Rode papegaaien - soorten, voeding en levensstijl | pangudownloads.com
Huisdieren toegestaan

Rode papegaaien – soorten, voeding en levensstijl

Deze vogels zijn erg populair. Ze hebben een karakteristieke gebogen snavel, sterke poten met twee vingers vooraan en twee vingers achter, en hebben vaak ook een zeer heldere kleur. Papegaaien, zoals geen andere vogels hun pootjes kunnen gebruiken bij het eten, ze kunnen zaden en fruit meenemen naar de snavel.

Rode papegaaien - soorten, voeding en levensstijl

Deze vogels kunnen krijsen, lawaai maken, verschillende geluiden verspreiden en zelfs de menselijke stem imiteren. Om deze reden, en ook vanwege de zacht gekleurde veren, zijn ze dol op kinderen en volwassenen. Bovendien zijn ze gemakkelijk thuis te houden.

De meeste van deze vogels leven op bomen, sommigen van hen komen volledig of tijdelijk op de grond. Sommigen kunnen niet vliegen. Het overweldigende aantal papegaaien voedt zich uitsluitend met fruit en zaden. Een krachtige, gebogen snavel aan de basis heeft gaten in de neus.

De snavel kan soms een gevaarlijk wapen zijn. Vogels kunnen het ook gebruiken als een soort derde been om de weg naar de top van de boom te overwinnen. Hun benen zijn relatief kort, maar dik en sterk.

Populair in onze appartementen en huizen zijn rode papegaaien. Het kunnen individuen zijn met een rode buik, een schoft, een gele papegaai met rode wangen, met een rood plukje, een grijze papegaai met een rode staart.

Rode Rosella (Platycercus elegans)

Dit is een extreem charismatische en kleurrijke rode papegaai. Vanwege het rood-blauwe, heldere verenkleed is het erg populair. Dit is een vrij kleine soort, het bereikt slechts 32-37 cm in lengte en heeft een vrij licht gewicht - 100 - 150 g. Het hoofd, de nek, de borst en de buik van deze prachtige vogel hebben een intensieve roodkleuring.

Zijn wangen zijn blauw, wat heel goed contrasteert met de rest van de kleur. Over het algemeen is het verenpak overwegend rood. De vleugels zijn bedekt met een zwart-rood geschubd patroon. Het buitenste deel van de vleugel is geschilderd van donkerblauw tot bijna blauw. Als we hem aankijken, begrijpen we dat hij het hele spectrum van regenboogkleuren "heeft gestolen". Een grote donkere snavel en poten zijn erg merkbaar tegen de achtergrond van dit unieke mozaïek.

Vrouwtjes hebben een minder massieve snavel en een kleinere kop. Kenmerkend voor vrouwtjes is het heldere onderste gedeelte van de vleugels, dat tijdens het ruien in mannetjes verdwijnt. Momenteel heeft deze soort veel mutaties in kleur.

De geboorteplaats van de vogel is het noorden, oosten en zuiden van Australië. Niettemin, dit prachtige uitzicht komt niet voor in de directe omgeving van Tasmanië. Bovendien werd hij gezien in gebieden van Nieuw-Zeeland en Norfolk.

Fokperiode

Rode papegaaien - soorten, voeding en levensstijl

Het broedseizoen voor deze zeer ongewone soort begint in april en kan doorgaan tot het einde van de zomer. Onder gunstige omstandigheden vermenigvuldigt het paar zelfs tweemaal per jaar. Wanneer het vrouwtje klaar is, legt ze 4-5 eieren en broedt ze ongeveer 21 dagen uit. De kuikens verlaten het nest na ongeveer 3-4 weken, maar gedurende de volgende 3-4 weken worden ze voornamelijk gevoerd door het mannetje.

Onmiddellijk na het uitkomen zijn de kleine kuikens blind. Op de 12e dag openen ze hun ogen en hun stem wordt hees. Tegelijkertijd krijgen ze grijze pluizen en op den duur wordt deze vervangen door een groene veer. Vanaf de leeftijd van 13-15 maanden zijn jonge ruien in de rui en na verloop van tijd begint hun verenkleed op een permanent te lijken. De volledige roodblauwe kleur van de veren, kenmerkend voor volwassenen, verschijnt echter in hen en bedekt het hele lichaam pas na 2 jaar leven. De levensduur van deze zeer kleurrijke en mooie individuen is ongeveer 25-30 jaar.

Voeding, levensstijl en gezondheid van vogels

Het dieet van de vogel is zeer divers. De samenstelling van hun voedsel bestaat voornamelijk uit zaden van kruiden en bomen, fruit, groenten, bloemnectar, insecten en hun larven. In gevangenschap kan hun dieet bestaan ​​uit zonnebloempitten, gierst, haver, groenten en tijdens het voederen van de welpen worden geraspte wortelen en een eimengsel toegevoegd. In de kooi voor de gemiddelde papegaaien is het mogelijk om takken van fruitbomen toe te voegen, die ze in hun vrije tijd met veel plezier obglodyvaet, waarbij ze zichzelf voorzien van entertainment en een heerlijke snack.

In het wild leven vogels in kleine groepen van maximaal 10 individuen, en in het broedseizoen worden ze verdeeld in paren die erg agressief worden. Het zijn goede "piloten" en vliegen graag, het geeft ze veel plezier.

Dit uitzicht vanwege zijn zeer onafhankelijke en taaie karakter zou een ruime volière moeten hebben die hem in staat zou stellen te genieten van de beweging. Bovendien moet u hem toegang tot het juiste speelgoed organiseren, zodat u op uw gemak van amusement kunt genieten. Rosella is bestand tegen lage temperaturen en kan zelfs een jaar in de leefruimten blijven als ze worden beschermd tegen sterke wind en sneeuw.

Vanwege hun ongewone en verbluffende verenkleed, ze zijn erg populair en vaak voor. Mensen houden van zwemmen, zelfs bij koud weer, en in de zomer zitten ze graag onder de regenbui. Daarom moet je ze toegang geven tot voldoende grote kommen water, waar ze veel van kunnen genieten.

Ara - rode papegaai

Rode papegaaien - soorten, voeding en levensstijl

Ara verwijst naar een verscheidenheid aan papegaaien met indrukwekkende afmetingen. De lengte van hun lichaam is 84-89 cm, waarvan tot 50 cm valt op de majestueuze staart. Ze worden beschouwd als een van de grootste en meest aantrekkelijke, bovendien passen de individuen zich goed aan aan de nieuwe levensomstandigheden. In het verenpak van Ap, heerst rode kleur, zeer intens, past het perfect in andere kleuren, waardoor ze kleuren krijgen van een veelkleurige regenboog van sappige en opwindende kleuren.

Rond de achterkant en bovenkant van de staart zijn felblauwe veren, duidelijk zichtbaar tegen de achtergrond van de rode buik en borst. Aan de buitenkant zijn de vleugels bedekt met een geweldige combinatie van drie kleuren die parallel zijn gerangschikt - blauw, intens geel en vurig rood. Het onderste deel van de staart en vleugels heeft een verkleuring van rood en goud, zodat de papegaai er majestueus uitziet. Het kleurenpalet van de staart bestaat voornamelijk uit rood en saffier.

Hun hoofd is felrood, de wangen zijn kaal, bedekt met een witte huid en lichtgele ogen. Tussen de blote wangen is een massieve, tweekleurige, scherp gebogen snavel van ongelooflijke sterkte, in staat om de notenschaal te kraken. Ara wordt beschouwd als een van de mooiste soorten.

Fokperiode

Het broedseizoen van de Ara valt in de periode van november tot maart. Het vrouwtje legt 1-4 eieren, die gedurende 24-28 dagen incuberen. Tijdens het fokken kunnen papegaaien erg agressief worden. Aanvankelijk verschillen jonge kuikens alleen van volwassenen met korte staart en donkere ogen. Ruien vindt plaats na 15 maanden van leven. Ze bereiken geslachtsrijpheid op de leeftijd van 3-4 jaar.

Levensverwachting. Ara wordt beschouwd als een langlevende soort. Individuen kunnen tot 80 jaar leven, dat wil zeggen evenveel als de gemiddelde persoon. In feite is hun gemiddelde levensverwachting echter veel lager, deze ligt in het bereik van 40 tot 50 jaar.

Voeding en manier van leven van vogels

Ara houdt van fruit zoals bananen of sinaasappels, noten en verse groenten die hen voorzien van belangrijke voedingsstoffen en gezonde vetzuren die nodig zijn voor hun leven. Ze eten zaden van kruiden en granen, groenten, bloemen, maar ook kleine insecten en larven. Het is erg belangrijk dat individuen constant toegang hebben tot verse twijgen van bomen die dienen als tussendoortje.

Opmerkelijk is het feit dat de wilde Ara sommige vruchten eet, die voor de meeste exotische dieren schadelijk of zelfs toxisch zijn. Deze papegaaien hebben een ideale manier gevonden om de effecten van toxines te neutraliseren door een grote hoeveelheid klei te eten.

Individuen zijn monogaam, leven in paren of in kleine koppels in harmonie. Het leven in zulke kleine groepen biedt hen veiligheid tegen roofdieren. Nesten in het wild doen ze in de holtes van grote bomen op grote hoogte, waar jonge vogels worden beschermd tegen allerlei gevaren.

Je moet in gedachten houden dat hun emotionele balans erg onstabiel is. Ze zijn uiterst kwetsbaar en gevoelig voor onvoldoende behandeling en eenzaamheid, daarom vallen ze in apathie, wat kan leiden tot zelfverminking om simpelweg de aandacht van de eigenaar te trekken. Deze papegaai moet worden vermaakt en er aandacht aan besteden.

Naast de hierboven genoemde meest populaire rode papegaaien zijn er nog veel andere vogels - papegaaien met rode wangen of rode vlekken op de rug, papegaaien met rode wangen en pluimpjes. De kleur van deze vogels is zeer helder en indrukwekkend.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

7 + 1 =