Hvordan og hva å vaske en nese til barnet: trinnvis instruksjon for unge foreldre | pangudownloads.com
Jeg er mor!

Hvordan og hva å vaske en nese til barnet: trinnvis instruksjon for unge foreldre

Absolutt alle foreldre, før eller senere, står overfor et slikt ubehagelig problem, som nesestoppet av babyen. Rennende nese gir mange problemer og ubehag, til og med for oss, voksne og barnet enda mer!

Hvordan og hva å vaske en nese til barnet: trinnvis instruksjon for unge foreldre

Når nasal nese smule blir tårevått, rastløs, ikke spise, og ofte ikke spise (spesielt for barn som ammes), under svelger luft kommer inn i magen, som igjen fører til senere raping og oppstøt .

I slike tilfeller foreskriver barnelege barnets behandling og anbefaler å vaske babyens nese. Men ikke alle mødre og dads vet hvordan man skal vaske nesen til et lite barn, for å virkelig lette tilstanden til en liten pasient og i ingen tilfelle skade hans helse.

Hva er den beste måten å vaske nesen på med et barn?

Den ferdige løsningen kan kjøpes på apoteket – bra, i dag er sortimentet av innenlandske og importerte stoffer utrolig bredt. For eksempel er mange eksperter overbevist om at vasken av tuten med saltvann (0,9% vandig natriumkloridløsning) er det mest effektive, trygge og rimelige middelet. Slik vasker du nesen med saltvannsløsning til babyen din, les nedenfor.

Imidlertid er ikke mindre effektive stoffer som enhver mor lett kan forberede hjemme. La oss snakke om dem mer detaljert.

Sjøvann. Det kan gjøres på følgende måte: To teskjeer havsalt (bedre enn apoteket), oppløses i 200 ml renset kokt vann og la det brygge. Forberedt riktig sjøvann kan vaske nesen trygt på barnet – stoffene i sammensetningen avlaster hevelse, desinfiserer og samtidig ikke irriterer slimhinnen.

Saltløsning med jod. En teskje vanlig stein salt er avlet i et glass varmt kokt vann, tilsett 2 dråper vanlig jod og en teskje soda. Denne løsningen er lik i kjemisk sammensetning til naturlig sjøvann, og derfor kan det trygt injiseres i nesen selv av spedbarnet.

Dekoksjon av medisinske urter. Du kan bruke noen: calendula, salvie, kamille, St. John’s wort, eucalyptus leaf. For å tilrettelegge en slik avkok, ta 1 ss. skje noen urter, hell et glass vann, koke, la det brygge i 30-40 minutter og spenne gjennom gasbind.

Også for å forbedre effekten, kan du legge til en liten klype bordssalt eller natron. Herbal decoctions inneholder ikke skadelige tilsetningsstoffer og store partikler, og derfor kan de vaskes med en tut for et barn i alle aldre.

Men foreldre til barn med allergi bør være forsiktig med bruk av urter – hvis pipsqueak er utsatt for allergier, begynner behandling, dryppet en dråpe infusjon i hvert nesebor, og observere reaksjonen til barnet. Hvis det ikke forekommer tegn på allergi etter to timer, kan du spyle babyens nese fullt ut.

Hvordan riktig å vaske en nese til babyen? Vaskingsteknikk

Hvordan og hva å vaske en nese til barnet: trinnvis instruksjon for unge foreldre

De fleste problemer for unge, uerfarne foreldre oppstår når det gjelder babyer, fordi nyfødte babyer har svært smale nesepassasjer og en øm, sårbar slimhinne.

På en gang er det nødvendig å si at det ikke er nødvendig å vaske tuten med en saltoppløsning mer enn 5 ganger daglig og i mer enn 7 dager på rad for ikke å ødelegge slimhinnens naturlige barriere. Men urte tinkturer og saltvann kan brukes oftere, uten frykt for å skade barnet.

handling Prosedyre:

  • Sett nyfødte på ryggen og fjern de tørkede skorpeene i nesen med bomullsull, lett fuktet i kokt vann;
  • pipett slippe 1-2 dråper saltvann eller urteoppløsning i hver nesebor
  • Vent noen minutter for babyen å svelge væsken som har kommet inn i nesofarynxen;
  • Rotasjonsbevegelser rengjør igjen nesepassene, ved hjelp av tørr bomullsull. 

Viktig! Rens barnets nese bedre når han er i god ånd: for eksempel etter fôring eller gåing. Ikke glem å oppmuntre barnet til god oppførsel under “henrettelser“- Gi et nytt leketøy eller bare spill og ros.

Det er veldig viktig å vite hvordan du skal vaske nesen riktig til et barn, fordi det uten kald behandling uten denne terapeutiske prosedyren ikke kan gjøres.

Unntaket er når barnet er syk ørebetennelse – i slike tilfeller, vaske bihulene og brystet, og over ungdom anbefales ikke: det kan gjøre bare en erfaren lege eller sykepleier.

Hvordan kan jeg vaske nesen min med et ett år gammelt barn?

Den ettårige og den eldre sønnen, som allerede har trygge hodet og til og med innser at etter denne ubehagelige prosedyren blir det en hyggelig lettelse, er det mye lettere å vaske nesen.

Riktig utføre vask på badet:

  • legg barnet i nærheten av bassenget, det skal være utelukkende i vertikal stilling, vippe hodet fremover;
  • rengjør tuten fra synlige skorper og slim med en bomullspinne eller flagellum;
  • en oppløsning fremstilt på forhånd ved hjelp av en liten gummi pære med en myk spiss eller en plastsprøyte uten nål komme inn i neseboret (den lille munnen på pasienten må vurderes åpen): bedre å gå inn i væsken gradvis, men når barnet vil bli benyttet og vil opphøre å være redd for, kan man gjøre den stråle mer;
  • Ikke la krummen heve hodet, gjenta samme prosedyre med det andre neseboret.

Vasking med saltoppløsning, urte infusjon eller saltvann kan utføres under konvensjonelle rhinitt, sinusitt, sinusitt, og lett for å forebygge forkjølelse og ENT sykdommer.

Mengden av løsningen som brukes: hvordan ikke overdrive det?

Hvordan og hva å vaske en nese til barnet: trinnvis instruksjon for unge foreldre

Spesielle krav til antall brukte saltvann eller urte infusjon ikke: for behandling av en baby som er eldre enn ett år, kan du trygt bruke 4-5 sprøyter (150-200 g) per dag for hvert nesebor. For små barn, vil det være riktig å redusere denne dosen med halv eller enda mer.

Vel, hvis du bestemmer deg for å behandle babyen med saltvann, så kan den brukes uten begrensninger hver dag i hele perioden av innlemmingen.

Vær oppmerksom! Hvis barnets nese er lagt, betyr det ikke alltid at det er slim og det må vaskes: Noen ganger kan årsaken til en babyes sykdom være rett og slett upassende levekår.

Ta en titt på indikasjonene på et romtermometer og et hydrometer – lufttemperaturen i rommet hvor barnet bor, kan ikke overstige 22-24 ° C, og luftfuktigheten må være minst 50%. Ikke glem å ofte ventilere leiligheten og fukt luften, spesielt i løpet av den varme sommeren og varmesesongen.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

40 + = 48