Hvordan er graviditeten med en diagnose av arvelig trombofili? | pangudownloads.com
Jeg er mor!

Hvordan er graviditeten med en diagnose av arvelig trombofili?

Trombofili kan overføres ved arv (medfødt) eller oppstå når det er utsatt for bestemte faktorer (oppkjøpt). Medfødt patologi kalles også genetisk, fordi brudd er på det genetiske nivået. Sykdommen manifesterer seg på forskjellige måter og manifesterer seg ofte ikke i det hele tatt. Den ervervede form kan oppstå etter operasjon, traumer, immobilisering av lemmer, graviditet. Som et resultat øker sannsynligheten for alvorlige helseproblemer.

Arvelig eller kjøpt trombofili og graviditet

Under graviditet i en kvinnes kropp øker blodkoagulasjonen - dette er et normalt fysiologisk fenomen. Kroppen provoserer spesielt denne prosessen for å redusere blodtap under fødsel og komplikasjoner (placentaavbrudd, abort).

Hvordan er graviditeten med en diagnose av arvelig trombofili?

Øk clotting i noen tilfeller fører til dannelse av blodpropper som ofte er årsaken til spontanaborter tidlig i svangerskapet og for tidlig fødsel på senere.

Det er hos gravide kvinner at den arvelige formen for trombofili ofte først opptrer.

Dette skyldes utseendet av en annen sirkulasjon av blodsirkulasjon - placenta, da den utøver en ekstra belastning på hemostasisystemet.

I tillegg har placentasirkelen en rekke funksjoner som øker risikoen for dannelse av patologiske blodpropper i den.

Arvelig faktor med medfødt og oppkjøpt trombofili: konsekvenser

Denne patologien er som regel ufarlig, men i svangerskapet er det en stor fare, da risikoen for trombose øker betydelig. Den mest beklagelige konsekvensen er abort i de tidlige stadier. Det skjer ofte at kvinner som har en arvelig form for en sykdom, fødes tidlig, omtrent mellom 35 og 37 uker. Blodpropper i fartøyene kan føre til plasentale insuffisiens, noe som igjen provoserer oksygen sult av fosteret eller dets forsinkelse i utviklingen.

Hvordan er graviditeten med en diagnose av arvelig trombofili?

trombose plassering kan være forskjellig, men slik det ser ut i placenta blodtilførselen til barnet kanskje ikke får de næringsstoffene som kan oppstå delaminering placenta oppstå misdannelser, spontanabort, svangerskap falming eller for tidlig fødsel. Ifølge statistikk skjer komplikasjoner etter 10 uker, og før denne perioden påvirker sykdommen ikke på noen måte svangerskapet.

I andre trimester viser den arvelige faktoren av trombofili sjelden seg, men risikoen stiger betydelig etter 30 uker.

På dette tidspunktet utvikler alvorlige former for gestose, samt fetoplacental insuffisiens.

Analyse av graviditet for arvelig trombofili

Den viktigste metoden for diagnose er en blodprøve, som utføres i flere stadier. Først er screening gjort. Hovedmålet med studien er påvisning av patologier i en viss del av blodkoagulasjonssystemet. Deretter utføres en spesifikk analyse for trombofili.

Screeningstester kan identifisere følgende typer patologi:

Hvordan er graviditeten med en diagnose av arvelig trombofili?
  • Hemorologisk - blod blir mer viskøst, øker hemokriten;
  • Trombofili på bakgrunn av hemostaseforstyrrelser - økning av blodplateraggregeringsevnen;
  • Mangel på primære antikoagulantia - bestemmelse av nivået av antitrombin;
  • Patologi mot bakgrunnen av brudd i systemet med fibrinolyse - "Mansjettestest";
  • En autoimmun type er tilstedeværelsen av en lupus antikoagulant.

Blodet må passere på arvelig Trombofili i nærvær av medfødte lidelser i umiddelbar familien, så vel som for tilbakevendende abort, retardert fosterutvikling, er tilstedeværelsen av symptomer på purpura i den nyfødte.

Arvelig trombofili: En in vitro blodprøve

Integrert genetisk analyse er en molekylær genetisk undersøkelse av gener blodpropp, fibrinolyse, blodplatereseptorer, metabolisme av folsyre, en endring som fører til trombose.

For å studere in vitro kan brukes som venøst ​​blod og buccal (buccal) epitel. Spesiell forberedelse til studien er ikke nødvendig.

Hvordan er graviditeten med en diagnose av arvelig trombofili?

Klinisk signifikante gener som fører til arvelig trombofili kan påvirkes av interne og eksterne faktorer. Forstyrrelsen er som regel forårsaket av forstyrrelser i gener av faktorer av fibrinolyse og blodkoagulasjon, enzymer som styrer metabolismen av folsyre.

I sistnevnte tilfelle forekommer aterosklerotiske og trombotiske vaskulære lesjoner ofte på grunn av en økning i produksjonen av hormonhomocystein. Til patologi fører og et brudd i genkoagulasjonsfaktoren, spilles rollen og genene av protrombin.

I nærvær av slike mutasjoner risiko for utvikling av problemer med fartøyene betydelig, spesielt i tilfeller hvor det er en predisponerende faktor (overvekt, mangel på mosjon, frekvensen av orale prevensjonsmidler og P. m.). Det er disse mutasjonene som oftest fører til en ugunstig løpet av graviditeten (abort, utviklingsforsinkelse).

Arvelig (medfødt) trombofili kan skyldes en mutasjon av FGB-genet. Resultatet er økt produksjon av fibrinogen, noe som fører til koronar og perifer trombose, tromboemboliske komplikasjoner under svangerskapet, under levering og etter utseendet av barnet.

En omfattende undersøkelse av 10 signifikante markører gjør det mulig for en medisinsk genetikk klinisk vurdere risikoen for å utvikle sykdommen, forutsi forekomsten av hjerteinfarkt, embolisme, trombose og hemostase lidelser, for å velge de optimale forebyggende tiltak under svangerskapet for å finne ut årsakene til avvik.

Planlegger graviditet med arvelig trombofili

Det er selvfølgelig optimal å ta forebyggende tiltak før oppfattelsen. Tilstrekkelig terapi garanterer normal placentasjon og implantasjon av embryoet. Behandling på et senere tidspunkt er også mulig, men sjansene for en vellykket graviditet blir betydelig redusert.

Hvordan er graviditeten med en diagnose av arvelig trombofili?

Under planleggingen av barnet er nødvendig å omorganisere foci for infeksjon - .. munnen, kjønnsorganer, etc., da disse faktorene kan påvirke utviklingen av sykdommen. Etter operasjonen, selv minimalt invasiv, må du ta antikoagulantia. I tillegg må sistnevnte være full i løpet av hele svangerskapet og til og med etter fødselen av barnet.

For å forhindre sykdom bruker følgende stoffer: B-vitaminer, folsyre, heparin med lav molekylvekt, naturlig progesteron, omega-3-syrer.

Graviditet og arvelig trombofili: nødvendige studier

Fremtidige mødre med en slik diagnose bør være under særskilt tilsyn. I første trimester kan det være en reduksjon i vaskularisering, noe som er en provokerende faktor i utviklingen av kronisk insuffisiens. Opptil 8 uker kan du gjøre en tredimensjonal ekkografi av plasental blodstrøm, som vil identifisere komplikasjoner i de tidlige stadiene. I fremtiden bør graviditet kontrolleres med fetometri, kardiotokografi og Doppler.

Forebygging av komplikasjoner involverer antitrombotisk terapi, som er trygt for både kvinner og barn. Behandlingen anses vellykket hvis det ikke er noen trombose, alvorlig preeklampsi, er det ingen fare for svangerskapsavbrudd, tegn på morkakeløsning og morkakesvikt. Terapi bør normalisere trombofili markører.

Behandling av graviditet med arvelig trombofili

Hovedmålet med terapi er forebygging og eliminering av komplikasjoner. Konservativ behandling krever bruk av elastiske bandasjer eller spesielt strikket kompresjonslinne.

Hvordan er graviditeten med en diagnose av arvelig trombofili?

Du kan ikke stå lenge, samt løfte vekter. Regelmessig moderat fysisk aktivitet, massasje, svømming, fyto- og elektromagnetisk terapi, riktig ernæring og avvisning av fettstoffer er nødvendig.

Medisinsk behandling for venøs trombose og andre patologier består i å ta medisiner som forbedrer blodegenskapene og sirkulasjonen, styrker veggene i blodårene (f.eks. Kalsium supraparin). Akutt trombose av cerebral fartøy uten intrakranial blødning krever bruk av antikoagulantia.

For å forhindre hjerne ødemer foreskrive dexamethason eller radio tape recorder.

Ta vare på deg selv og vær frisk!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

47 − 40 =