Fesyen

Apa yang perlu anda ketahui mengenai pakaian monokrom

Hakikat bahawa bahagian atas putih di bawah hitam – itu bermaruah dan ketat, mereka mengajar lebih banyak gadis sekolah. Berkembang, gadis-gadis mula memahami gaya dan daya tarikan penuh imej ini, terutamanya kerana trend tersebut kembali ke podium sekali lagi dan tanpa fesyen bosan dan inspirasi untuk eksperimen baru.

Contents

Klasik bermakna elitisme

Apa yang perlu anda ketahui mengenai pakaian monokrom

Mari kita menolak prejudis, seolah-olah bahagian atas putih di bawah hitam hanya sesuai untuk sektor perkhidmatan – ini salah faham yang biasa. Seragam sebenar, atau saman kerja, yang dipakai dan dipakai oleh pembantu rumah, pramugari, pelayan, tidak sering menggunakan kombinasi warna ini.

Kelabu, coklat, biru, merah wain, hijau gelap – semua berasal dari warna paling membosankan adalah palet seragam dan hitam dan putih menjadi satu kanun klasik bukan kerana kekurangan warna, dan sebab-sebab lain.

Pertama, apabila memakai pakaian atas putih di bawah hitam, gadis itu mesti menunjukkan keperluan yang meningkat kepada kualiti bahan. Tidak sesuai dalam hal ini kain kapas sederhana, pakaian rajut yang berkualiti rendah atau bulu murah.

Untuk bersinar dalam imej monokrom, anda memerlukan kain yang sangat mahal – sutera, baldu (moire), sifon, bulu – angora, kasmir, mohair. Coco Chanel dengan jaket terkenalnya masih dijahit dari tweed berkualiti tinggi, jadi kesederhanaan potong dan warna kelihatan baik, dan tidak membosankan.

Kedua, pakaian hitam dan putih tidak bertolak ansur dengan kecacatan dalam jahitan. Gaun saman dengan bahagian bawah putih dan atas hitam hanya kerana mereka duduk dengan sempurna tanpa kerutan dan kedutan. Pakaian ini membantu memberikan angka dalam cahaya yang paling menguntungkan – kerana semua perhatian orang lain akan terpaku pada angka dan cara memakai pakaian, dan bukan untuk variegated dan tinsel!

  Bagaimana untuk mengurangkan saiz kasut? Cara mudah untuk mengurangkan saiz di rumah

Untuk mana ruang untuk menunjukkan rasa sempurna: bagaimana untuk menekankan pinggang, berapa lama untuk memilih skirt dan seluar, apa yang akan menjadi bentuk kolar, sama ada atau bentuk pemasangan drape pakaian – semua ini boleh diselesaikan hanya oleh penjahit profesional dan seorang gadis dengan bakat sebenar dalam pakaian. Itulah sebabnya monokrom dalam pakaian adalah kejayaan gaya dan rasa. 

Jenis angka dan gabungan hitam dan putih dalam pakaian

Dalam benang ini, anda perlu berhati-hati, kerana peraturan yang tidak dapat dipertikaikan itu berkata: warna putih penuh, yang berwarna gelap dapat mengurangkan bahagian badan.

Kami akan menembusi sedikit rahsia ahli stylists, yang ideal untuk memilih almari pakaian untuk menyembunyikan kesalahan:

  • bentuk angka “jam“Membolehkan anda menggabungkan warna dalam sebarang gabungan, memberi perhatian khusus kepada pinggang – menekankannya dengan tali pinggang terang;
  • angka “pir“Dengan pinggul lebar akan diimbangi oleh bahagian bawah gelap dan bahagian atas warna putih;
  • angka “epal“Dengan pinggul yang sempit dan payudara besar memerlukan kombinasi yang bertentangan – di atas hitam, dari bawah – putih, dari bentuk memilih rok bengkak dan blaus yang ketat. 

Jika anda ingin mempelbagaikan almari pakaian dengan pakaian dengan cetakan, untuk kombinasi hitam dan putih adalah jalur yang sesuai (sekurang-kurangnya satu rompi klasik) atau kacang polong. Semakin jumlah anda, semakin besar saiz gambar. Gadis yang bertubuh rapi kelihatan bagus dengan cetakan tengah, tanpa corak rumit. Dan pada pakaian yang tipis pakaian dalam kacang polong dan jalur nipis duduk dengan baik.

Bagaimana untuk memilih aksesori untuk hitam dan putih bersama-sama

Mari kita mulakan dengan pilihan kasut, yang dalam kes kita memperoleh bunyi yang sangat istimewa. Penampilan yang menggemari yang kita mahu menangkap diri kita, bersinar dalam pakaian klasik, tidak boleh menjadi kecewa apabila mereka jatuh pada kasut atau sandal.

  Kotak raccoon - fesyen, gaya, kualiti

Anda boleh dengan mudah memilih kasut dalam nada ke mana-mana warna asas, tetapi jika anda memilih putih, pastikan bahawa ia adalah berdekatan dengan warna putih dalam pakaian anda. Bad akan menjadi pilihan pakaian salji putih dan kasut warna gading – perbezaannya akan kelihatan sangat malang.

Apa yang perlu anda ketahui mengenai pakaian monokrom

Dibenarkan untuk menjual pakaian hitam dan putih dan kasut kulit paten licin, pilihan petang – baldu dan sutera, tetapi kasut daripada bahan reptilia mesti dipilih dengan berhati-hati, jarang apa-apa gabungan akan memihak kepada anda.

Memakai kasut dengan warna dan monokrom: merah baik musim panas, biru, biru, warna merah jambu, musim sejuk – merah wain, ungu, zamrud hijau, tidak coklat dan warna kelabu. Untuk petang malam, kanak-kanak perempuan sering menyediakan kasut emas atau perak dan sandal pada gunting rambut – nyatakan, ini tidak berlaku. Mahu menonjol – taruhan pada warna merah jambu atau putih.

Beg adalah bahagian penting dari imej, jangan mengabaikan detail ini. pilihan yang baik – model klasik beg tangan a la saluran (kecil, perca ala, pada tali pinggang rantai) atau beg terlalu besar bagi tiap-tiap hari, jika gaya anda – kasual.

Pakai hobo beg sehari-hari yang terang atau beg membeli-belah yang selesa, berpakaian dalam gaya sporty. Pakaian hitam dan putih perniagaan memerlukan bentuk beg klasik yang ketat – la Jane Birkin, beg beg atau beg bimbit feminin.

Model-model ini mencipta halo elitisme dan boleh menjadi asal-usul mahal dan lebih murah, tetapi penting bahawa mereka kelihatan seolah-olah anda mengarahkan mereka dari luar negara! Warna perniagaan yang betul untuk beg – hitam, kuning, merah, bordeaux, kelabu, anda boleh memilih dengan cetakan sangkar Scotland atau argyle.

  Hoop untuk rambut - hiasan yang bergaya dan berkesan

Berpakaian pada tarikh, tambahkan imej bergaya dengan bantuan perhiasan – untuk malam mereka boleh glamor, dengan batu besar dan rantai, pada waktu siang – dari plastik cerah. Jangan lupa tentang selendang leher, mampu seketika untuk mengubah pakaian yang membosankan. 

Pilihan kod pakaian putih bawah hitam

Fesyen pejabat menetapkan ketat perniagaan dalam pakaian wanita. Walau bagaimanapun, ini tidak semestinya menjadi sisa kering yang kurang dalam rahmat, dan aksesori yang menarik hanya dialu-alukan. Bahagian bawah hitam dan atas putih bukan bentuk, tetapi sebaliknya trend untuk eksperimen fesyen. Jangan takut untuk menunjukkan imaginasi dan menekankan kerapuhan dan kewanitaan anda!

Fikirkan tentang apa ensemble yang boleh diterima untuk tempat kerja anda, mengetahui jika terdapat peraturan-peraturan yang tidak berubah di pejabat anda dan menambah kepada itu satu titik keperibadian, dalam alasan, tentu saja.

Apakah pilihan untuk pakaian pejabat dalam lingkungan kami? Menggabungkan hal-hal berikut:

Apa yang perlu anda ketahui mengenai pakaian monokrom
  • baju pensil, blaus chiffon, jaket gaya Chanel;
  • skirt-balon, turtleneck, jaket pendek ke pinggang;
  • pakaian-pakaian dan jaket bolero;
  • berpakaian tanpa lengan dengan bahagian bawah yang terbakar dan turtleneck;
  • seluar panjang, baju dan baju rompi;
  • seluar lurus, blaus dan jaket. 

Elakkan skirt pendek, leher, bahu, belakang, memakai kasut bertumit dengan kaki tertutup. Jangan lupa untuk mengatur aksen warna dengan aksesori. Kekunci rendah, tetapi solek ekspresif dan tepat akan melengkapkan imej seorang wanita perniagaan. 

Sekarang anda tahu semua rahsia duo klasik hitam dan putih dalam pakaian. Menjadi tidak dapat ditahan dan sentiasa yakin diri!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply