Årsakene til strekkmerker på ryggen hos ungdom, deres behandling og forebygging | pangudownloads.com
Jeg er mor!

Årsakene til strekkmerker på ryggen hos ungdom, deres behandling og forebygging

Mange endringer i ungdomsorganismen skremmer barn og noen ganger forårsaker angst hos foreldrene. Manifestasjoner av denne perioden er forskjellige for alle. Få av tenårene føler nesten ikke kroppens manifestasjoner, de fleste opplever denne gangen.

Noen tenåringer har strekkmerker på ryggen, og tvinger dem til å teste kompleksene. Et annet navn for dette fenomenet – “Striae”. Gutter nøl med å sette på badebukser (og jenter badedrakt), som kommer til stranden eller til bassenget. Selvfølgelig krever dette problemet en løsning.

Årsaker til feil

Først av alt må man forstå at striae ikke er en sykdom, men de vekker kroppens æstetikk. Hovedårsaken til problemet ligger i det faktum at kroppen begynner å vokse raskt, som beinsystemet, og musklene og huden bak dem har ikke tid.

Årsakene til strekkmerker på ryggen hos ungdom, deres behandling og forebygging

Sannsynligvis husker alle at når mange møter med klassekamerater etter sommerferien i videregående skole, ble mange jenter og gutter ikke anerkjent, fordi de har vokst veldig mye. Noen ganger er noen få måneder nok for en tenåring “Stretched out” på 25-30 cm.

I forbindelse med den raske veksten av indre organer mangler huden tid til å generere det nødvendige antall celler, på grunn av hvilket volumet blir tilstrekkelig. På grunn av dette må hun strekke seg. Disse forholdene fører til striae, som kan være på baksiden, skinker, buk, armhule, på brystet (i jenter). Faktisk er de brudd på et deksel, men de er festet av et forbindende stoff.

I utseende er de lik lår, og fargen deres er i utgangspunktet rød. Hans striae er gitt av kapillærer, men til slutt dør de og strekkmerker blir hvite. Huden på dette stedet blir uelastisk, taper elastisitet, dehydrerer.

Lysfarger forblir vanskelig å forklare, selv tan, så de leverer til barn i pubertal alder et alvorlig ubehag.

 Generelt kan vi nevne slike faktorer, som er årsaken til at ungdomsårene er preget av utseende av strekkmerker:

  • Lav immunitet
  • Krenkelse av hormonell bakgrunn;
  • arvelighet;
  • Raskt økning i høyde og vekt;
  • Mangel på muskelmasse.
Årsakene til strekkmerker på ryggen hos ungdom, deres behandling og forebygging

Som regel har jentene dette problemet umiddelbart på grunn av to faktorer – de har en skarp forandring i nivået av hormoner, i forbindelse med hvilken vekten øker. Brystet begynner å øke kraftig, som av denne grunn kan strekkmerker også vises.

Ofte er utseendet på striae på grunn av mangel på muskelvev og dette betraktes som grensen til normen. I noen tilfeller er årsakene til utseendet knyttet til sykdommen i indre organer.

Når de oppstår, er det behov for å konsultere en lege, fordi de kan indikere alvorlige sykdommer, blant annet Marfans syndrom, Itenko-Cushing’s sykdom, diabetes mellitus.

Bekjempelse av røde strekkmerker

Det er mange metoder for å eliminere dette fenomenet. Foreldre til barn i denne alderen må vite at jo tidligere strekningene dukket opp, jo mer effektive er kampen med dem. Det er best å behandle rosa og rødlig striae, men med hvit coping er det mye vanskeligere.

I sistnevnte tilfelle blir de nesten aldri kvitt dem, men behandlingen vil bidra til å redusere deres størrelse, dybde og gjøre dem mindre merkbare.

Følgende metoder brukes mest.

Kosmetisk applikasjon

Årsakene til strekkmerker på ryggen hos ungdom, deres behandling og forebygging

For å unngå nye striae, bruk fuktighetskrem. Du må bruke dem flere ganger om dagen, samtidig må du behandle ikke bare de stedene hvor strekkmerker er allerede der, men hele overflaten på baksiden av huden.

Det anbefales å bruke kosmetiske produkter med kollagen.

Du kan bruke naturlige stoffer – oljer som inneholder vitamin A. Det bidrar til å gjenopprette hudceller, øker elastisiteten.

I tillegg brukes scrubs som har effekt av peeling. Med hjelpen blir det øvre laget av dermis fjernet. De må påføres ca. to ganger i uken før du tar en dusj, og etter det må du behandle huden med fuktighetskrem.

Strømjustering

Denne metoden anbefales først og fremst til de tenårene, hvis årsak til strekkmerker på ryggen var en rask vektvekst. Konsumert mat bør inneholde for det meste protein. Produkter som inneholder den, bør erstatte karbohydrat og fettstoffer praktisk talt.

Denne tilnærmingen løser to problemer samtidig:

  • Raske bygge muskelmasse, mangel på som og ble en av årsakene til striae;
  • Å gå ned i vekt, på grunn av som det var et problem.

massasje

Årsakene til strekkmerker på ryggen hos ungdom, deres behandling og forebygging

Det gjør at du kan normalisere blodstrømmen, så du må gjøre det først og fremst på ryggen, men om andre områder av huden bør ikke glemmes for å forhindre utseendet av nye striae.

I dette tilfellet vil terapeutisk massasje ikke tillate å fjerne striae, og i noen tilfeller kan det til og med bidra til forverring av problemet. Derfor må massasje være myk, lett og ha avslappende innflytelse. Det vil tillate kroppen å komme inn i tonus, i forbindelse med hvilken blodstrømmen vil bli bedre.

For prosedyren kan du bruke en spesiell børste eller en massasjeapparat.

Påfør salve

Hvis du står overfor et slikt problem, kan du også bruke medisinske salver som bidrar til å redusere brudd på dermis og vev. Under påvirkning av medisiner, erverver den sin opprinnelige farge, begynner å produsere kollagen. Bruk medisiner hver dag med en frekvens på 1-2 ganger.

Sportsaktiviteter

Årsakene til strekkmerker på ryggen hos ungdom, deres behandling og forebygging

Det kan brukes både som forebygging av strekkmerker, og som en måte å kvitte seg med et allerede eksisterende problem på.

Spesialister merker at tenåringer som er involvert i sport, står overfor dette fenomenet mye sjeldnere. På grunn av fysisk anstrengelse blir deres dermis elastisk, elastisk og derfor klar for det faktum at det er nødvendig å gi en normal dekning for kroppen.

Det anbefales å være engasjert i aerobic, sports lagspill. Svært nyttig vann slags fysisk aktivitet.

De bidrar til dannelsen av muskler, riktig utvikling av beinsystemet.

Bekjempelse av hvite strekkmerker

Forældet stria hjemme kan ikke elimineres alene. For å bli kvitt dem må du kontakte salongen. Voksne for å løse problemer tilbys vanligvis laser resurfacing eller kjemisk peeling. Men for behandling av strekkmerker som vises på ryggen hos ungdom, er slike metoder ikke hensiktsmessige.

For dem, som regel:

Årsakene til strekkmerker på ryggen hos ungdom, deres behandling og forebygging
  • Innpakning med alger. Denne metoden brukes i tilfeller der striae ikke er særlig merkbare, og deres nummer er lite;
  • Spirulina innpakning. Dette er den mest effektive måten å kvitte seg med strekkmerker på;
  • Peeling med fruktsyrer. Metoden refererer til kjemikaliet, men det er den mest sparsomme av denne kategorien av metoder. Effekten er smertefri, og effekten er at dedeade partikler av dermis fjernes sammen med striae. De anvendte stoffene aktiverer regenerering av huden, på grunn av hvilke nye celler dannes i løpet av tiden.

Men hvordan å fjerne strekkmerker på baksiden som vises hos ungdom, hvis alle disse metodene ikke hjalp? Du kan prøve laserpolering eller mekanisk peeling, men for å utføre disse prosedyrene må du vente på 18 års jubileum, fordi før denne alderen er bruken av dem forbudt.

Rett kostholdet til barna dine, legg dem til sporten, se på helsen deres, for å redusere risikoen for strekkmerker.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

− 2 = 7