Husdyr tillatt

Forstoppelse i en katt – hva skal jeg gjøre med eieren?

Husdyr lider av forstoppelse på samme måte som mennesker. De blir sløv, kvaliteten på ullen forverres, det oppstår ofte oppkast, oppførsel forverres. Irritasjon og smerte avmagret dyrehuder fra mennesker i et mørkt hjørne og klemme om ønsket, å være aggressive eller oppfører seg på forskjellig måte.

Contents

Hvordan forstår du at kjæledyret er dårlig?

For å forstå at katten har forstoppelse, kan du med følgende symptomer:

Forstoppelse i en katt - hva skal jeg gjøre med eieren?
 • Under avføringen kan dyret ikke finne sin plass i brettet, det svinger, skraper sine klør;
 • meows i løpet av kurset – “Weeping”;
 • dyret ser hardt avføring, i form av separate baller – fecal steiner, eller fragmentert;
 • oppkast blir hyppigere;
 • buken svulmer;
 • defekasjoner oppstår uregelmessig, hver 2 til 3 dager, er mengden utskilt avføring liten.

Alle disse tegnene indikerer – dyret trenger hjelp fra verten.

Årsaker til forstoppelse hos katter

Som årsakene til forstoppelse hos katter, kan vi merke følgende sykdommer:

 • medfødte organiske patologier;
 • hernia av perineum;
 • betennelse i endetarmen;
 • sykdommer i tykktarmen;
 • svulster i fordøyelsessystemet;
 • cyste.
Forstoppelse i en katt - hva skal jeg gjøre med eieren?

Katter er også nevrogen forstoppelse som oppstår i stressende situasjoner eller sykdommer lemmer – dyret er vanskelig å ta en komfortabel posisjon for avreise.

Men oftest er de faktorer som forårsaker forstoppelse hos katter feil mat eller en svelget fremmedlegeme.

I langhårede katter forårsaker stillestående fenomener opphopning av ullklumper, som tetter seg når du slår esophagusen først og deretter går inn i tarmen.

Metabolisme hos dyr er brutt med alderen – i eldre katter solid krakk vises oftere på grunn av et brudd på galle.

Behandling av forstoppelse hos dyr

For å kurere forstoppelse i en katt som har oppstått på grunn av harde avføring, er det første som skal analyseres, om dyret mates riktig?

Hvis dyret spiser “Menneskelig mat”, da bør du bestille dietten. Du kan ikke mate henne bare med kjøtt eller fisk – du må legge grøt i menyen. Fiber har en avføringseffekt og akselererer bevegelsen av mat gjennom tarmene.

Forstoppelse i en katt - hva skal jeg gjøre med eieren?

Det er ønskelig å fylle grøden med grønnsaker – blomkål, brokkoli, gulrøtter. Kjøttpuré eller hermetisk mat blandes med dampet kli. I stedet for vann bør dyret melkes en gang daglig eller fortynnes med kondensert melk.

Cal med harde baller i en katt vises ofte hvis den er matet med tørr mat. Selv om tilgangen til vann er ledig, drikker ikke dyret ca. 30% av den daglige mengden væske som er nødvendig for normal fordøyelse.

Denne dietten fører til kronisk hyperglykemi, økt stress på nyrene. Endre kostholdet, du kan redde katten fra lidelse. Det er nødvendig å velge en fôr med høyt fiberinnhold, legg til diettlette fôr som fremmer akselerasjon av metabolisme. I noen tilfeller er det nødvendig å bytte til våt hermetisk mat, og – hvis symptomene på forstoppelse ikke forsvinner helt – tilsett dampflaxfrøet regelmessig til maten.

Et dyr kan kreve spesiell behandling.

En av de effektive og sikre måtene er petroleumjell. Det slapper ikke bare av tarmens vegger, men gir også mykere avføring. Dette stoffet har ingen lukt og uttalt smak, absorberes ikke av kroppen.

Å vanne et dyr er veldig praktisk gjennom en sprøyte uten nåler – en dag 5 ganger for 3-5 ml. Injeksjonen skal utføres etter like mye tid. For å ha stor interesse for vaselinolje er det ikke nødvendig, en bivirkning fra sin eller hans overdosering – diaré.

Du kan ikke erstatte petrolatumoljen med ricinusolje eller solsikkeolje. De har en utpreget smak og lukt, og i tillegg – blir absorbert av tarmene.

Forstoppelse i en katt - hva skal jeg gjøre med eieren?

I nødstilfeller, ren mage katten vil hjelpe enema, bare for å utføre prosedyren skal ha en viss ferdighet. Det er usannsynlig at dyret vil tolerere “Flogging” uten å forsøke å motstå. For å unngå skader fra kattens klør og tenner til trinn nødvendig å starte sammen, og det er pre sikkert svøpe.

Spesiell pasta for avl av ull vil bidra til å frigjøre tarmene til et husdyr fra blokkering.

Bare etter bruk skal dyret bli gitt en drink – noen ganger er det nødvendig å bruke en sprøyte for dette.

Street katter å rense tarmene fra parasitter i tilfelle hindring spise gress. I dyr, selv ved en konstant forebyggende deworming medisiner kan vises ormer – eggene sine bringe hjem på sine sko eller de kommer inn i kroppen på dyret med rått kjøtt.

I dette tilfellet er behandling med anthelmintiske midler nødvendig. Hvis det for å forebygge et dyr gi tabletter en gang, eller drypp et spesielt verktøy på tålerne, ved helminthisk invasiv behandling etter konsultasjon med en veterinær. Uavhengig av å velge medisiner og å beregne dosen er det uønsket, har de fleste medisinske preparater av en lignende gruppe alvorlige bivirkninger.

Hvis forstoppelse skjer kontinuerlig, kan veterinæren foreskrive humanmedisiner: Natriumpikosulfat eller “Dyufolak”. Disse avføringsmiddelene består av naturlige komponenter og ikke skade dyrene. Dosen av stoffet beregnes av legen individuelt.

Noen ganger gjelder “Lactulose” eller «Miralax». Deres dose beregnes også avhengig av dyrets vekt. De er praktiske å gi, blandet med hermetikk.

Hvis katten lider av forstoppelse, og legger brystet i lang tid, kan du gå inn i anuset et glycerinlys. For å oppnå dette resultatet vil bli veldig raskt.

Forebygging av forstoppelse

Forstoppelse i en katt - hva skal jeg gjøre med eieren?

Hvis dyret forstoppelse oppstår med jevne mellomrom, er det nødvendig å nekte tørr mat helt og gå på en diett, er det diett høy i fiber. Vanligvis er dette sammensetningen av vått hermetisk fôr.

Det er tilrådelig å kjøpe for en katt “Lawn” eller ta det fra gaten i de varme årstidens blader av plantain. Før du gir dyrgresset, bør det skylles grundig.

Veldig bra, hvis du kan kjøpe et kjæledyrfontene for kjæledyret ditt. Katter elsker å leke til alderdom, og under moro med en fontene drikker de mer vann enn fra sin egen kopp.

Hvis dyret ikke vil drikke vann, vil det være nødvendig å steke det daglig under hudens saltoppløsning.

Hjelper med å eliminere stillestående fenomener fra bunken av elm – det legges til mat. Katter liker vanligvis sin smak.

Elmbarken vaskes først, tørkes deretter i ovnen ved en temperatur ikke høyere enn 60 ° C, og bare deretter tilsettes dyret. En ung katt vil gjerne spille med barkbånd og tygge dem.

Forstoppelse er mye lettere å hindre enn å behandle senere. Et kjæledyr må bli hjulpet så snart man observerer endring i atferd eller mangel på appetitt.

Hvis det ikke er noen avføring i 3 dager, bør dyret tas til veterinæren, selv når du vet hvordan du skal håndtere forstoppelse selv – spesielt hvis katten ikke har en tendens til å forsinke avføring. Før du behandler sykdommen, må du finne ut årsaken.

Helsen til et kjæledyr er helt avhengig av eierne. Dette bør ikke glemmes!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply