Sănătatea femeilor

Ruptura frenului: tratamentul patologiei buzelor superioare și inferioare

Copiii din sân, cum ar fi adulții, ar trebui să viziteze în mod regulat medicul dentist. Deși dinții sunt, de obicei, erupți la vârsta de 6 luni, dar medicul poate determina prezența altor patologii. O problemă foarte frecventă care poate fi identificată la o vârstă fragedă este o scurtă durată a buzelor.

Contents

Consecințele unei căni scurte

Ruptura frenului: tratamentul patologiei buzelor superioare și inferioare

Dacă ridicați buza superioară sau inferioară, puteți vedea o pliantă elastică care leagă ultima cu guma. În mod normal, este situat în mijlocul gingiei. Cea scurtă pornește de la rădăcinile dinților. Se întâmplă că este prea larg și inelastic, nu există, de cele mai multe ori apare o ruptură a căii de rulare.

Toate aceste patologii sunt o indicație pentru intervenția chirurgicală. Părinții, de regulă, nu acordă atenție acestei anomalii. Mobilitatea și elasticitatea acestui pliu pot fi evaluate numai de dentist.

Consecințele ruperii unei cănițe scurte

Ruptura frenului: tratamentul patologiei buzelor superioare și inferioare
 1. Dificultate cu alăptarea. În mod normal, copilul nu poate prinde mamelonul. Hrănirea va fi prelungită, se va obosi și va începe să fie capricioasă. Este posibil ca copilul să renunțe la sân în favoarea mamelonului, deoarece consumul de alcool este mult mai ușor;
 2. Atunci când se alimentează alimente solide, va fi dificil de mestecat. Prin urmare, el va înghiți bucăți mari, care vor afecta negativ digestia;
 3. Scurta va strânge guma, care va afecta dentiția – incisivii frontali nu se vor închide, va exista un decalaj între ele. Acest lucru va afecta negativ zâmbetul atunci;
 4. Dacă nu luați măsuri în prezența dinților de lapte, atunci când apar constantele, se va forma o mușcătură incorectă. Incisivii frontali vor ieși înainte, deoarece guma este supraexpusă. Pentru a corecta patologia maxilarului superior sau inferior, va fi necesar un tratament lung;
 5. Defecte în vorbire din cauza prea multă tensiune a buzelor. Sunetul buzelor va suna rău (o, y);
 6. Afecțiuni inflamatorii ale cavității bucale. Chiar și cu periuta de dinti nu poate fi curățat în mod corespunzător gingia superioară, astfel crește incidența cariilor, periodontita, gingivita.

Principala problemă care se ascunde în spatele unei mâini scurte este boala inflamatorie. Pliul localizat patologic trage guma, deoarece guma, la rândul ei, expune rădăcinile dinților. Aceasta se referă la patologia maxilarului superior și inferior. Rădăcinile neprotejate sunt susceptibile la diverse infecții. În plus, o mușcătură incorectă cu o căpăstru scurtată face ca fălcile să meargă înainte.

Tratamentul ruperii unui frenum scurtat

Principala metodă este chirurgia, și anume plasticul cu laser. Efectuați-o în conformitate cu mărturia medicului poate fi deja în a treia lună de viață. Copiii tolerează mai bine astfel de operații decât adulții.

Ruptura frenului: tratamentul patologiei buzelor superioare și inferioare

În plus, au o perioadă semnificativ mai puțin postoperatorie.

În plus, este posibil pentru a preveni ruptura căpăstru accidentală, ceea ce este demn de remarcat se întâmplă destul de des, după o cădere de pastă de dinți fără succes și m. N. În cazul în care copilul ar trebui să fie pus aparat dentar sau o placă, operația este realizată înainte de instalare.

Dacă apare o problemă la vârstnici, se utilizează și intervenția chirurgicală.

Ce metode sunt folosite pentru tratament?

Operația se desfășoară în clinică. Efectuați-l cu un bisturiu sau un fascicul laser convențional. Ultima metodă este mai preferabilă, deoarece nu există nici un sânge, o operație mai mare de sterilitate, nu există nici o durere. Cu toate acestea, utilizarea unui laser nu este posibilă în toate cazurile. Dacă intervenția chirurgicală este efectuată cu un bisturiu, este necesară anestezia locală.

Întreaga procedură durează aproximativ 30 de minute. În cele din urmă, cusăturile sunt plasate pe locul disecției. Puffiness după ce durează aproximativ 6 ore, dar poate fi observat timp de câteva zile.

Ruptura frenului: tratamentul patologiei buzelor superioare și inferioare

Reducerea umflăturii este ușor de determinat prin modul în care pieptul suge pieptul: atunci când starea țesuturilor este normală, se strânge și suge mai mult.

Se întâmplă adesea ca copilul să disceadă el însuși o căpăstru. De obicei, acest lucru se întâmplă când cadeți cu o jucărie în gură. Acest lucru este întotdeauna însoțit de sângerări și vânătăi. Tratamentul ruperii căpușei este contraindicat în casă. Ai nevoie pentru a vedea un medic, deoarece este probabil ca va avea cusaturi sau căpăstrului excizie a cheltuielilor (frenectomie).

Ce trebuie făcut după o ruptură chirurgicală a căpăstrui

Perioada postoperatorie durează aproximativ o săptămână. Cusăturile nu necesită îndepărtarea, deoarece se utilizează fire speciale de bobină. După operație, copilul preșcolar și vârsta școlară poate vizita școala a doua zi.

De regulă, la o zi după operație, trebuie să faceți o verificare de la chirurg. Timp de două zile nu puteți mânca mese fierbinți și alimente crude. Dacă mâna a fost ruptă accidental, dar medicul a cusut sau a efectuat procedura de excizie, trebuie luate toate măsurile ulterioare. O săptămână mai târziu, părinții ar trebui să înceapă să facă exerciții speciale – miogimnastica. Astfel de exerciții ajută la întărirea mușchilor gurii și la recuperarea rapidă.

Exerciții pentru dezvoltarea unui frenum în casă

Ruptura frenului: tratamentul patologiei buzelor superioare și inferioare
 • Luați buza superioară cu degetele și rotiți-o ușor lateral;
 • Conectați ferm dinții, extindeți buzele și înghetați în această poziție timp de 10 secunde;
 • Îți întindeți buzele într-un zâmbet în detrimentul lui „O dată sau de două ori“;
 • Dinții sunt comprimați, buzele sunt scoase și pliate sub forma unui mugur. Congelați în această poziție timp de 10 secunde. Repetați primul exercițiu, dar cu buze mai comprimate;
 • Mutați maxilarul inferior înainte și înapoi, zgâriind buza superioară cu incisivii inferiori. Rulați cel puțin 10 repetări, faceți-o dinamic;
 • Trageți buzele, formând o pâlnie mică. Apoi, trageți-vă în gură, ca și cum ați înfășura dinții.

Dacă a existat o ruptură a frenului, nu a buzei superioare, ci a buzei inferioare, exercițiile efectuate la domiciliu sunt oarecum diferite.

Scopul acestei gimnastică este îmbunătățirea articulației sunetelor, creșterea mobilității buzei inferioare:

Ruptura frenului: tratamentul patologiei buzelor superioare și inferioare
 • Buza inferioară este întoarsă la maximum și ținută timp de cel puțin 5 secunde;
 • Buza superioară este acoperită cu cea inferioară;
 • Stoarceți, ascunzându-vă, ambele buze, pictați dinții puțin;
 • Dă-ți buzele, dând un sunet caracteristic. Falla inferioară trebuie să fie activă;
 • Mișcați buza inferioară dintr-o parte în alta.

Motive decalaj zăbala pot fi diferite, pornind de la căderi accidentale și se termină operația, dar nu este nevoie să efectueze astfel de gimnastica speciale.

Masajul este, de asemenea, necesar. În primul rând, părinții pot face acest lucru, iar apoi copilul însuși, dacă este deja suficient de bătrân. Forefinger plasate orizontal sub buza inferioară, oscila rapid de sus în jos în jos și spanked mutat în partea de sus.

Lecțiile sunt mai bine cheltuite sub forma unui joc, așezând copilul în fața oglinzii. Mai întâi trebuie să înveți un exercițiu, apoi pe alții și să le repetați în mod regulat. În fiecare zi trebuie să practici timp de un sfert de oră.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply