Kvinners helse

Årsakene til og konsekvensene av gurgling lyd i ørene

Så snart symptomlignende pasienter ikke beskriver legene: ringer, skudd, klikk, gurgles i øret. Hvis alle disse fenomenene oppstår fra tilfelle til tilfelle, blir de ikke ledsaget av smertefulle opplevelser, så svaret på spørsmålet – hvorfor i øret gurgles – må du se blant følgende alternativer.

Dette kan skyldes fysiologiske årsaker. I mellomøret er det to muskler: Stiv, festet til stiftene, og trekker, forbinder hammeren med trommehinnen. Med spasmer som oppstår på grunn av ulike årsaker – når du svelger, fysisk innsats, skarp sving på hodet – musklene trekkes ufrivillig sammen og beinene gni mot hverandre. Det er en følelse som gurgles i øret.

Årsakene til og konsekvensene av gurgling lyd i ørene

Symptom oppstår ved inntak av mat eller væsker. Det er ikke for ingenting at medisin fra en lege som arbeider med sykdommer i strupehode, ører og nese som heter “Øre-nese-hals”. Svelget og hørselsrøret er forbundet med hverandre av muskler, som, når de svelger og snakker, forkortes.

Når det er krampe i disse musklene, blir det ofte provosert av nervøse tilstander, gurgles i øret når de svelges. Høring av en otolaryngologist er nødvendig hvis denne sangen i svelging vises konstant.

Når øret er lagt og det smelter med forkjølelse, bør dette fenomenet ikke betraktes separat. Slime, som slippes ut over rhinitt, passerer ved å puste nær Eustachian-røret selv. Hvis det er mye av det, er slimhinnen hovnet, så det kan ikke gå av lydløst.

Contents

Når du trenger å se en lege

Hvis lyden som oppstår i ørekanalen vises konstant, eller tonen endrer seg – gurglingen er ledsaget av en buzz eller tvert imot en tynn slukkende lyd, et klikk oppstår mot bakgrunnen av konstant støy, så kan en enkel test utføres for å bestemme lydens opprinnelse.

Først trekker du auricleen bak loben ned, og slipper den og trykker den kraftig på tragusen. Når slike tiltak ledsages av smerte, skarp eller trekk, er det nødvendig å konsultere lege.

Symptomet kan indikere følgende forhold:

Årsakene til og konsekvensene av gurgling lyd i ørene
 • om det skadede krigsskaderet, hvor hørselsorganene er involvert;
 • Det er kroniske sykdommer i ENT-organene, som ikke manifesterer seg i denne perioden, venter på et gunstig øyeblikk;
 • om svulster av forskjellig karakter og annen etiologi;
 • osteokondrose av cervical avdelingen;
 • på begynnelsen av neuritt av den hørbare nerven;
 • om en funksjonsfeil i kardiovaskulærsystemet, på grunn av hva du kan høre pulsen.

Ethvert brudd på funksjonen eller integriteten til de enkelte komponentene i hørselen: ambolt, villi, stift, cochlea, malleus og ørepassasje forvrenger innkommende impulser. Hvis fremmedlegemer eller svovelpropper befinner seg i auditoriene, oppstår periodisk gurgling i mellomøret – på grunn av forskjellen i trykk i passasjen og i det ytre miljø.

Hvordan behandle hvis gurgling i øret

Når det ikke er smerte når det er lyd, og det er en følelse av at tinget er tilstede, kan du prøve å løse problemet selv.

Er du sikker på at det er en kork i øret? Fjern det er mulig, men du bør øyeblikkelig forlate bruken av bomullspotter. Å prøve å bruke dem til å fjerne øret fra svovel er ubrukelig, “Congestion” Bare det vil kondensere, og i fremtiden vil tilstanden forverres.

Måten å bli kvitt svovel i øregangen er:

Årsakene til og konsekvensene av gurgling lyd i ørene
 1. Først må du dryppe i passasjen av 3% hydrogenperoksid eller vaselineolje – bedre hydrogenperoksid, det mykner den tetteste pluggen optimalt,
 2. Etter en halv time bør du prøve å introdusere en bomullsturunda i øregangen. Hvis det var svovelpartikler igjen på det, kan vi konkludere med at korken har myknet og fortsetter til hovedstadiet av ørerensing;
 3. Kant hodet til siden med hvilket øret ditt er plassert;
 4. En sprøyte uten nåler skal skylles med varmt vann;
 5. Når korken kommer ut, drypp øredråper med antiinflammatoriske egenskaper.

Hvis øret er lagt ned på grunn av et ødem, og gurgling provoserer akkumulert slim, kan du prøve følgende metoder for å løse problemet:

 • Påfør tørr varme til tragusen;
 • Legg inn i passasjen en bomullstunn, fuktet i varm kamferolje;
 • å dryppe 1 dråpe alkohol og deretter lukke passasjen med bomullsull;
 • å introdusere vaselinolje.
Årsakene til og konsekvensene av gurgling lyd i ørene

I intet tilfelle kan ikke ty til en alkoholkompress. Intensive termiske prosedyrer vil øke hevelsen, og lyden vil bare intensivere.

Når du utfører alle prosedyrer som bidrar til å fjerne ekstern lyd i øret, må du først rydde nesepassene. I noen tilfeller, for å eliminere klikk eller gurgling, er det tilstrekkelig å bruke vasokonstriktive dråper. Men de vil alltid ikke bruke dem. Hevelse av slimhinnen og ubehagelig lyd i høreapparatet fjerner vanlig skylling av nesepassene.

Dette kan gjøres på ulike måter – bruk en sprøyte uten nål, tegne en fysiologisk løsning med nesebor, helles væske med en tekannepute – dette vaskes vanligvis i Japan og India.

Hvis slim ikke akkumuleres i nesepassasjer og bihuler, vil det ikke oppstå støy i Eustachian-røret. Det er en annen spesifikk grunn som forklarer hvorfor i øret “Gurgles vannet”. Symptom forårsaker ENT-sykdom – eksudativ otitis media. Under den i trommelhulen under påvirkning av eksterne faktorer – skader eller betennelse i mellomøret – separerer væsken.

Å behandle denne sykdommen alene er umulig – i noen tilfeller er det nødvendig med en liten kirurgisk inngrep – en punktering av trommehinnen for å fjerne væsken. Hvis det fortsetter å samle seg, kan smertsyndromet intensivere.

Pære fordi i øret vann

Hvis sprutet i en av ørekanalen dukket opp etter bading, fikk det bare vann.

Det er mange metoder for å kvitte seg med det:

Årsakene til og konsekvensene av gurgling lyd i ørene
 • Hoppe på ett ben, trekke sitt eget øret skall og vippe hodet i retning av det skadede øret;
 • Kraftig utføre tyggebevegelser, mens du skarmer hodet fra side til side skarpt.
 • Å dryppe spesielle stoffdråper, designet for å fjerne vann;
 • Direkte en stråle med varm luft fra tørketrommelen for å fordampe vannet;
 • Lag et vakuum i øret ved å koble det med fingeren. Deretter trekkes fingeren kraftig ut, og drar ned ørekanalen. Hodet på dette tidspunktet skal vippes til siden av det berørte øret.

Sistnevnte metode er mest effektiv, men hvis neglene er lange, er det farlig å bruke. Når det ikke var mulig å bli kvitt vann selv, er det nødvendig å konsultere en lege – stillestående fenomener kan provosere en inflammatorisk prosess.

Alle eksperimenter – oppvarming, vakuum i øret, fjerning av plugger og fremmedlegemer, nakkemassasje for osteokondrose – kan bare utføres på egen hånd. Når et barn gurgles i øret, bør du alltid konsultere en lege.

Skader på trommehinnen med ujevne handlinger under selvbehandling kan føre til døve barn for livet.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply