Jag är mamma!

Hur identifierar och botar klamydia i ett barn?

Fram till nyligen, en sådan smittsam sjukdom som klamydia, relaterade till patologier, som endast utsätts för vuxna. Detta beror på det som tidigare trodde – chlamydia kan endast överföras sexuellt. Men modern statistik visar motsatsen. Allt fler barn smittas med chlamydia, vilket diagnostiseras av barnläkare.

Bekymrade föräldrar frågar om barnet kan ha chlamydia och hur är infektionsvägarna?

Contents

Chlamydia hos barn: hur är infektionsvägarna?

Hur identifierar och botar klamydia i ett barn?

Ofta diagnostiseras fall av sjukdomen under förhållandena i modersjukhuset. Det visar sig att denna patologi, som fortfarande gäller för venerala sjukdomar, kan överföras från person till person och på andra sätt.

Orsaksmedlet för denna sjukdom är bakterier med samma namn – klamydia. Dessa små skadliga organismer hör till intracellulära parasiter. De invaderar friska celler i kroppen och absorberar sin energi. Som ett resultat påverkar de elementära kropparna av klamydia inte bara reproduktionssystemets organ.

Barnens chlamydia innefattar medverkan i den patologiska processen av ögonbindets ögon, andningsorgan, slemhinnor i könsorganen.

Hur kan ett barn få chlamydia:

 1. Kan ett barn bli smittat från en annan person? Det otvetydiga svaret av modern medicin: ja. En smittsam person är en vanlig infektionskälla. Och eftersom immunsystemet ännu inte är fullständigt bildat hos spädbarn blir den infekterade luften en infektionskälla för den;
 2. Sjukdom kan överföras vertikalt – genom moderkakan från den sjuka mamman till fostret. Dessutom kan barnet också lida under passage genom födelsekanalen, såväl som genom användning av bröstmjölk.

Om en gravid kvinna lider av denna sjukdom, kommer den i 70% av fallen att vidarebefordras till sin nyfödda bebis. Om det finns en infekterad person i familjen, minskar risken för infektion till 40%.

Det visar sig att det kan finnas två sätt att få chlamydialinfektion i kroppen: överföring från en sjuk person och intrauterin infektion. Därför är svaret på frågan om att infektera ett litet barn helt otvetydigt. I det här fallet finns det flera typer av sjukdomar som har betydande skillnader.

Typer av klamydia diagnostiserad hos barn

Infektionsformen beror på två faktorer: hur bakterierna kom in i kroppen och vilka organ som drabbades av det.

Beroende på dessa två faktorer utmärks följande typer av patologi:

Hur identifierar och botar klamydia i ett barn?
 1. Medfödd chlamydia. Denna form sker under intrauterin överföring av infektion från moder till barn eller genom fostervätska. Mycket ofta uppträder sjukdomen i form av inflammation i ögons slemhinnor. Därför diagnostiseras nyfödda med chlamydial konjunktivit;
 2. Respiratory chlamydia hos barn är den vanligaste och mest studerade arten. Det påverkar både nyfödda, barn och äldre barn. Sällan diagnostiseras en sådan infektion i luftvägarna hos patienter i åldern 5-15 år. Däremot uppvisar sjukdomsdiagnosen svårigheter, eftersom den kliniska bilden liknar ARVI: det är ofta svårt att skilja symptomen till och med till en erfaren barnläkare;
 3. Pulmonary. Denna art är ganska farlig, eftersom det kommer in i lungorna, bakterier orsakar svåra sjukdomar som är svåra att behandla. Bland dessa är chlamydial lunginflammation. Det bör noteras att det är ganska svårt att diagnostisera denna form av patologi hos spädbarn. Det utgör dock en stor fara för en liten patients hälsa.

Behandlingen beror direkt på den patologiska processens form och komplexitet. För att behandlingen ska bli framgångsrik bör föräldrar märka de första tecknen på ångest och vända sig till barnläkaren i tid. För att förstå när det är nödvändigt måste du bekanta dig med symtomen på sjukdomen.

Klamydia: Symptom hos barn

Infektion kan uppstå med svåra symtom eller inte manifestera sig på något sätt, vilket i hög grad komplicerar diagnosprocessen. De första stadierna av patologins utveckling på många sätt liknar en förkylning. Inkubationsperioden varierar från 2 dagar till 3 veckor.

Du kan misstänka att något är fel med följande tecken:

Hur identifierar och botar klamydia i ett barn?
 1. Rhinit (rinnande näsa);
 2. Hosta som blir värre trots behandlingen.
 3. Med bronkit, provocerad av bakterier, kan kroppstemperaturen öka något. Det finns också en generell sjukdom. Hosta i sjukdoms första veckan är torr och blir senare våt.
 4. Chlamydialinfektion, som ledde till lunginflammation, först manifesteras av en torr, kvävande hosta som kan leda till kräkningar.
 5. Konjunktivit orsakad av bakterier manifesteras av ögonröttning, ögonlockens puffiness, limning av den senare med avtagbarhet. Barnet blir lurfullt, hans aptit minskar eller försvinner helt och hållet;
 6. Sexuell chlamydia åtföljs av ökad urinering, klåda av de yttre könsorganen, utseendet på onaturligt urladdning från slidan eller urinröret.

Symtom kan uppstå plötsligt, oväntat, och ibland förblir under en relativt lång tid oimpressad, nästan osynlig. Detta beror på beteendet hos bakterierna själva. Ibland kan sjukdomen fördröjs i månader och till och med år, utan att ge någonting borta. Därför bör föräldrar uppmärksamma de mest små överträdelserna i barnets beteende eller tillstånd.

Hur man stoppar symtomen på sjukdomen och behandling av klamydia hos barn

Hur identifierar och botar klamydia i ett barn?

Först krävs en grundlig diagnos för att bekräfta läkarnas misstankar. Det är värt att notera att upptäckten av denna infektion ibland orsakar svårigheter även för erfarna specialister. Chlamydia är ganska små intracellulära parasiter, så det är ganska svårt att upptäcka dem.

För att bekräfta diagnosen är det nödvändigt att ge smuts, liksom ett blod- och urintest. De angivna procedurerna är helt säkra för barnet, så föräldrarna borde inte spendera tid med dem.


Endast dessa metoder kommer att tillåta att bekräfta eller neka diagnosen.

Behandling i första hand bör riktas mot destruktion av skadliga bakterier. I detta fall är det nödvändigt att skydda barnets fortfarande bräckliga kropp från effekterna av antibakteriella läkemedel (antibiotika). Terapi väljs individuellt i varje fall av sjukdomen och är alltid komplex. Läkaren föreskriver antibiotika, vitaminer, probiotika, återställande läkemedel, läkande gymnastik, sjukgymnastik och salvor för behandling av konjunktivit.

Världshälsoorganisationen har utvecklat ett antal standarder för behandling av chlamydialinfektion, vilket absolut alla läkare ska följa.

Hem, folk, icke-traditionella metoder för att bekämpa sjukdomen är helt uteslutna!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply