Kecantikan dan kesihatan

Potongan rambut pendek tanpa poni: trend fesyen moden

Potongan rambut pendek adalah salah satu trend terpanas pada tahun 2015. Walau bagaimanapun, jika anda mahu melampaui standard – memberi perhatian kepada rambut pendek tanpa poni. Cadangan ini adalah untuk wanita berani yang suka bereksperimen. Rambut panjang yang kecil pada wanita boleh kelihatan seksi dan menawan. Perlu diingati bahawa apabila memilih panjang helai, seperti panjang skirt, anda perlu memilih yang sesuai dengan jenis penampilan. Sudah tentu, gaya rambut wanita dipenggal tidak sesuai untuk semua orang.

Setelah memutuskan untuk memotong rambut anda pendek, seseorang harus mempertimbangkan bentuk dan ciri wajah, bentuk dan berat badan. Gaya rambut wanita tanpa poni adalah yang paling sesuai untuk wajah bujur, bulat atau persegi. Dengan model yang dipendekkan, pemilik rambut nipis kelihatan baik, serta wanita dengan leher kecil, model ini akan membantu untuk memanjangkan visualnya.

Contents

Siapa yang harus mengelakkan potongan rambut?

Potongan rambut pendek tanpa poni: trend fesyen moden

Malangnya, dengan rambut pendek yang dipendekkan, tidak setiap gadis kelihatan baik.

Jika anda ingin mempunyai keriting pada dagu, maka lehernya harus tipis.

Orang yang mempunyai pusingan besar atau muka persegi akan lebih baik dengan keriting panjang yang boleh dipanjangkan secara visual.

Gaya rambut sedemikian tidak pergi ke gadis-gadis yang sangat tinggi dan membina besar, dalam hal ini anda perlu memilih gaya rambut yang boleh “Lebih besar” bentuk.

Mereka tidak kelihatan terlalu baik untuk kanak-kanak perempuan dengan ciri-ciri yang sangat halus, dan mereka harus dielakkan oleh wanita dengan bahu lebar.

Kelebihan potongan rambut pendek

Potongan rambut yang dipilih dengan betul boleh kelihatan hebat dan menambah imej yang ringan.

 • Mereka boleh meremajakan rupa;
 • Sangat mudah dan praktikal. Sangat cepat, anda boleh membuat gaya rambut yang menarik dengan menggunakan sedikit buih atau gel, hanya beberapa pergerakan dan styling sudah siap;
 • Selalunya sangat seksi;
 • Cemerlang untuk wanita, memimpin gaya hidup yang aktif, ramai yang bekerja dan melakukan sukan. Lembaran kecil kering dengan cepat selepas mencuci dan tidak memerlukan prosedur rumit untuk gaya bergaya;
 • Rambut sedemikian lebih mudah untuk cat dengan sendiri;
 • Lembaran pendek menawarkan banyak kemungkinan gaya;
 • Jika anda mempunyai kunci yang nakal, kering, dan rosak – salah satu daripada potongan rambut ini akan memperbaiki keadaan mereka;
 • Mereka sempurna jika anda mempunyai wajah yang kecil dan menarik, dan anda mahu membukanya;
 • Bantu jika anda tidak berjaya mengikat dan mahu kembali dengan cepat ke warna semula jadi dan memulihkan helai yang rosak.

Kelemahan potongan rambut pendek

Sekiranya anda membuat keputusan untuk memotong keriting anda yang sangat lama, berfikir secara serius, kerana perubahan seperti itu akan membawa perubahan besar dalam penampilan:

Potongan rambut pendek tanpa poni: trend fesyen moden
 • Gaya rambut sedemikian memerlukan lawatan biasa ke pendandan rambut, mereka perlu disegarkan setiap bulan atau satu setengah. Adalah lebih baik untuk memendekkan keriting panjang secara beransur-ansur;
 • Sekiranya terdapat masalah dengan kulit, jerawat, parut jerawat dan masalah lain, rambut yang dipendekkan akan secara tidak sengaja mendedahkan semua kecacatan yang disembunyikan oleh kunci yang panjang;
 • Mereka tidak sesuai dengan wanita dengan dagu tajam, dengan wajah sempit dan bahagian atas, kerana mereka menekankan ketidakseimbangan ini;
 • Tidak sesuai untuk kanak-kanak perempuan yang sangat nipis dan lurus atau rambut kerinting, kerana mungkin ada masalah dengan gaya rambut dan kekurangan jumlah;
 • Sekiranya mata anda sangat dekat, potongan rambut “Untuk lelaki” boleh menekankan ini;
 • Tidak sesuai dengan orang yang mempunyai bentuk kepala yang salah.

Potongan rambut pendek tanpa poni

Trend fesyen terkini mengembalikan kita kepada potongan rambut pendek tanpa poni, yang kini popular dengan pelakon dan selebriti.

Bentuk wajah dan ketinggian dahi mempengaruhi sama ada pilihan kelihatan baik dengan atau tanpa bang. Jika anda mempunyai dahi yang tinggi dan hidung yang luar biasa, gaya rambut tanpa bang bukanlah pilihan terbaik. Dalam kes ini, lebih baik memakai gaya rambut dengan keriting panjang atau sederhana dengan bangs yang tidak simetri dan cantik.

Potongan rambut pendek bergaya dengan kekurangan bangs datang kepada kami dari tahun 60-an, apabila fesyen itu adalah beberapa keriting berputar, jatuh di dahi. Mereka seksi dan menggoda dan merupakan pilihan yang sangat baik untuk berkencan.

Berikut adalah contoh beberapa potongan rambut tanpa poni pada rambut pendek.

“Bob”

Potongan rambut pendek tanpa poni: trend fesyen moden

Victoria Beckham, menjadikannya semula supermodern dan moden dalam versi tanpa bang. Model ini popular untuk masa yang lama dalam satu bentuk atau yang lain, ia adalah jenis persegi, di mana banyak perhatian dibayar ke rambut di belakang leher, mereka dipotong dengan teliti dan lebih dinilai.

Gaya rambut memberikan imej dan wajah ringan dan sangat sesuai untuk wanita dengan payudara besar dan gadis saiz kecil. Imej ini amat disyorkan untuk perempuan dengan muka segi tiga yang kecil. Gaya rambut ini harus dielakkan oleh seorang wanita dengan wajah yang lega.

Asimetri di satu pihak “Bob” Adalah satu kejutan musim, sesuai untuk pemilik wanita wajah bulat penuh dengan bentuk dan ciri yang agak besar.


Imej ini menjadikan wajah lebih anggun dan kelihatan sangat menarik.

“Kare”

Pendek “Square” juga tidak keluar fesyen selama bertahun-tahun. Dilanjutkan “Square” sehingga ke bahu tanpa poni – ini adalah salah satu gaya rambut yang paling bergaya musim ini, sangat sesuai untuk mereka yang mempunyai rambut lurus. Keriting merata yang jatuh pada bahu, kelihatan lembut dan feminin. Potongan rambut pendek yang sesuai tanpa bang untuk kanak-kanak perempuan dengan wajah bulat dan wanita dengan pinggul yang ketara. Walau bagaimanapun, mereka tidak kelihatan begitu baik pada wanita yang kecil.

“Hedgehog”

Wanita yang suka sukan, sangat aktif dan tidak mempunyai masa untuk meletakkan lama di depan cermin, boleh memilih gaya rambut yang sangat pendek tanpa poni. Gaya rambut dalam gaya ketenteraan adalah sempurna untuk wanita langsing, tinggi, olahraga, dengan rambut gelap dan kulit zaitun. Ini akan menekankan perangai mereka dan “Predatory” watak. Di samping itu, mereka sangat mudah dalam penjagaan dan tidak mengganggu sukan, selepas latihan mereka dapat dengan cepat dimasukkan ke dalam susunan.

Petua penjagaan rambut pendek

Potongan rambut pendek tanpa poni: trend fesyen moden
 • Sekiranya rambut anda selepas membasuh terlalu licin dan sukar untuk dibaringkan, ia mungkin lebih baik tidak menggunakan perapi, dan juga perlu membersihkan sisa-sisa kosmetik dan syampu;
 • Jika anda adalah pemilik rambut kerinting, dan membuat keputusan untuk pakaian rambut untuk helai lurus, bersedia untuk apa yang anda perlukan untuk meluruskan setiap pagi, kerana semasa tidur mereka akan kembali curl, di samping itu, mereka tidak boleh selalu terikat di ekor;
 • Sekiranya anda tidak dapat membuat gaya dengan cepat, anda boleh mengisar lilin atau buih di tangan anda dan menyebarkannya ke rambut anda, kemudian memakai gelung. Oleh itu, anda boleh membuat gaya rambut yang bergaya, baru keluar dari katil. Anda boleh membelinya, sudah tentu, jika anda tidak pergi ke mesyuarat penting hari itu.

Potongan rambut pendek yang dipilih dengan sempurna tanpa bangs untuk wanita penampilan yang berbeza boleh benar-benar kelihatan hebat dan asli, menambah imej nota yang diperlukan – kewanitaan, seksualiti, keterukan, ketakutan atau yang lain.

Sebelum memutuskan pilihan potongan rambut, anda mesti mengambil kira bentuk dan ciri-ciri wajah, serta bentuknya.

Potongan rambut pendek tanpa poni adalah yang terbaik untuk wajah bujur, dan juga untuk wanita dengan wajah bulat atau persegi.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply