Varför inträffar ett tidigt missfall?

Tyvärr, enligt statistiken, slutar mer än 15% av graviditeterna i spontan avbrott, det vill säga missfall. Det är värt att notera att det i grund och botten sker detta på ett tidigt datum – under de första 12 veckorna. Och i de flesta fall misstänker en kvinna inte ens sin situation.

I medicin kallas missfall genom spontan fram till 22 veckor, eftersom barn födda senare fortfarande kan sparas. Det finns dock vissa nyanser här, till exempel, bara de som föddes över 500 g kan leva.

Spontant missfall

Varför inträffar ett tidigt missfall?

Som nämnts ovan brukar en kvinna inte misstänka graviditeten. Hon har en fördröjning i menstruationen. Men de börjar fortfarande lite senare, även om de blir rikligare än tidigare. Det kan vara smärta.

När magen är lite bullriga, och blödningen stannar i tid, märker kvinnan inte ens att ett missfall uppstod med menstruation. Men med riklig och långvarig menstruation måste du snabbt söka medicinsk hjälp.

Om det under en tid kommer en imponerande blodpropp ut, kan du redan exakt säga om förlusten av barnet. Även i detta fall är en doktors undersökning nödvändig – för en noggrann diagnos och eventuellt rengöring.

Orsakerna till missfall i de tidiga stadierna

 • Ohälsosam livsstil, inklusive överdriven kaffekonsumtion och dåliga vanor: rökning, alkohol, droger. En viktig roll spelas av näring. Det bör innehålla vitaminer och andra näringsämnen, men också balanseras.
 • Aborter i anamnesen. Spontan eller av medicinska skäl stör de på ett eller annat sätt kroppens normala funktion. Deras konsekvenser påverkar framgången av efterföljande graviditeter, och leder också ofta till infertilitet.
 • Genetiska störningar hos fostret. Denna situation orsakas av en mutation i föräldrarnas sexceller. Vanligtvis är externa faktorer skulden: strålning, dålig ekologi, yrkesrisker, olika virus etc. Det kan sägas att spontankokning av denna anledning är ett naturligt urval när svaga och icke-livskraftiga individer dör;
 • Hormonal obalans. För en lyckad graviditet är progesteron ansvarig. Om en kvinna har ett hormonellt misslyckande under hennes barns planering, ordineras hon en speciell hormonbehandling.
 • Rhesus-konflikten. Fostret har till exempel en positiv rhesus och moderen har en negativ rhesus. Då kommer kroppen att avvisa embryot, uppfattas som ett främmande ämne. För att förhindra denna situation bör föräldrarna lämna in en analys för bestämning av rhesus. Om de är olika, används vanligtvis progesteron, som spelar en skyddsroll.
 • Infektion. Framtida föräldrar som fortfarande är på graviditetsstadiet bör screenas för förekomsten av sexuellt överförbara sjukdomar. Om de inte botas, kommer fostret också att smittas och därefter dö. Dessutom påverkar inflammatoriska och smittsamma sjukdomar i inre organ barnets bär. När kroppen har en patologi, åtföljd av förgiftning och feber över 38 grader, kommer embryot inte att kunna stanna i livmoderhålan. För att undvika en sådan situation måste du genomgå en fullständig undersökning, bota kroniska sjukdomar eller genomföra vaccination vid behov.
 • Droger och medicinska växter. Det rekommenderas inte att ta några medel och örter under första trimestern, eftersom de kan leda till patologi av fosterutveckling. Det är nödvändigt att vägra användningen i någon form av sådana växter som: persilja, johannesört, spannmål, nässla, kornblomma;
 • Stress, plötslig sorg, förlängt psykiskt tryck har inte heller en positiv inverkan. I sådana fall måste du konsultera en läkare om ämnet att ta lugnande medel, till exempel en välbekant valerian;
 • Fysiska faktorer. Ett slags tryck kan fungera som ett misslyckat fall, stark fysisk spänning, etc.
  Orsakerna till utseendet av suspenderat ämne i fostervätskan

tidiga missfallssignaler

Varför inträffar ett tidigt missfall?

De första tecknen är smärta i underlivet och blödning. Smärtsamma känslor kan ge tillbaka. Tilldelningar är från skarv till mörkbrun. När dessa tecken dyker upp måste du snabbt kontakta en läkare, eftersom graviditeten ofta kan räddas i många fall. Men när små partiklar av vävnad är synliga i sekret, indikerar detta en abort som redan har inträffat.

Hot är livmoderns ton, men bara när det ger obehag och åtföljs av smärtsamma förnimmelser. När han inte har sådana symptom, rekommenderar läkare att framtida mamma ska vila mer, undvika stressiga situationer och fysisk ansträngning.

När som helst är symtomen lika, men kan skilja sig i intensitet.

Symptom på missfall i andra trimestern:

 • Tilldelningar från slidan, men inte blodig. De är när väskan med fostervätska är skadad. I en sådan situation måste du kontakta läkaren så snart som möjligt.
 • Blödning från slidan. Vid varje tillfälle är detta fenomen ett tillfälle för ett besök hos en läkare;
 • Intern blödning. Om det berättar den starkaste smärtan i magen eller axelns område.
 • Blodproppar vid urinering. I det här fallet finns det en liten ömhet.

tidig diagnos av missfall

Möjligheten för en sådan obehaglig situation kan minskas till ett minimum. Först av allt behöver barnets födelse planeras. I sådana fall, när man kontaktar läkaren, får båda föräldrarna hänvisningar till en rad analyser och studier.

Upptäckta patologier borde botas. Om det finns kontraindikationer, uppmärksammar de uppfattningen. När en ung familj befann sig i en sådan situation utförs diagnosen av hotet om missfall och behandling på förhand.

Men i händelse av spontan graviditet, när det inte fanns någon preliminär undersökning och behandling, kan en gynekolog diagnostisera ett hot eller missfall under rutinundersökningen. När man undersöker en kvinna som behandlade problemet med att fördröja menstruationen bestämmer doktorn den förväntade tiden.

  Diflucan under graviditet: indikationer och kontraindikationer

Då kontrollerar gynekologen:

 • Närvaron av livmoderns ton
 • Korrespondens av livmoderns storlek till det fastställda datumet;
 • Är nacken stängd
 • Karaktär av urladdning (slem eller blodig).

Den mest tillförlitliga metoden för diagnos är transvaginal ultraljud. En erfaren doktor bestämmer längden på livmoderhalsen och inre svampen.

att behandla tidigt missfall

Vanligtvis är det först och främst rekommenderat att hålla sig vid viloläge för att minimera fysisk ansträngning. För att upprätthålla en kvinna i fred för att skydda henne från stress kan dåliga nyheter och tankar förskriva valerian eller motherwort.

Om det finns ett hot, är dess orsak huvudsakligen bestämd. Använd ofta hormonella läkemedel (utformade för att upprätthålla en bra graviditet). Det kan vara ett botemedel mot progesteron, från hyperandrogenism (hög nivå av manliga könshormoner), från hotet om Rh-konflikten.

Varför inträffar ett tidigt missfall?

I vissa fall behövs ytterligare intrauterin ultraljud. Om ett misslyckande diagnostiseras sätts suturerna på livmoderhalsen för att stoppa utgången hos fostret. Operationen utförs på ett sjukhus under anestesi, medan avslappnande droger administreras samtidigt.

Mycket ofta är kvinnor med en sådan diagnos på inpatientbehandling och ofta – fram till barnets födelse. Ibland kan terapin börja i en medicinsk institution, och sluta hemma.

Också i de flesta fall efter behandling observeras detta tillstånd hos kvinnor inte längre. Men det är värt att påminna om att om det finns tecken på missfall som uppstår i de tidiga stadierna, måste du snabbt gå till doktorn, kanske till och med ringa en ambulans, eftersom det alltid finns en chans att rädda fostret och hålla graviditeten.

Det viktigaste är att genomföra preliminära undersökningar och att klara de nödvändiga testen, och om patologier, inflammationer och andra sjukdomar hittas, bota dem. Det rekommenderas att förändra sättet att leva sex månader före det planerade datumet för uppfattningen, det vill säga följa en hälsosam.

  Är “Fenistil” tillåtet under graviditeten?

Om en kvinna redan hade en spontan abort, kom då i alla fall fram sin orsak, eftersom situationen kan hända igen. Dessutom, med utseendet på något av ovanstående symptom är ett tillfälle att besöka gynekologen.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Adblock
detector