Jag är mamma!

Graviditet i klimakteriet: myt eller verklighet?

Climax (klimakteriet) hänvisar till perioden för utrotning av ovaries funktion, det vill säga övergången av kvinnokroppen från mitten till åldern. Att minska produktionen av hormoner – progesteron och östrogen – orsakar förändringar, varav de flesta är negativa. Hud bleknar, sömn störs, huvudvärk uppträder ofta, många kvinnor och deras nära och kära lider av humörsvängningar, risken för psykiska störningar ökar. Intaget av hormonella droger kan försena denna period, men inte en enda kvinna har lyckats överföra det genom livet, kringgå honom.

Ibland närmar sig läkare början av klimakteriet, som konstgjort blockerar produktionen av hormoner genom medicinska preparat.

Detta är nödvändigt vid beredningen av IVF och för behandling av många sjukdomar i könsorganet: endometrios, tumörer och liknande, orsakade av hormonella störningar. Symtom på artificiell klimakteriet är exakt detsamma som i fall av blekning, som förekommer naturligt.

Är graviditet möjlig med klimakteriet?

Graviditet under klimakteriet är mycket verklig, särskilt inom 1,5-2 år efter menstruationstiden.

Eftersom äggstockarnas funktioner dör gradvis, fortsätter sannolikheten för ägglossning. Fem år efter att ha gått i klimakteriet är det möjligt att undvika exceptionella fall.

Ibland händer det att klimax inte kommer omedelbart. Menstruationen upphör i 6-8 månader och visas igen. Därför upphör genast att vara skyddad, så snart cykeln har stoppat, gör inte.

Tecken och symtom

Graviditet under klimakteriet åtföljs av samma tecken som vanligt:

 • frånvaro av månadsvis,
 • toxemi,
 • generell svaghet,
 • viktökning,
 • ökad svettning,
 • svullna bröst,
 • smärta i sakrummet och benen.

Ofta uppfattar en kvinna dem som tecken på klimakteriet och ger dem inte tillräcklig uppmärksamhet.

Endast smärtsamma fenomen bland andra tecken är mycket mer uttalade. I kroppen av en kvinna har redan genomgått en omstrukturering, så de substanser som är nödvändiga för att bilda embryot “dras ut” av det med stor ansträngning.

Ett graviditetstest under klimakteriet kan inte visa detta tillstånd under lång tid – det nödvändiga hGH-hormonet produceras inte tillräckligt för att testet ska reagera.

Analys av blod från en ven i detta fall kommer att vara mer vägledande.

Du kan testa på ett populärt sätt. För att göra detta, bör morgonen urin kasta en nypa läsk. Om soda zashipit – ingen graviditet, att sjunka i sedimentet – det är dags att gå till gynekologen.

Graviditet efter artificiell klimakteriet

Under klimakteriet orsakas konstgjort, kvinnor uppvisar samma symtom som i den vanliga klimakteriet:

 • värmevallningar;
 • förändring av humör
 • neuro-autonoma störningar;
 • torrhet i vagina etc.

Hormonersättningsterapi utför i detta fall de grundläggande funktionerna för behandling – det är ordinerat för att behandla nuvarande sjukdomar eller för att förbereda kroppen för befruktning.

När den terapeutiska kursen är avslutad börjar en gradvis återhämtning av kroppen – det kan ta 1,5 till 4 månader för rehabiliteringsperioden.

Under denna period måste menstruationen återvända, och med dem möjligheten till befruktning.

I det här fallet – precis som om uppfattningen hade inträffat efter IVF-ansökan – är det nödvändigt att registrera sig så tidigt som möjligt.

Några månader efter den artificiella klimakteriet, när menstruationsperioden redan har återhämtat sig, kan symtom på en vanlig klimakterium uppträda, vilket uppenbaras mycket mer intensivt:

 • Utseende av torrhet och uttining av huden, dess nedsänkning
 • försämring av nagel- och hårkvaliteten;
 • smärta vid urinering, urininkontinens
 • framväxten av högt blodtryck och åderbråck.

De mest allvarliga komplikationerna är osteoporos, därför är ju tidigare korrigeringen påbörjad, desto större chanser är att återhämta sig och hålla graviditeten.

Födelse under klimakteriet

Om graviditet inträffade under klimakteriet, föreslår läkare att avbryta henne ganska kategoriskt.

Att bära en bebis i denna situation uppstår under extrema förhållanden: Njurfunktionen försvagas, mineralmetabolismen är bruten, kroniska sjukdomar som ackumuleras under livet försvåras. Detta påverkar negativt kvinnans kropp och fostrets utveckling.

Många experter hävdar att ägget utvecklas under klimakteriet ofta ofullständiga och barn med hög risk att födas med genetiska sjukdomar: Downs syndrom eller cerebral pares syndrom.

Men hos kvinnor i fertil ålder är chansen att få barn med patologier samma som hos menopausala kvinnor. Så chanserna är 50-50.

Som ett resultat är kvinnan vid en korsning. Å ena sidan råder läkare att ha abort för att undvika de negativa konsekvenserna av sen graviditet. Å andra sidan varnar de om risken för sen abort: ökad möjlighet till blödning, traumatisering av livmoderhalsen och utseende av inflammatoriska processer

Dessutom måste kvinnan ta hänsyn till hennes sociala möjligheter när de väljer ett val – äldre föräldrar har svårt att höja och utbilda ett barn inte bara i barnsädan.

För att inte möta ett så svårt val, ge inte antikonventionens medel i ytterligare 1-2 år efter klimakteriet.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply Abigaylet 28.06.2024 at 13:15

  This article is fantastic! The insights provided are very valuable. For those interested in exploring more, check out this link: LEARN MORE. Looking forward to the discussion!

 • Leave a Reply