam kasut, selepas air dituangkan ke dalamnya. Semua ini dihantar ke peti sejuk sehingga cecair telah sepenuhnya padat. Perhatikan bahawa ini tidak boleh dilakukan berhubung dengan kasut musim sejuk atau musim panas.

Di Wild West tidak ada cara khas untuk dipasang pada but, dan mereka dibawa selama beberapa hari. Para penunggang hanya menuangkan butir ke dalam kasut mereka, yang dituangkan dengan air ke bootleg. Semalam, benih membengkak, meregangkan pasangan itu dalam lebar dan panjang. Selepas ini, produk itu segera berpakaian, dan dipakai sehingga kering sepenuhnya.

Kasut regangan dengan udara panas

Kekurangan sepatu seperti ketat, kadang-kadang selamat dihapuskan dengan pengering rambut konvensional. Kain stoking wol tebal ke kaki mereka, kaki dipasangkan ke dalam kasut, yang kemudian dipanaskan oleh pengering rambut di titik lipat.

Apabila permukaan menjadi panas, perkakas dimatikan, stim disejukkan dan dilincirkan oleh penghawa dingin tertentu. Semua ini mesti diulang beberapa kali.

Seperti yang anda lihat, kesempitan bukanlah alasan yang baik untuk berpisah dengan kasut atau kasut yang menarik. Terdapat banyak cara untuk menjadikannya sesuai untuk dipakai sehari-hari, perkara utama adalah untuk tidak keterlaluan.

Ingat bahawa produk semulajadi mempunyai kecenderungan untuk haus dari masa ke masa, dan langkah-langkah tambahan boleh menjadikannya lebih besar sebanyak separuh, atau bahkan saiz keseluruhannya.

Jangan bawa dengan semua pilihan yang dicadangkan, bereksperimen dengan berhati-hati, supaya tidak merosakkan kasut atau kasut kegemaran anda!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply Carolinet 28.06.2024 at 11:18

  This was both informative and hilarious! For more details, click here: LEARN MORE. What’s your take?

 • Leave a Reply