Ik ben mama!

Wat zijn de voorlopers van een vroege geboorte?

Voor een vrouw die zich voorbereidt om moeder te worden, is de aanstaande geboorte vreugde, opwinding, verwachting. In de tweede helft van de zwangerschap begint ze al na te denken over hoe ze kan begrijpen dat deze gebeurtenis al dichtbij is, omdat het niet altijd precies in 40 weken begint. Na het begin van 38 weken kan de baby op elk moment besluiten geboren te worden.

Een beetje fysiologie

Wat zijn de voorlopers van een vroege geboorte?

Dit proces is zeer verantwoordelijk, daarom heeft de natuur ervoor gezorgd dat de toekomstige moeder er van tevoren over zou kunnen leren wat precursors van snelle soorten zullen vertellen. Het is belangrijk om te weten wat ze kunnen zijn, leren luisteren naar je lichaam. Zelfs moeders met veel kinderen zeggen dat alle geboorten op verschillende manieren plaatsvonden, maar er waren altijd signalen van een vroege geboorte.

Veranderingen in het lichaam van een vrouw voor de geboorte zijn het gevolg van een grotere mate van hormonale veranderingen. Gedurende de gehele periode van de zwangerschap wordt het gecontroleerd door progesteron, wat zorgt voor normaal lager. Na verloop van tijd wordt de placenta oud en de productie van dit hormoon wordt aanzienlijk verminderd.

"De teugels van de overheid"Worden gegeven aan oestrogeen, dat verantwoordelijk is voor de voorbereiding op de bevalling. Aan het einde van de zwangerschap wordt de inhoud in het bloed gemaximaliseerd, het brein krijgt een signaal dat de bevalling gaat beginnen. Het organisme begint zich voor te bereiden op hen, ondergaat veranderingen die de algemene toestand van de toekomstige moeder beïnvloeden, en deze manifestaties worden beschouwd als voorboden van de komende gebeurtenis.

Alle tekenen dat een belangrijke gebeurtenis al dichtbij is, kunnen worden onderverdeeld in twee categorieën, afhankelijk van hun ernst en frequentie van manifestatie.

Expliciete tekens

Deze omvatten voorlopers, die zich levendig manifesteren, het is moeilijk om ze op te merken:

Wat zijn de voorlopers van een vroege geboorte?
  • Onderbuik. Toekomstige moeders worden er al heel lang mee geleid. Dit fenomeen heeft een verklaring vanuit het oogpunt van anatomie. Wanneer een kind in de baarmoeder naar beneden gaat, dichter bij de bevalling, gaat hij naar het geboortekanaal en valt zijn hoofd iets lager. Het bovenste deel van de baarmoeder is ook verlaagd, niet meer uitoefenen van dergelijke druk op de maag, longen. Om de buikdruppel op te merken, kunnen vrouwen niet alleen visueel, maar ook in hun gevoel - hun ademhaling wordt vergemakkelijkt. In sommige gevallen kan de toekomstige moeder haar navel uitstulpen, de huid van de buik strekken;
  • Nadruk op secreties. Het is misschien klein, maar als je het gedrag van je lichaam observeert, zul je dit symptoom opmerken. Dit verschijnsel houdt verband met het loslaten van een deel van de blaas van de baarmoederwanden. Soms maakt het een vrouw zich zorgen over of er lekkend water lekt. U kunt controleren of dit klopt door een exprestest uit te voeren voor het gehalte aan vruchtwater;
  • Maagklachten. Dit is een van de duidelijke voorlopers van het feit dat er binnenkort een bevalling zal zijn. Deze staat wordt uitgelegd - het lichaam van de vrouw probeert zichzelf te zuiveren voor een belangrijk proces. Er kan ook vaak worden geplast;
  • De uitgang van de slijmerige plug. Deze afvoer door consistentie is dikker dan normaal. Ze kunnen transparant zijn of een kleur hebben - geelachtig, romig, roze, bruinachtig. Besteed aandacht, of er in slijm van bloedaders is. Hun aanwezigheid betekent dat de geboorte niet later dan binnen 2 dagen begint, maar hoogstwaarschijnlijk binnen 1 dag. De afwezigheid van bloederige insluitsels geeft aan dat er ongeveer een week is verstreken voordat de baby is geboren. Artsen raden aan om contact op te nemen met de arts als er bloederige strepen in het slijm te vinden zijn;
  • "opleidingvechten " - ook duidelijke voorlopers van de aanstaande geboorte. Hun verschil met echte aanvallen is onregelmatig, geen pijn en hun duur is niet hetzelfde. "opleiding"De samentrekkingen zijn de voorbereiding van de baarmoeder voor de bevalling, die al onderweg is, als het lichaam een ​​dergelijk signaal afgeeft.

Gerelateerde tekens

Ze kunnen voorwaardelijk worden genoemd. Dit is te wijten aan het feit dat dergelijke voorlopers zich voldoende kunnen manifesteren, maar een vrouw ziet er soms eenvoudig de kenmerken van zwangerschap in.

Dit geldt in sterkere mate voor primiparous aanstaande moeders die voor de eerste keer met deze staat worden geconfronteerd:

Wat zijn de voorlopers van een vroege geboorte?
  • De baarmoederhals veranderd. Meestal heeft dit fenomeen geen effect op de gezondheid. Dit kenmerk is geclassificeerd als anatomisch en kan alleen door een arts worden onthuld. Als u andere voorboden opmerkt, kunt u contact opnemen met een arts die zal bepalen of er wijzigingen zijn. Sheika voor het aanstaande evenement begint zich te ontvouwen en bereidt zich voor op het feit dat hierdoor het kind zal bewegen. Tijdens deze periode wordt de foetus kwetsbaar, dus de moeder moet afzien van het nemen van baden, waarbij ze de voorkeur geeft aan de ziel;
  • Sensaties tekenen in het onderste deel van de rug, buik geassocieerd met het rekken van de ligamenten, bij moederschap teven kan dit fenomeen geen verrassing veroorzaken. Degenen die zich voor de eerste keer voorbereiden op de geboorte van een baby, het lijkt misschien dat dit het gebruikelijke ongemak is van zwangere vrouwen;
  • houding. Wanneer de baarmoeder neerdaalt, wordt het zwaartepunt verschoven, zodat de houding van de vrouw heel sierlijk wordt - het hoofd kan worden teruggegooid, de borst en de buik komen nog verder naar voren;
  • Gewichtsverlies. Tegen het einde van de zwangerschap neemt de wallen af, dus op de weegschaal merk je misschien dat het gemakkelijker is voor 1-1,5 kg. Tijdens de gehele zwangerschap heb je waarschijnlijk gemerkt dat de elastische band van de sokken een stempel drukt. Vóór de geboorte van een kind zou dit spoor merkbaar moeten verminderen;
  • Emotionele toestand. Intra-uteriene ontwikkeling van het kind, de ophoping van hormonen, die hiermee gepaard gaat, leidt ertoe dat gedurende de gehele periode van de zwangerschap veel vrouwen frequente stemmingswisselingen ervaren, onredelijk plezier of verdriet in de aanloop naar tranen. Vóór de geboorte lijden aanstaande moeders vaak aan depressies en apathie. Deze verschijnselen gaan gepaard met vermoeidheid. Ze kunnen een aantal dagen meegaan. Meer rust - u hebt een verantwoordelijke baan. Dit fenomeen is waarom een ​​vrouw rust, kracht put en mobiliseert. Wees niet bang als je wordt overvallen door tranen, aanrakingen, geïrriteerdheid, maar probeer je af te stemmen op positief.

De voorlopers van het spoedig verschijnen van een baby kunnen anders worden waargenomen en geïnterpreteerd, afhankelijk van het feit of de vrouw ervaring heeft.

Wat heb je nodig om de primipare en re-roaming vrouwen te leren kennen?

Als deze gebeurtenis voor de eerste keer optreedt, kunnen de voorlopers van snelle bevalling, die zich in primiparas manifesteren, worden genegeerd of helemaal niet worden herkend. Het is kenmerkend dat in dergelijke gevallen de tekens enigszins "vervaagd" kunnen zijn. Soms is het moeilijk om de tijd te bepalen waarop een baby wordt geboren, omdat ze 1-2 weken vóór het evenement kunnen worden genoteerd.

Wat zijn de voorlopers van een vroege geboorte?

Sommige primipara's kunnen worden geagiteerd door "training » samentrekkingen en emotionele veranderingen die zij vaak associëren met de eigenaardigheden van het verloop van de zwangerschap. Het is de moeite waard te onthouden dat niet alle bovenstaande voorlopers tegelijkertijd kunnen manifesteren.

Het is waarschijnlijk een beetje eenvoudiger voor vrouwen die zich voor het eerst voorbereiden op moeders. Vanwege het feit dat de baarmoederhals van hun baarmoeder een iets groter lumen heeft, worden voorlopers van snelle bevalling sneller en duidelijker herkend bij de reproductieve vrouwen.

Dit komt door een hoger niveau van gevoeligheid voor hormonale veranderingen, in dit verband, en de tekenen zijn meer uitgesproken. Ze hebben bijvoorbeeld een verhoogde hoeveelheid slijm, ze weten al wat echte gevechten zijn en nemen waar "opleiding"Zoals ze zijn.

In het geval van herhaalde geboorten verschijnen precursors meestal enkele dagen voordat zwangerschap is toegestaan ​​en verloopt het proces zelf meestal sneller en gemakkelijker (mits er geen pathologieën en complicaties zijn).

Wees gevoelig voor jezelf en je lichaam, begin voorzichtiger te luisteren naar je gewaarwordingen in de 38e week van de zwangerschap, raak niet in paniek, wees niet nerveus en dan zal de natuur je vertellen wanneer je baby klaar is om je te ontmoeten.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

+ 39 = 42