Gezellig huis

We versieren de oude meubels, met stof, behang, servetten, stoffen en je eigen verbeeldingskracht

Veel mensen kennen de situatie wanneer aan het einde van de reparatie in het appartement duidelijk wordt dat het meubilair, dat eerder heel geschikt leek, het uiterlijk van alle woningen begon te bederven. En soms zonder reparatie kunt u erop letten dat deze verouderd is en een volledige update vereist. Haast je niet om er vanaf te komen, want de decoratie van meubels zal het onherkenbaar veranderen.

Verschillende technieken en materialen worden voor dit proces gebruikt. U kunt elk van de stijlen kiezen die niet alleen de interieurartikelen veranderen, maar ook de sfeer in uw huis. Wees niet bang dat de gebeurtenis moeilijk is – van jou heb je eerst een beetje verbeeldingskracht en verlangen nodig.

Contents

Servetten maken

Als regel wordt bij het gebruik van dit materiaal de decoupagetechniek gebruikt. In de vertaling betekent dit woord “Knip uit”, en de technologie zelf wordt vaak vergeleken met de technologie van de toepassing met als verschil dat het versieren van meubels met servetten het gebruik van lak vereist.

Wat is nodig voor registratie?

We versieren de oude meubels, met stof, behang, servetten, stoffen en je eigen verbeeldingskracht
 • Drielaagse servetten;
 • Penseel, waarmee je lijm aanbrengt (de breedte moet 1-2 cm zijn);
 • Een penseel waarop u een vernis aanbrengt (deze moet een beetje breder zijn dan penselen voor lijm);
 • scharen;
 • Acryllak;
 • Lijm voor decoupage;
 • Kleuren acryl.

Als je met houten interieuronderdelen wilt werken, heb je schuurpapier nodig. We werken aan het volgende algoritme.

Met behulp van een schaar knippen we de afbeelding zelf uit, waarmee we het meubilair zullen versieren. Als je een effect wilt hebben “In de oude dagen”, De hoofdtekening wordt niet met een schaar afgesneden, maar breekt langs de contour. Nu brengen we lijm aan op dat deel van het oppervlak van het meubilair waarop de toepassing zal worden geplaatst. Plak het voorzichtig en breng het gelijk met een penseel zodat er geen luchtbellen zijn.

Om te decoreren met een servet, ziet het beeld er duidelijker en verzadigd uit, je kunt sommige details tekenen met acrylverf. Met zijn hulp kun je de grens tussen de tekening en het oppervlak van het meubilair zelfs wegstrepen. De samenstelling moet grondig drogen, en dan is het oppervlak van het interieur volledig bedekt met vernis. Het duurt 2-3 lagen ervan, en elk van hen moet worden toegestaan ​​om te drogen. Het duurt ongeveer 1 uur.

Wallpaper ontwerp

Als je na de reparatie niet alleen hebt gemerkt dat je meubels versleten zijn, maar je hebt niet alle bouwmaterialen gebruikt, je kunt ze gebruiken als decoratiemateriaal. Nadat u hebt besloten om het interieur met behang te kleuren, kunt u niet alleen snijden, maar ook een nieuwe rol gebruiken, zelfs als deze verschillen van de randen die op uw muren zijn geplakt.

We hebben nodig:

We versieren de oude meubels, met stof, behang, servetten, stoffen en je eigen verbeeldingskracht
 • Kleefstof voor behang;
 • heerser;
 • schuurpapier;
 • bepleisterd;
 • Lac (schellak voor alcohol);
 • borstel;
 • Wallpaper.

Reinig het oppervlak van het interieur.

Dit is nodig zodat bij het versieren van meubels met behang de ontwerpelementen goed zijn bevestigd en er geen vlekken zichtbaar zijn door de afwerking.

Om van de laatste af te komen, moet u acrylverf of plamuur gebruiken, het oppervlak voorbehandelen met schuurpapier.

Bovendien moeten scheurtjes, krassen, onregelmatigheden op dezelfde manier worden verwijderd of verhuld. U kunt naar eigen goeddunken het oppervlak van het hele interieur of alleen de afzonderlijke elementen lijmen. Het kan een samenstelling zijn van verschillende tekeningen of hun elementen, als u met deze techniek een creatieve benadering wilt implementeren.

Gebruik een liniaal of roulette, meet het oppervlak van het te lijmen oppervlak en snijd de benodigde hoeveelheid af, rekening houdend met de rand (indien nodig). Vervolgens lijmen we het materiaal op het oppervlak van oude meubels, die moeten worden bijgewerkt, zodat de lijm droog kan worden.

Nu bedekken we het met vernis. Dit gebeurt in verschillende lagen, die elk moeten drogen voordat de volgende wordt aangebracht. Met de ontwikkeling van de markt van bouwmaterialen verschijnen er nieuwe mogelijkheden op het gebied van met de hand gemaakt. Tegenwoordig kunt u naast de gebruikelijke achtergrond behang gebruiken om te schilderen.

De voordelen van dit soort materiaal zijn als volgt:

We versieren de oude meubels, met stof, behang, servetten, stoffen en je eigen verbeeldingskracht
 • Je kunt ze bedekken met een kleurstof in elke kleur (of meerdere kleuren). Meestal gebruiken ze verf op waterbasis;
 • Dit soort bouwmateriaal kan zowel glad als getextureerd zijn. Bij het gebruik van behang voor het schilderen, hebt u de mogelijkheid om een ​​van de texturen te kiezen die overeenkomt met het ontwerp van het interieur of het ontwerp van uw appartement als geheel;
 • Als u moe bent van de geselecteerde kleur (of meerdere kleuren), kunt u de achtergrond gewoon opnieuw schilderen en hoeft u deze daarom niet bij te werken.

Over het algemeen is de technologie van hun lijmen vergelijkbaar met de technologie van het plakken van conventioneel behang, maar hiervoor wordt speciale lijm gebruikt.

Een ander punt dat moet worden overwogen bij het versieren van meubels met de toepassing van behang voor het schilderen – de lijm kan niet worden aangebracht op het materiaal zelf, anders zal het verslechteren. Breng het alleen aan op het te behandelen oppervlak.

Doek decoratie

Deze techniek lijkt op de techniek van decoupage met servetten.

Dit is wat u moet doen:

We versieren de oude meubels, met stof, behang, servetten, stoffen en je eigen verbeeldingskracht
 • PVA;
 • Roller (of borstel);
 • Lac;
 • scharen;
 • Doek.

Het algoritme is eenvoudig. Knip het gewenste patroon uit de stof of snijd het hele stuk van het doek af (afhankelijk van welk ontwerp je hebt gekozen).

Vervolgens, om het oude meubilair met meubels te versieren, brengen we de lijm op het materiaal aan met een kwast of roller en brengen het op het oppervlak aan.

Wanneer de lijm opdroogt, bedek het interieur met lak in verschillende lagen.

Kant decoratie

Dit idee is niet minder interessant dan alle voorgaande. In deze stijl ingericht, is het meubilair perfect voor een meisjeskamer of een glamoureus meisje.

Wat is nodig?

We versieren de oude meubels, met stof, behang, servetten, stoffen en je eigen verbeeldingskracht
 • kant;
 • Lac;
 • Aerosol verf.

Om meubels volgens deze techniek te versieren, kunt u de oude tule gebruiken, maar houd er rekening mee dat de structuur niet beschadigd mag worden. Zoals in andere gevallen, kunt u het oppervlak van het interieur volledig lijmen en kunt u slechts enkele gebieden decoreren.

Maak de kant klaar – snijd ze in stukken van de juiste maten en vormen. Reinig het te behandelen oppervlak en schuur het weg, zodat er geen ruwe randen zijn.

Bevestig de veter aan het interieur zodat ze goed passen, breng een laag aërosolkleurstof aan. Om de textuur duidelijker te laten lijken en de decoratieve afwerking er nog interessanter uit te laten zien, na het drogen van de eerste verflaag, de tweede aanbrengen. Als het droog is, bedek het met een vernis. Als er geen is, kun je zonder doen.

Decoratie van gepolijste interieurartikelen

Soms is het moeilijk om uit te voeren. Gebruik acrylverf op de ondergrond om deze te voorkomen en dek deze af met acryllak of houtvernissen. Voordat u gepolijste meubels met uw eigen handen decoreert, maakt u deze schoon met een product dat vetten kan afbreken (een gewone afwasvloeistof is geschikt).

Als u besluit om uw meubilair op te waarderen, haast u dan niet om de oude naar een stortplaats te brengen – het kan voldoende zijn om relatief goedkope gereedschappen en gereedschappen te kopen om het interieur van uw appartement te veranderen.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply