Kvinners helse

Hva er lupus erythematosus?

Lupus er en farlig og svært ubehagelig sykdom, som oftest finnes i regioner med fuktig klima. De fleste pasientene er kvinner 20-40 år. Offisiell medisin kan fortsatt ikke identifisere årsakene til sykdommen, men det er en viral opprinnelse av patologien. Lupus er det ikke overføres fra person til person.

Contents

Former av sykdommen

Hva er lupus erythematosus?

De sykdomsfremkallende faktorene er: streptokokkinfeksjon, vanlig hypotermi, autoallergi. Det er mulig at insolasjon (langvarig eksponering mot åpen sol) og enkelte medisiner virker som unike katalysatorer.

Sykdommen er diffus, så påvirker hovedsakelig bindevevet. Det er to hovedformer av patologi, som varierer i alvorlighetsgrad og intensitet av symptomer, behandlingsmetoder, prognose og generelt klinisk bilde.

Systemisk lupus erythematosus, som påvirker indre organer, forekommer oftere enn integumentary (kun hud). Skjemaene til Kaposi-Irgang og Biett er svært sjeldne. Risikogruppen inkluderer kvinner i fertil alder, men en viktig rolle er spilt av genetikk.

For eksempel, hvis barnets foreldre hadde et slikt problem, da med de ovennevnte faktorene, kan barnet utvikle en kronisk lidelse. Dette skjemaet krever riktig omsorg og behandling, spesielt i perioden med forverring, og terapi kan være veldig lang.

Discoid lupus erythematosus, eller kronisk, ved første øyekast virker som en ufarlig sykdom. Hovedsymptomet er rødaktige flekker på huden. I utgangspunktet gir de ikke ubehag og klør ikke, så pasienter går sjelden til leger på dette stadiet av sykdommen.

Så flettene smelter sammen og øker i størrelse. De kan ikke helt elimineres, selv ved hjelp av kosmetologiske operasjoner, men dette skjemaet utgjør ingen fare for indre organer.

Hvordan blir lupus erythematosus overført og spredt?

Erythematøs erytem (“butterfly”) er det vanligste og mest kjente symptomet. Utslett ser utilsiktende og skremmende ut, men kontakt med pasienter er ikke farlig. Siden sykdommen har en viral opprinnelse, kan infeksjonen ikke på annen måte fryktes. Ikke overført gjennom berøring.

I vitenskapelige sirkler diskuteres smittsom smittsom eller ikke discoid og systemisk lupus erythematosus blant immunologer, men det skal bemerkes at det ennå ikke er bekreftet tilfeller av overføring av sykdommen. Så det er ingen grunn til å begrense kontakten med syke mennesker. Men siden de nøyaktige årsakene til utviklingen av patologi ennå ikke er avklart, er det fornuftig å være proaktiv.

symptomer

Hoved- og sekundære tegn varierer avhengig av sykdomsstadiet, dets form. Eksterne manifestasjoner er en del av det samlede bildet.

Faktorene som provoserer utviklingen av sykdommen, i de fleste bestemmer intensiteten og alvorlighetsgraden av symptomene. Det er imidlertid bekreftet at utslett er klart og sterkt manifestert etter fødsel, abort og overdreven isolasjon.

De viktigste symptomene er atrofier, erytem og hyperkeratose. Til de mindre er infiltrasjon og en rekke pigmenteringer.

Sykdommen har flere utviklingsstadier, som hver har forskjellige symptomer:

  • I første fase er det utslett og flekker som ikke forårsaker ubehag, selv om de raskt fusjonerer og øker;
  • Den neste er den infiltrative fasen, følger den første og er preget av et smertsyndrom, som intensiveres når man prøver å fjerne tørkevekter. Plakk, som dannet etter utslipp av flekker, dekket med død hud, har en skitten grå farge;
  • Atrofi er det siste stadiet. Det er en pigmentering langs kantene på flekkene, og lesjonene selv blir glatte og hvite.

Ofte har utslett utseendet av en sommerfugl, som allerede er nevnt ovenfor, og er ledsaget av lesjoner på ørene, nakken, skuldrene og brystet. Lips og hud under håret kan bli påvirket. Munnhulen er veldig sjelden.

Symptomer blir vanligvis verre oftest på vår og sommer. Ubehaget forårsaket av flekker kan ikke elimineres helt.

Når det gjelder doseringsformen, skiller de ikke seg fra de andre. Kliniske studier og laboratorieundersøkelser tyder på at absolutt alle former for sykdommen er forårsaket av de samme årsakene og faktorene.

Primærdiagnose er litt vanskelig, fordi det er likhet med dermatitt og psoriasis, så utfør mer grundige analyser.

Lupus erythematosus: sykdomsforløp, generelle symptomer og behandling

Vanlige tegn på nederlag er lik de fleste patologier. Økningen i alvorlighetsgraden av symptomer indikerer en overgang til et mer alvorlig stadium. Først er det generell svakhet, noen ganger temperaturen stiger, personen vokser kraftig tynn. Deretter er det smerter, vondt i muskler og ledd, spasmer.

Hva er lupus erythematosus?

Tuberkulose lupus er preget av utseendet på lupus ansikt – tuberkler og arr, som kan fusjonere med hverandre. Utslett ledsages av en økning i lymfeknuter, så det er mye lettere å diagnostisere dette skjemaet.

Alle symptomene på patologi forverres ved langvarig eksponering for åpen sollys. Hvis du ikke stopper isolasjon, kan jeg tynne ut og slippe håret. Endringer observeres i perikardiet, det er tyngde i brystet, noen ganger er det vanskelig å puste.

Subakut lupus er preget av mange lesjoner av huden og indre organer.

Lupus kan også bli påvirket av sentralnervesystemet. I dette tilfellet er det kramper, følelsesløp i ekstremitetene, nervesykdommer og forandringer i psyken.

Den største trusselen mot patologi er for nyrene. Deres nederlag kan bare oppdages etter en laboratorieundersøkelse av urin.

Når membranene i hjernen blir betent, blir endringer i psyken observert. En person opplever konstant hodepine, tretthet og svakhet. På denne bakgrunn oppstår depresjon.

Utseendet til pasientene endres også med tiden, ettersom sammensetningen av blodet endres, antall leukocytter reduseres og hemoglobinnivået avtar. Blek hud er provosert av anemi.

Lupus erythematosus under graviditet

Når sykdommen er berørt, produserer kroppen antifosfolipidantistoffer, noe som kan provosere abort på et hvilket som helst tidspunkt av graviditet. Hvis en kvinne blir syk, anbefaler leger at babyen skal holdes, bare når det ikke er skader på nyrene og kardiovaskulærsystemet.

I andre tilfeller anbefales det å avbryte prosessen. Statistikken sier imidlertid at risikoen for miskramper, for tidlig fødsel og fosterdød skjer bare i ¼ kvinner.

Når du planlegger graviditet, er det vanskeligheter forbundet med kontinuerlig og kronisk sykdom i sykdommen. Å tenke et barn er best i en periode med stille sykdom. Kontinuerlig observasjon av leger og omfattende tiltak eliminerer nesten helt risikoen.

Spesiell oppmerksomhet blir gitt til immunologiske markører, blodtrykk og sammensetning. Det er verdt å merke seg at noen stoffer som brukes til å behandle lupus, kan påvirke babyen negativt, for eksempel, det gjelder aspirin og kortikosteroidmidler.

Systemisk lupus erythematosus hos barn kan forekomme i en tidlig alder. Spesielt gjelder dette for de barna hvis foreldre har et slikt problem. Det skal bemerkes at en genetisk predisponering for sykdommen er observert hos et lite antall babyer, men samtidig er utviklingen av sykdommen avhengig av sammenfellingen av et stort sett av omstendigheter.

Diagnose og behandling

Hva er lupus erythematosus?

Først og fremst må du kontakte immunologen. Den primære diagnosen kan gjøres på grunnlag av: utslett på ansikt, ører, nakke, under håret; sår i munnen; anfall; problemer med nyrene. En fullblodstest er obligatorisk.

Behandlingen består i forlengelse av ettergivelsesperioden. For dette brukes glukokortikoider og et sett med prosedyrer, men sykdommen kan ikke helbredes helt. Hormonale legemidler tas kontinuerlig i minimumsdoser. I alvorlige tilfeller er plasmaferese indikert.

Pasienten bør alltid ta medisiner foreskrevet av en lege etablert i doser brukt kortikosteroid salve, unngå nedkjøling og overoppheting, redusere tiden brukt i solen, periodevis besøke en revmatolog og en hudlege, samt å ta medisiner for å forebygge mulig under eksaserbasjoner.

Å besøke en spesialist er nødvendig selv med mindre endringer i staten. De resulterende symptomene kan indikere en forverring, som kan forebygges med rettidig forebygging.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply