Kecantikan dan kesihatan

Mengapa kaki saya teruk: bagaimana untuk memanjangkan musim panas dengan betul?

Banyak wanita yang berumur berbeza suka mempunyai warna kulit emas dan bukannya porong bangsawan. Fesyen untuk tan indah disebabkan pada awal abad yang lalu oleh gaya hidup yang aktif, serta oleh sukan wanita yang banyak.

Taraf kecantikan itu adalah seorang gadis olahraga pendek dalam seluar dan, tentu saja, dengan wajah kecokelatan. Fesyen untuk penampilan seperti ini tidak pergi ke mana-mana, kini wanita dengan cara apa pun cuba memberikan kepada kulit teduhan yang sepadan.

Bersama populariti keindahan di hadapan, kemajuan teknikal juga bergerak. Terima kasih kepadanya sekarang tidak perlu tan selama beberapa jam sehari pada musim panas, cukup untuk menghabiskan sepuluh minit di solarium beberapa kali sebulan untuk menjadi keindahan berambut perang sepanjang tahun.

Mengapa kaki tidak baik: rahsia terbuka

Mengapa kaki saya teruk: bagaimana untuk memanjangkan musim panas dengan betul?

Walau bagaimanapun, bagi kebanyakan gadis-gadis tertentu dapat melihat kelemahan kenaikan solarium, yang boleh menjadi sama dengan kabin menegak, dan mendatar.

Wanita Eropah lebih suka pandangan mendatar, sementara Slav lebih suka mengambil bilik mandi yang cerah dalam pandangan menegak. Walaupun semua kelebihan pilihan kedua, ia masih mempunyai tolak, yang amat ketara pada musim panas: kaki di bawah lutut kekal hampir putih atau sepenuhnya ditutup dengan bintik-bintik.

Mengapa teruk berjemur kaki anda di bawah lutut anda?

Persoalan ini relevan bagi banyak pencinta untuk menghabiskan masa di bawah sinar tiruan matahari. Mereka juga bimbang dengan persoalan mengapa kaki di solarium ditutup dengan bintik-bintik matahari semasa berjemur.

Kulit pada bahagian tubuh ini sangat padat, tetapi ia tidak diberkati dengan banyak melanin. Melanin adalah pigmen yang mewarnakan kulit dan rambut kita dalam pelbagai warna. Apabila berinteraksi dengan ultraviolet, ia diaktifkan, memberikan warna emas. Lebih-lebih lagi, warna gelap. Sebagai contoh, rambut kelabu sepenuhnya tidak mempunyai pigmen ini, sementara orang-orang beruban mempunyainya dengan banyaknya. Itulah sebabnya kaki tidak menyerah kepada selaran matahari.

Petua

Walau bagaimanapun, alam semula jadi boleh ditipu dan mengambil kesempatan daripada beberapa tip yang diberikan di bawah untuk memperoleh tan impian anda:

Mengapa kaki saya teruk: bagaimana untuk memanjangkan musim panas dengan betul?
  1. antara pengaktif terbakar sinar matahari di tempat pertama adalah cara kosmetologi yang siap. Sentiasa gunakan sunblock khas. Walau bagaimanapun, adalah perlu memilih dengan tepat cara yang sesuai untuk berjemur di solarium, yang lain tidak akan memberikan hasil yang diharapkan. Perhatian khusus perlu dibayar kepada krim dengan kesan semut yang dipanggil, yang memanaskan kulit. Akibatnya – kaki penyamakan lebih baik “Clings” di kawasan krim badan. Sekiranya anda merasakan sensasi membakar sedikit semasa digunakan, anda tidak perlu takut, ia adalah tindak balas yang biasa;
  2. Setelah mengambil mandi berjemur, anda perlu menggunakan semak atau berjalan di atas badan dengan kain lap yang sengit. Tindakan sedemikian akan membantu menghilangkan sel kulit mati dan memberikan warna yang lebih sengit. Berikan perhatian khusus kepada kulit kaki;
  3. cuba gunakan bir gelap untuk tujuan lain. Lap mereka dengan betis di bawah lutut di hadapan solarium. Ini juga boleh membawa kepada hasil yang diingini dan akan membantu semua orang yang berminat mengapa katil penyamakan sangat berjemur;
  4. jus lobak merah, jus lobak merah dan sekali lagi jus lobak merah! Minum sekurang-kurangnya satu gelas sehari minuman ini selama tiga hari sebelum pergi ke solarium. Wortel mengandungi bahan-bahan yang perlu menyumbang kepada yang lebih baik dan juga tan. Ia juga melindungi tubuh daripada sinaran ultraviolet yang berbahaya, kerana apa sahaja yang dikatakannya, solarium tidak begitu berguna. Walau bagaimanapun, seseorang itu tidak boleh dibuang dengan jus sayuran, ia boleh memainkan jenaka yang kejam dengan warna kulit, memberikannya sebagai pelakon gangsa, naungan yang tidak menyenangkan. Penting! Tambah satu sudu krim ke kaca dengan jus, vitamin D akan membantu wortel untuk mengatasi tugas mereka dengan lebih baik. Mungkin kaedah ini akan menyelesaikan semua masalah yang berkaitan dengan persoalan mengapa kaki teruk berjemur di solarium
  5. Jika tidak ada yang disenaraikan di atas tidak membantu, anda boleh menggunakan autosun muka. Campurkan sedikit krim-auto-tan dengan losyen dan gosok ke dalam kulit kaki di bawah lutut. Prosedur ini mungkin perlu diulang. Campuran autosun dengan losyen akan membolehkan “Berjemur” kaki walaupun perlahan-lahan, tetapi sama rata, tanpa bintik di kaki dan stably.

Dan akhirnya, saya ingin menambah yang berikut: dalam banyak cara tan baik bergantung kepada pakar yang bekerja di salon dengan solarium. Seorang profesional dalam perniagaannya dapat menghantar bola dengan betul dengan ultraviolet sehingga semua kulit telah memperoleh warna seragam.

Sudah tentu, dalam banyak aspek semuanya bergantung kepada data individu setiap pelanggan, dan juga mengenai kualiti peralatan.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply