Geur uit de navel als symptoom van de ziekte | pangudownloads.com
Gezondheid van vrouwen

Geur uit de navel als symptoom van de ziekte

Personen van elke leeftijd en geslacht kunnen een dergelijk fenomeen ervaren als de geur van de navel. In de regel, aandacht besteden aan het probleem maakt het niet zozeer de geur, hoe veel ongemak en pijn veroorzaakt door een ontsteking, roodheid en de vrijlating van deze vloeistof de ruimte. Wat te doen in dit geval en hoe gevaarlijk is het?

Oorzaken van geur van de navel in het kind

Geur uit de navel als symptoom van de ziekte

Dit probleem treft meestal baby’s met navelstrengles op de plaats van genezing van het snoer. Tegelijkertijd wordt de navel van de baby eerst nat, waarna de huid eromheen ontstoken en rood wordt en de fistel zelf is bekleed met slijmvliezen.

Eén type fistel is darmfistel. Het veroorzaakt een onaangename geur van de navel door het afsterven van het gedoteerde gebied en de vorming van necrotisch weefsel op de darmwanden.

Nog een gevaarlijke ziekte met vergelijkbare symptomen – omphalitis.

Zijn functie is de onderkant van de navel abces dat schadelijke bacteriën uit te lokken – Escherichia coli en Staphylococcus aureus. In dit geval, op de plaats waar ooit de navelstreng wordt toegewezen geelachtige vloeistof, peuter kwellende koorts, hij is rusteloos, vaak huilen.

Dat zou een pasgeboren geur uit de navel niet provoceren, moeten ouders inkomende kinderarts te melden. Hijzelf had gemerkt er iets mis was en kan zorgvuldiger aanraden observeren hygiëne en was het gebied met waterstofperoxide, en na verwerking van de navel in sommige antiseptische oplossing of mangaan. In sommige gevallen is de tussenkomst van de chirurg vereist, maar de arts moet hierover beslissen.

Oorzaken van geur uit de navel bij een volwassene

Geur uit de navel als symptoom van de ziekte

Bij volwassenen kan het voorkomen van het bovenstaande probleem worden toegeschreven aan onvoldoende hygiëne van dit gebied. En we kunnen niet eens praten over het feit dat mensen zich zelden wassen – helemaal niet. Gewoon, als het hun aandacht navel zal ontnemen en vooral niet de inwendige holte van de spons te wrijven, het zal geleidelijk worden vuil, dode huidcellen, pluisjes stof met kleding en anderen. Als hier pathogenen, kunnen ontstekingen beginnen, die zal leiden tot het uiterlijk van afscheiding uit de navel met geur.

Daarom degenen die altijd vergeten om de navel tijdens de behandeling van water schoon te maken, kunnen we aanraden om dit minstens een keer per week met behulp van watten, gewikkeld op een stok, gedrenkt in alcohol of waterstofperoxide.

Vrouwen met piercings die onlangs navel doorboord en het gevoel dat littekens niet wil genezen, maar integendeel, alleen maar meer rood en geïrriteerd, moet u de oorbel zo snel mogelijk te verwijderen, anders omphalitis voorkomen.

Geur uit de navel als symptoom van de ziekte

Waarom is er een onaangename geur van de navel? Vrouwen die lijden aan endometriose, kunnen een natte navel observeren. De ziekte is zeer ernstig en vereist een spoedbehandeling, precies zoals Urahus-cyste. Echter, deze pathologie van de ontwikkeling van de urinewegen wordt vrijwel onmiddellijk na de geboorte van het kind gediagnosticeerd, daarom zien volwassen mensen het veel minder vaak.

Het feit is dat de urineducte het verbindende element is tussen het bovenste deel van de blaas en de navel.

Soms gebeurt het dat de sluiting van deze buis door het urinekanaal na de geboorte niet optreedt en vanaf de bevestiging van de navelstrengvloeistof begint te sijpelen met de vorming van een onaangename geur. Dit proces gaat vaak gepaard met urine-incontinentie. In dit geval is chirurgische interventie geïndiceerd.

Wat de reden voor het verschijnen van de geur uit de navel ook is, doe niet zelfmedicatie – ga naar een specialist. Deze plek bevindt zich immers in een gevaarlijke nabijheid van de interne organen en elke ontsteking kan hier leiden tot onvoorspelbare gevolgen.

Wees gezond!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

88 − = 81

Adblock
detector