Gezellig huis

Reproductie van tui thuis

Terwijl je landschapsontwerp thuis doet, begrijp je geleidelijk aan dat er geen dankbaardere planten zijn dan thuys. Ze zijn het hele jaar door tevreden met hun groen, onpretentieus in hun zorg, esthetisch en goed geschikt voor de formatie.

Maar ze hebben één nadeel – bepaalde moeilijkheden die gepaard gaan met de reproductie van thuya, vooral als zo’n taak voor het eerst in het leven wordt uitgevoerd. In de praktijk is het alleen mogelijk om dit op twee manieren te doen – om de stekken te scheiden van een volwassen plant, of om de gerijpte zaden te verzamelen. Wat te kiezen? U zult het begrijpen zodra u klaar bent met het lezen van het artikel.

Contents

hoe thujus zaden te vermenigvuldigen

Een nauwgezet en langdurig werk met zaden zal zijn vruchten afwerpen door blijvende scheuten die ziekten en atmosferische manifestaties kunnen weerstaan.

Reproductie van tui thuis

Het enige dat deze methode van onafhankelijke toename van het aantal planten op het perceel kan afschrikken, zijn de kosten ervan in termen van tijd.

De teelt moet 3, zo niet alle 6 jaar duren, en niet het feit dat een volwassene alle kwaliteiten van een voorouder zal tonen.

Voordat je probeert te reproduceren met thuja-zaden, is het noodzakelijk om de niet-geopenbaarde kegels van augustus te verzamelen en in warmte te zetten totdat ze hun schalen openen.

Letterlijk binnen een paar dagen kun je de zaadjes afschudden en overbrengen in een buidel gemaakt van natuurlijk weefsel, waarin ze 2-3 jaar kunnen liggen zonder de levensvatbaarheid te schaden.

Met het begin van de winter wordt de stratificatieprocedure van het plantmateriaal uitgevoerd, waarvoor het samen met de zak in de sneeuw wordt begraven.

De volgende acties met betrekking tot het correct vermenigvuldigen van een groenblijvende plant met dezelfde zaden, zien er als volgt uit:

 • In de lente wordt een mengsel van zand en turf, in gelijke verhoudingen genomen, op gewassen voorbereid;
 • In de container zijn opgemaakte bedden van niet meer dan 2 cm diep;
 • Aan de bovenkant van de beplanting mulchen met droge naalden of hetzelfde gedroogde veen;
 • Zodra de eerste spruiten migreren, moeten ze zorgen voor de juiste bewatering, beschermen tegen directe blootstelling aan de zon, bemesten, vrij van onkruid en losmaken;
 • In het late najaar, of liever gezegd, met het begin van stabiele vorst, wordt een jonge thujus ofwel in de verlichte kelder gebracht of bedekt met lapnik, als hij in een open rand wordt gezaaid;
 • Het beitsen van zaailingen gebeurt pas na drie jaar en de transplantatie naar een vaste plaats – na 5-6 jaar.

hoe te propageren in de herfst Thuya stekken

Het belangrijkste voordeel van vermeerdering door coniferen-stekken is dat een volwaardige plant na drie jaar wordt verkregen. Bovendien zal het precies hetzelfde zijn als dat van de moeder, maar het is alleen met overleven dat bepaalde moeilijkheden zullen moeten doorstaan. Het feit is dat geroote stekken zeer slecht een transplantatie, ziekten en plotselinge temperatuurveranderingen ervaren.

Bij vermeerdering door stekken zijn er de volgende subtiliteiten:

Reproductie van tui thuis
 • Snijden van plantgoed is alleen mogelijk vanuit die takken die al twee jaar oud zijn;
 • De lengte van elke shoot mag niet minder zijn dan 20 cm;
 • Het is beter om de steel niet met een secate of een mes te snijden en af ​​te breken van de moedertak zodat het uiteinde wordt gevormd “Heel” van de schors;
 • Plantgoed wordt meerdere uren in een bak met water geplaatst, waarin een groeistimulans en een wortel vooraf worden verdund;
 • De teelt van thuja met stekken gebeurt in een broeikas gevuld met rivierzand, turf en grasmat, genomen in hetzelfde volume. Overigens moet het grondmengsel worden gedesinfecteerd met een bourgogne-oplossing van kaliumpermanganaat;
 • In de opgedroogde grond, op een afstand van 5-7 centimeter, worden twijgen geplant. Verdiep hen niet meer dan 2 cm;
 • De kas moet bedekt zijn met een transparante film en schaduw krijgen van de directe zonnestraling.

Nazorg voor thuja stekken

Nadat we hebben behandeld hoe het in de praktijk mogelijk is thuju thuis te verspreiden, richten we ons op de omstandigheden van hun groei na het rooten. Ze maken deel uit van het reguliere luchten van de kas, sproeien de aanplant uit het spuitpistool en geven het enigszins opgewarmde water water.

In een paar maanden, wanneer de eerste wortels worden gevormd, is het mogelijk om door te geven aan verharding en topdressing met speciale meststoffen voor naaldvegetatie. Na het voldoen aan deze vereisten om een ​​groenblijvende boom te vermenigvuldigen, bereid je dat voor in de herfst thuju, of beter gezegd, een kas met zijn stekken, het zal nodig zijn om met lapnik te bedekken.

Isoleer de beplanting nooit met polyethyleen, waardoor ze in de lente, het gebladerte of het zaagsel kunnen viechelen, waardoor schimmel of schimmel wordt gevormd.

Lente aanplant van thuja

Reproductie van tui thuis

Als het je lukt om thuju te laten groeien en het te beschermen tegen bevriezing, kan het worden geplant op een vaste plaats met het begin van een stabiele plus temperatuur.

Merk op dat de coniferen dol zijn op de goede verlichting die nodig is om de juiste en mooie kroon te vormen.

De onafhankelijke reproductie van thuja is een uitstekende bezigheid voor onverbeterlijke tuinlieden en landschapsontwerpminnaars.


Als je alles goed doet, kun je je eigen kinderdagverblijf zeker organiseren en goed geld verdienen.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply