Gezellig huis

Steam vosktopupka, of hoe milieuvriendelijke grondstoffen in uw bijenstal te krijgen?

Om bijenwas uit honingraten te extraheren, gebruiken professionele imkers zo’n interessant apparaat als een stoomstoot. Ondanks de overvloed aan dergelijke apparatuur in gespecialiseerde magazijnen en online winkels, proberen velen het nog steeds zelf te doen.

Contents

Waardevol en onmisbaar product

Het is bekend dat elk bijproduct op zijn eigen manier waardevol is. Dat is was, geproduceerd door hardwerkende bijen, heeft een enorm aantal gunstige eigenschappen voor het menselijk lichaam. Het wordt veel gebruikt in volksgeneeskunde en cosmetica voor thuis, met een massa unieke kwaliteiten.

Steam vosktopupka, of hoe milieuvriendelijke grondstoffen in uw bijenstal te krijgen?

Met het juiste gebruik van dit product kan het een trofische zweer, sinusitis, bronchitis en adnexitis genezen. Vrouwen gebruiken het vaak als basis voor maskers, crèmes en voedingsbalsems. Sommigen regelen thuis een echte SPA-salon met natuurlijke was voor paraffinetherapie.

Bovendien kan het worden gebruikt voor handwerken – maak prachtige kaarsen en ambachten, doe de creativiteit van kinderen, en maak zelfs echte poppen! Wat kan ik zeggen over het feit dat u goed geld kunt verdienen met de implementatie van een dergelijk product?

Maar terug naar het belangrijkste: hoe kun je op de juiste manier een grote hoeveelheid was uit honingraten halen? Dit kan natuurlijk niet worden gedaan “Bare hands”. Hiervoor zijn speciale apparaten, zoals een stoomstoot. Zoals we al hebben vermeld, kan het onafhankelijk worden gekocht of gemaakt “Vanaf nul”. In het tweede geval is het van belang alleen bekwame handen te hebben.

Gebruik dit apparaat nog eenvoudiger – door de stoomtoevoer onderscheidt de was zich snel en efficiënt van de primaire locatie. Sommige imkers verwarmen de was met een bijzonder waardevolle solaire wax-up, die opwarmt en werkt op directe stralen gericht op het glas. Dus, hoe maak je een stoomwaspot met je eigen handen, en wat zijn de principes van het adequate gebruik ervan?

Technologische kenmerken en ontwerp van het apparaat

De stoomsamenstelling van het frame bestaat uit verschillende basisonderdelen. Er moet rekening worden gehouden met de specifieke kenmerken van het ontwerp als u van plan bent een dergelijk complex apparaat met uw eigen handen te bouwen. Vergeet niet dat je de wax ook kunt verwarmen zonder speciaal gereedschap, vooral als je niet veel cellen hebt, en daarom zal de hoeveelheid grondstoffen aan de uitvoer ook niet te groot zijn.

Dus, het kader wax-up moet noodzakelijkerwijs verschillende basisdetails bevatten:

 1. Eigenlijk is de kadermand;
 2. Behuizingen waarin sprake is van een dekking;
 3. Het apparaat voor verdamping;
 4. De binnenste pallet waarin de opeenhoping van grondstoffen plaatsvindt;
 5. Korytsa, gelokaliseerd van buitenaf.
Steam vosktopupka, of hoe milieuvriendelijke grondstoffen in uw bijenstal te krijgen?

Zoals je kunt zien, is het apparaat van de stoomoven met stoomframe niet zo moeilijk – het is alleen belangrijk “Extract” alle elementen van het ontwerp om het apparaat zelf te monteren. Het is dit apparaat dat het meest effectief is om de bijenstal te houden, omdat het echt indrukwekkende hoeveelheden was kan verwerken. De solar wax-up wordt gebruikt als een extra eenheid.

In het standaard ontwerp van de wax-up, is er een verplichte tank die wordt aangesloten op de doos in het hoofdgedeelte met een speciale slang of slang.

In het onderste gedeelte is ook een metalen net voorzien, waarlangs gesmolten grondstoffen kunnen stromen. Stoom komt de tank vanaf de zijkant binnen en wordt ook geleverd met een slang. Voor het verkrijgen van natuurlijke bijenwas is het stoomapparaat uitgerust met een kraan. De frames worden opgehangen aan speciale hangers in het apparaat.

Hoe een stoom was aardappel gebruiken?

Omdat we het ontwerp van het apparaat al hebben uitgevonden om waardevolle grondstoffen te verkrijgen, is het tijd om over te stappen van theorie naar praktijk. Hoe de stoomstoot in het bedrijf gebruiken?

Als je dit doet zonder de hulp van een bekwaam persoon, en een beginner bent in deze kwestie, volg dan onze instructies:

Steam vosktopupka, of hoe milieuvriendelijke grondstoffen in uw bijenstal te krijgen?
 1. Om de grondstoffen op de juiste manier te verwarmen, moet u eerst voldoende water in de tank gieten. Zorg ervoor dat er niet te veel van is – er moet ongeveer 1/2 ruimte in de container zijn;
 2. Bouw vervolgens een vuur. U kunt dit doen aan de onderkant van de werktank;
 3. Plaats de honingraten direct in het lichaam;
 4. Op een speciale pijp komt warme stoom in de behuizing, waardoor ze zullen smelten en een was krijgen;
 5. Na door het net te zijn gegaan, bevindt het natuurlijke product zich onderaan in de structuur en komt het naar buiten via de geïnstalleerde kraan;
 6. In plaats van het raster kunt u geïmproviseerde items gebruiken, bijvoorbeeld een blik.

Ondanks het feit dat de wax-up een groot aantal honingraten kan verwerken, is dit type optimaal voor een miniatuurbijenstal.

Hoe maak je zelf een apparaat?

We kwamen erachter hoe we de was in een wax-up, op de onderneming of in de productie gekocht, op de juiste manier konden verwarmen. En hoe zit het met het zelf maken van zo’n apparaat?

Het meest zorgvuldige werk in het productieproces van een huishoudelijke was is de verzameling van een stoomgenerator.

Om het te bouwen, heb je een aantal materialen nodig:

Steam vosktopupka, of hoe milieuvriendelijke grondstoffen in uw bijenstal te krijgen?
 • Gasfles van klein formaat, die zal fungeren als een vuurhaard;
 • Buisdiameter van 60 mm, van waaruit u een schoorsteen krijgt;
 • Een buis met een diameter van 140 mm, waaruit de watertank zal vertrekken;
 • De buis heeft een diameter van 110 mm, waaruit een register wordt verkregen voor het opnieuw verwarmen van de stoom;
 • Een klein fragment van een buis met schroefdraad voor de constructie van een vulhals;
 • Knie en tepel voor het genereren van stoom;
 • Bulgaars en elektroden, waarmee je alle details met elkaar kunt combineren. Hiervoor wordt de lasmethode gebruikt.

Het is niet zo moeilijk om een ​​was-up met je eigen handen te maken, maar hiervoor moet je altijd tekeningen gebruiken. Daarnaast heeft u een elektrische kachel nodig die een pen wordt genoemd. De hoofdcontainer moet van metaal zijn en een rechthoekige of ronde vorm hebben.

Idealiter als het afneembaar blijkt te zijn.

Sommige imkers gebruiken een oude stoomboot als een container. De tarra moet per draad aan de tarra worden bevestigd. Vervolgens wordt er een klein venster in gemaakt, zodat u het vloeistofniveau tijdens het smelten kunt controleren en, indien nodig, kunt toevoegen. Onderaan de structuur moeten een raster en een kader worden geïnstalleerd. Dit element wordt een filter voor de wax-up.

Houd er rekening mee dat de schoorsteen door een verwarmingswatertank moet gaan. Wanneer het water kookt en stoom afgeeft, bevindt het zich in het register, waar het nog meer verwarmd wordt door de gloeiend hete schoorsteen. Naar buiten zal hij handelen door middel van een fitting.

Solar Wax-Up: innovaties in het maken van porselein

Zonneapparaten zijn organisch en daarom heeft hun gebruik echte bekendheid verworven bij professionals en amateurs. De solar wax-up heeft een specifiek werkingsprincipe en gebruikt hiervoor zonne-energie. Het bevat een trog, een pan en een behuizing. Als u zelf zo’n apparaat gaat maken, gebruik dan hout, wit plaatwerk of multiplex. U moet ook het deksel van het glas verwijderen.

Het principe van het zonne-apparaat:

Steam vosktopupka, of hoe milieuvriendelijke grondstoffen in uw bijenstal te krijgen?
 • Wanneer de stralen de glazen afdekking raken, begint het de pan te verwarmen;
 • Onder de stralen warmt de was op boven de 70 graden Celsius;
 • Bij het smelten begint het bijproduct geleidelijk af te lopen in een speciale trog;
 • Aan de rand van de bakplaat wordt een speciaal gaas geplaatst dat dient als filter voor de smeltende grondstof.

Let op: de ultraviolette straling moet in een loodrechte positie op het glas vallen!

Met behulp van zelfgemaakte zonne-energie kan voskotopki worden verwerkt tot 5 kg was per keer. Zo’n volume is vrij groot, zelfs voor een professionele imker met een grote bijenstal.

Het is niet moeilijk om het te maken, en om deze reden wordt het ook hoog gewaardeerd door de bijenstal. Om zo’n natuurlijk apparaat te ontwerpen, is het noodzakelijk om een ​​doos te maken (bijvoorbeeld hout). Verder is het met behulp van hout en schroeven noodzakelijk om een ​​frame te vormen, dat onder het glas moet worden geplaatst. De houder is bevestigd aan het frame en de lade. De laatste stap bij het maken van het apparaat is om het glas op de doos te plaatsen. Het is wenselijk om de afgewerkte inrichting met verf te bedekken.

De voordelen van dit apparaat zijn veelzijdig. Allereerst worden met de hulp de meest natuurlijke, milieuvriendelijke grondstoffen geproduceerd. Ten tweede hoeft u niet langer specifiek brandstof te verbranden en te spenderen, wat zeer waardevol en opmerkelijk is in termen van besparingen. Ten derde blijkt de was zo hoogwaardig te zijn dat zelfs het afval ervan kan worden gebruikt (mits er geen nachtvlinders zijn).

Laat je bijenhuis je niet alleen plezier brengen, maar ook profiteren!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply