Masalah yang halus atau di mana udara berasal dari dalam vagina? | pangudownloads.com
Kesihatan wanita

Masalah yang halus atau di mana udara berasal dari dalam vagina?

Apabila seorang wanita menemui bahawa dia mempunyai udara keluar dari vagina semasa seks atau di bawah ketegangan, dia adalah kompleks. Cawangan udara disertai dengan bunyi ciri, yang – walaupun tanpa bau – menyebabkan senyuman kepada orang yang dekat. Dalam pasangan seksual yang tidak berpengalaman, peristiwa sebegini boleh menyebabkan rasa tidak puas hati.

Kenapa udara keluar dari faraj dan bagaimana ia sampai di sana?

Air dalam faraj

Masalah yang halus atau di mana udara berasal dari dalam vagina?

Faraj adalah organ berongga yang berkomunikasi secara langsung dengan persekitaran luar, seperti mulut atau dubur.

Tetapi atas sebab tertentu, tiada siapa yang tidak mengganggu yang mulut sentiasa udara yang ia berkala dilepaskan oleh pernafasan, atau bunyi tajam, kadang-kadang engahan terutama pipi, jika ia mendapat di sana dengan senaman fizikal yang dipertingkatkan, sebagai contoh, ketika berjalan atau mengangkat berat. Selain itu, “Anda perlu mengembang pipi dan melepaskan udara secara mendadak” Adalah latihan kegemaran apabila melakukan kompleks untuk mengetatkan kulit.

Anus juga merupakan organ berongga dan udara mendapat di sana dari usus, di mana ia menembusi ketika ditelan dari persekitaran luaran dan dihasilkan oleh mencerna makanan. Apabila seseorang membesar, dia belajar mengawal pelepasan gas dari dubur. Sekitar anus adalah cincin tisu otot – sfingter, dan pengurangannya dapat dikendalikan.

Faraj juga mengandungi udara. Dia mendapat dari persekitaran luaran, dari usus pada patologi tertentu – fistulas antara vagina dan usus besar. Patologi boleh menjadi kongenital, muncul selepas kelahiran yang sukar, sebagai komplikasi selepas campur tangan pembedahan atau proses keradangan.

Masalah yang halus atau di mana udara berasal dari dalam vagina?

Semasa hubungan seks, otot intim cenderung untuk berehat dan berehat, melepaskan udara dengan sewajarnya. Ini adalah proses semulajadi, bunyi tidak disertai hanya 8% wanita, dan tidak ada yang memalukan tentang ini.

Menguruskan otot-otot vagina semasa hubungan seks, seorang wanita mampu – terutamanya selepas latihan yang sesuai – dan menyimpan udara di dalamnya, tidak. Sphincter tidak disediakan untuk organ ini, oleh itu kembung vagina adalah fenomena yang kerap.

By the way, sifat bertindak dengan bijak. Dengan vaginismus, otot vagina kadang-kadang secara spontan kontrak, dan untuk melepaskan rakan kongsi, anda mesti mendapatkan bantuan perubatan. Jika otot-otot sphincter secara spontan dikontrak, maka alat kelamin lelaki akan cedera semestinya.

Kemungkinan menyelesaikan masalah yang rumit bergantung kepada sebabnya

Masalah yang halus atau di mana udara berasal dari dalam vagina?

Mengapa udara melarikan diri dari faraj semasa hubungan seks? Dan di mana dia boleh pergi jika dia diserap semasa bersetubuh? Pergerakan zakar pada gegelung sesuai dengan pergerakan omboh, mereka mengepam udara ke dalam.

Jika zakar tidak sepadan dengan saiz vagina – ia terlalu pendek atau nipis, maka jumlah udara yang menembusi dalam organ berongga meningkat.

Juga, jumlah udara meningkat apabila seorang wanita mempunyai otot yang lemah – yang sering dijumpai jika dia belum pulih daripada melahirkan atau hamil.

kekeringan faraj atau kelemahan otot lantai pelvis yang menyebabkan perubahan yang berkaitan dengan usia juga meningkatkan kemungkinan Fartagh – jadi dipanggil udara bising daripada badan ini.

Mengenai aduan kembung perut faraj berlaku dalam 4% daripada anak dara – mereka mempunyai fenomena ini menimbulkan disfungsi kongenital otot intim, otot hiperaktif otot lantai pelvik.

Dengan umur, persoalannya ialah, selepas seks dari vagina, udara keluar, 37% wanita sudah diminta. Dengan perubahan usia semula jadi, jumlah estrogen yang dihasilkan berkurangan, dan nada otot menurun, yang bersama-sama menyebabkan kentut.

Untuk mengurangkan jumlah udara menembusi, perlu menggunakan phytopreparations yang mengandungi estrogen atau pelincir khas semasa hubungan seks. Terdapat aplikasi intra-vagina khas yang membantu mengatasi keadaan yang tidak menyenangkan.

Masalah yang halus atau di mana udara berasal dari dalam vagina?

Menguatkan otot-otot lantai panggul dan vagina membantu senaman khas Kegel. Mereka boleh dilakukan walaupun di tempat awam – ketegangan otot sekeliling tidak dapat dilihat.

Tidak semua orang dibantu dengan senaman, kadang-kadang kerana ovulasi uterus dalam vagina, cincin uterus ditetapkan. Mereka tidak mengecualikan hubungan seks atau pada beban yang dibangkitkan semasa berjalan melanda udara, tetapi jangan menolaknya dengan senyap.

Udara dari faraj semasa hamil mula muncul dengan bunyi kerana badan sambil membawa kanak-kanak itu melegakan, dan apabila anda mendekati bersalin menjadi lebih lembut dan lebih anjal. Oleh itu, tubuh bersedia untuk proses yang kompleks – kelahiran.

Semasa buruh semasa perkelahian dan percubaan, kontrak otot intim sentiasa, merebut udara.

Selepas penghantaran, dengan kelonggaran lengkap, udara keluar dari faraj – dia perlu pergi ke tempat lain. Dengan cara ini, ini boleh berlaku dua kali apabila menggunakan buruh berlaku pengusiran janin, dan kemudian, semasa pengusiran tembuni yang – plasenta, membran janin, tali pusat.

Meteorisme faraj bukan patologi, ia adalah fenomena semula jadi. Sekiranya tiada gejala lain – peninggalan rahim, inkontinensia – wanita tidak mengganggu, tidak perlu merawat.

Masalah yang halus atau di mana udara berasal dari dalam vagina?

Untuk mengurangkan kentut, sudah cukup untuk menggunakan pelincir khas dan melakukan senaman khas.

Rakan pengertian dan penyayang tidak akan ketawa pada fenomena semula jadi.

Jika seorang lelaki akan gagal untuk bergurau, anda sentiasa boleh memberitahu beliau bahawa bunyi tersebut berlaku semasa bersetubuh kesalahannya – zakar dipam parameter.

Jangan lupa tentang kelemahan rohani manusia. Apa wanita boleh menerjemahkan ke dalam jenaka, seorang lelaki boleh menyebabkan kecederaan serius dan bahkan menyebabkan mati pucuk.

Sekiranya anda suka rakan kongsi, lebih baik untuk menerangkan kepada beliau ketidakpatuhan manifestasi ironi dan memilih pose yang jarang berlaku.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

4 + 6 =