Kecantikan dan kesihatan

Kenapa anda memerlukan pembetulkan untuk mata?

Mana-mana wanita atau gadis impian kulit yang sempurna dan berseri, tanpa keriput, bintik-bintik pigmen dan, tentu saja, tiada jerawat. Tetapi dengan data sedemikian, wakil wanita boleh dikira pada jari-jari. Setiap orang cuba menjaga kulit di sekeliling mata, tetapi masih berkerut setiap tahun kelihatan lebih banyak, dan kurang tidur dan tekanan memberikan diri mereka dalam lingkaran hitam.

Kenapa anda memerlukan pembetulkan untuk mata?

Kawasan sekitar mata paling sensitif dan memberikan umur kita. Lingkaran gelap di bawah mata bukan sahaja memberi wajah penampilan yang penat dan lelah, tetapi juga ketara menambah umur kepada persepsi visual. Dalam kes ini, ramai yang tertanya-tanya bagaimana anda boleh menyembunyikannya sedikit, dan ada penyelesaian - ia adalah pembetulan untuk mata.

Nuansa pilihan

Pembetulan mata adalah perkembangan baru dalam bidang kosmetologi. Ia membantu menyembunyikan, membetulkan masalah masalah kulit di sekeliling mata, seperti bintik berpigmen, mesh kapilari, bulatan hitam dan kedutan kecil. Alat ini mempunyai warna yang agak sengit, yang mana topeng yang tidak perlu di wajah dan menyembunyikannya sepenuhnya.

Terdapat beberapa jenis:

  • pensil;
  • cecair dan prepacked sebagai asas tonal, dan konsisten tentang perkara yang sama;
  • tongkat;
  • krim.

Palet warna adalah pelbagai dan tidak berfikir bahawa ia adalah semua warna badan. Agar produk dapat memenuhi sepenuhnya tujuannya, adalah perlu ambil dan campurkan beberapa nada. Mereka bukan sahaja putih, tetapi juga kehijauan, dan juga warna biru, serta merah jambu dan ungu. Setiap bayangan berfungsi untuk menutup topeng ini atau masalah pada kulit.

Kami memilih yang diperlukan

Bagaimana untuk memilih concealer ke kawasan mata? Jika anda telah memilih concealer bawah mata dalam bentuk pensil, anda perlu tahu bahawa ia digunakan untuk pembetulan tempat, kawasan sekitar mata, beliau memohon strok, maka berhati-hati, dengan sentuhan ringan dengan hujung jari diedarkan di kawasan yang dikehendaki.

Spesies cecair dianggap paling mudah digunakan. Ia boleh digunakan sama ada dengan berus atau dengan span, dengan kemas secara mendistribusikannya dengan pergerakan ringan, tidak menekan, sementara tidak meregangkan kulit muka. Tetapi ingat, anda perlu memohon lapisan yang nipis dan juga tanpa kelebihan. Pembetulan cecair lebih sesuai untuk lebam di bawah mata.

Dalam memilih skema warna, perlu diberi perhatian. Anda sepatutnya mempunyai beberapa warna dalam senjata, pilihan mereka bergantung kepada apa yang anda bercadang untuk menyamar.

Mari lihat apa warna dan warna yang digunakan, dan apa jenis pembaca bukti bagi kawasan mata lebih baik:

  • Teduh kehijauan - digunakan untuk mengatasi pelbagai kecacatan kulit dengan kemerahan (ruam, rangkaian vaskular, parut kecil). Sapukan dengan berhati-hati, terutamanya pelekat kawasan merah pada kulit, kerana pembetulkan boleh melukisnya dalam warna daging, dan pada kulit yang rosak kekal kehijauan;
  • Warna kuning - ia harus digunakan untuk menghilangkan lebam, urat-urat tajam yang jelas atau rangkaian vaskular;
  • Lilac shade - digunakan untuk menutup mata bintik, tanda lahir;
  • Terendak merah jambu harus digunakan oleh wanita, yang umurnya lebih dari 50 tahun;
  • Biru - akan sesuai dengan pemilik bulatan gelap di bawah mata;
  • Pembetulan putih digunakan untuk mencairkan dan meringankan warna lain dan, jika perlu, untuk meringankan kawasan tertentu di kawasan mata.

Ringkasnya, untuk mencapai hasil yang dikehendaki, dalam senjata itu lebih baik mempunyai beberapa warna.

Sapukan dengan betul

Bagaimana boleh betul gunakan pembetulkan di bawah mata? Dalam seni solekan, ada peraturan dan urutan menerapkan ini atau sejenis "toning". Untuk memulakan, asas krim digunakan untuk wajah yang dibersihkan, ia harus kurus dan diserap dengan baik, krim pelembab yang terbaik digunakan, ini akan menjadi asas kepada solekan.

Kenapa anda memerlukan pembetulkan untuk mata?

Langkah seterusnya adalah untuk menerapkan asas, dengan idealnya untuk memilih untuk setiap bahagian muka nadanya, suatu tempat yang lebih ringan, dan suatu tempat yang lebih gelap. Apabila memilih asas nada, perlu mengambil kira warna semula jadi kulit dan tidak melupakannya dengan gelap atau dengan cahaya. Peraturan ini harus dipandu oleh kepada semua kepada seks yang adil.

Hanya selepas pembetulan prosedur ini digunakan. Kami akan menerangkan secara terperinci cara menggunakan pembaca bukti untuk kawasan sekitar mata. Permohonan bercakap titik, dan hanya kemudian ia diedarkan sponzhikom, berus atau hujung jari, tetapi tidak menghulurkan kulit dan perlahan-lahan pat.

Memastikan bahawa ejen itu tidak jatuh pada sudut-sudut luar mata, terdapat garis-garis halus, yang dipanggil "kaki Rasa", mereka sangat mudah alih, di mana mereka hanya menekankan corrector, mewujudkan kesan yang sebaliknya.

Lapisan yang digunakan di sekeliling mata harus menjadi nipis, jika tidak, mata akan berkurang secara visual. Nah, ambil dan teduh, supaya tidak menonjolkan latar belakang asas solek. Ia adalah penting untuk menekankan bahawa cara harus digunakan dengan berhati-hati dan ketepatan dengan pencahayaan yang baik (sebaik-baiknya semula jadi, siang hari) dan perlahan-lahan.

Sebagai kesimpulan, boleh dikatakan bahawa cara lain boleh digunakan untuk mengatasi pelbagai kecacatan kulit, tetapi kebanyakannya digunakan oleh majikan profesional dan mereka memerlukan alat dan alat khusus untuk aplikasi mereka.

Ia juga perlu untuk mengkaji teknologi memohon dana ini, ia agak susah payah dan kompleks, mengenai selok-belok bekerja dengan mereka boleh ditemui hanya dalam kursus-kursus khusus dikenali make-up artis, dan jika eksperimen ini sendiri, muka cantik tiba-tiba boleh bertukar menjadi sejenis dicat gadis remaja.

Pembetulan untuk kawasan mata sangat popular sebagai di kalangan gadis-gadis muda, dan wanita dewasa berumur 50 tahun ke atas. Mereka agak mudah dan mudah digunakan, tidak memerlukan kemahiran dan alat khas.

Kenapa anda memerlukan pembetulkan untuk mata?

Untuk mengetahui cara menggunakan apa-apa cara, anda perlu mencuba sekali atau dua kali dan kemudian ia akan jelas bagaimana untuk menggunakannya, kerana semua kanak-kanak perempuan mempunyai cara tersendiri dan sedikit cara untuk menggunakan solek.

Memilih satu atau lain cara, setiap wanita mahu mencapai keputusan yang tertentu, untuk menekankan keindahan mereka dan menyembunyikan kecacatan kecil, dan pasti tidak akan kecewa setelah menggunakan alat superfashionable dan mahal, yang adalah mengapa ia tidak perlu untuk percubaan pada muka anda sendiri.

Bagi ramai, pembetulan bukanlah kehendak, tetapi bahagian yang sangat penting dalam prosedur kosmetik, tanpa wanita itu tidak merasa yakin diri.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

90 − 83 =