Klebsiella Oxytoca: årsaker, symptomer, behandling | pangudownloads.com
Kvinners helse

Klebsiella Oxytoca: årsaker, symptomer, behandling

Mange spedbarn lider av magesmerter, avføringssvikt og økt gassproduksjon. Når foreldre merker disse symptomene, og babyen blir også urolig, er det nødvendig å kontakte lege, fordi årsaken kan være Klebsiella oxvtoca – patogen fra familien Enterobacteriaceae.

Klebsiella Oxytoca: årsaker, symptomer, behandling

Å komme inn i kroppen, uansett barn eller voksen, trenger den inn i tykktarmen, som faktisk forårsaker gastrointestinale sykdommer. Men noen ganger fremkaller mikroben utviklingen av en slik farlig sykdom som lungebetennelse.

For de fleste voksne er denne bakterien ikke farlig. Han kan eksistere i kroppen lenge, uten å vise seg selv.

Men med påvirkning av uønskede faktorer blir plutselig mer aktiv og fremmer utviklingen av Klebsiella.

Klebsiella oxytoka: hva er det i spedbarn

Klebsiella, som allerede forstått, refererer til en betinget patogen mikroflora, det vil si, de manifesterer seg bare under visse betingelser, for eksempel med en reduksjon i immunitet. Eksternt er bakterien en pinne, den har en ganske stor størrelse, er ubøyelig og danner ikke en spore.

Stangen er dekket med en kapsel, som beskytter den for en stund når den kommer under ugunstige forhold, for eksempel vann, jord, mat. Bakterien tåler middels temperatur, oppvarming, men den dør når kokt.

Flere former for infeksjon og deres effekt på kroppen

I medisin er klebsiella referert til enterobakterier (mikroorganismer som lever i tarmen og andre organer). Det finnes 7 typer bakterier, men for barn er to farligere: Klebsiella lungebetennelse (Frandlands pinne) og klebsiella oxytokse.

Klebsiella Oxytoca: årsaker, symptomer, behandling

Stangen i Friedland er en av de mest vanlige patogener av spedbarn hos spedbarn. Med den vanlige utviklingen av barnet lever den i tarmen og er ikke farlig.

Imidlertid er penetrasjonen av mikroben i blodet, leddvæv, hjernevev, urinrør og aktivering i tyktarmen en alvorlig trussel mot helsen til babyen. I en slik situasjon er det klebsiella eller klebsielle sepsis.

I det store flertallet av mikroben provoserer tarmlidelser, mindre ofte – lungebetennelse.

Årsaker til sykdommen og penetrasjonen

Klebsiella oxytoc ofte funnet i avføring av en perfekt sunn baby. I dette tilfellet utgjør det ikke en trussel. Bakterier kan komme inn i kroppen fra utsiden. I medisin kalles disse veiene eksogen infeksjon. Oftest infeksjon trenger gjennom skitten på hendene, vann, melk, dårlig vasket nippel (ammer) av små dråper (hoste, nysing), vasket med dårlig frisk frukt.

Årsaken til aktiveringen av denne smitte er oftest gjemt i svekkelsen av kroppens immunforsvar. Barn lider oftere, fordi deres immunsystem er underutviklet, og det er mangel på normal mikroflora i tarmene, luftveiene og huden.

Klebsiella Oxytoca: årsaker, symptomer, behandling

Fremkallende faktorer kan være: allergier; problemer med tarmene; virale og smittsomme sykdommer; mangel på vitaminer og andre næringsstoffer i kosten.

Aktivering av opportunistisk mikroflora kan oppstå etter å ha tatt antibiotika, da de undertrykker normal intestinal mikroflora, reduserer nyttige bifido- og laktobaciller. Hyppig bruk av antibiotika fremmer utvikling klebsielleza og i betydelig grad kompliserer behandlingen av sistnevnte, slik at bakteriene blir resistente overfor tar stoffet.

Symptomer på aktivering av Klebsiella Oxytoka

Sykdommen, provosert av bakterien, er preget av nedbør i fordøyelseskanalen (mage-tarmkanalen). Forløpet av sykdommen ligner akutte tarminfeksjoner med slimhinne-lesjoner, siden de lider av mikrobielle toksiner. Noen ganger med diagnosen er det vanskeligheter, fordi sykdommen er veldig lik den vanlige dysbiosen.

Patologier er preget av følgende symptomer:

Klebsiella Oxytoca: årsaker, symptomer, behandling
  • smerte;
  • oppblåsthet;
  • flatulens;
  • kolikk;
  • feber,
  • Regurgitation av melk;
  • Økt kroppstemperatur;
  • En flytende avføring, noen ganger med en blanding av slim, blod, en ubehagelig surmelk lukt;
  • Ved langvarig diaré kan dehydrering oppstå.

Det kliniske bildet av sykdommen er i stor grad avhengig av immunitet for barn og voksne. Med sin gode respons er sykdommen preget av et svakt kurs og mild symptomatologi.

Når immunforsvaret av en eller annen grunn er svekket, utvikler sykdommen raskt, ledsaget av uttalt symptomer. Samtidig er det en trussel om dehydrering og beruselse. I slike tilfeller er det nødvendig med en ambulanse, er sykehusinnleggelse nødvendig. I dette tilfellet bør sykdommen bare behandles under konstant tilsyn av leger.

Komplikasjoner av sykdommen

Som allerede nevnt, hvis immunitet er normalt, vær ikke redd, siden bakterien vil forårsake bare en smittsom sykdom med et mildt kurs som er godt behandlingsbar. En alvorlig kurs eller et forsømt stadium er fylt med utviklingen av komplikasjoner.

I fremtiden kan det være lungebetennelse (lungebetennelse), konjunktivitt, forskjellige former av tarminfeksjoner, sinusitt, respirasjonssvikt, alvorlige varianter av vanlig forkjølelse, meningitt, sepsis, sykdommer i urin system.

Diagnose av sykdommen

Behandling hos voksne og barn med progresjon av Klebsiella oxytoc krever sykehusinnleggelse. Hospitalisering av pasienten er nødvendig for alvorlig dehydrering, sepsis, infeksjonstoksisk sjokk. Slike tiltak er nødvendige og i tilfelle av alvorlig sykdom.

Klebsiella Oxytoca: årsaker, symptomer, behandling

Isolerte lesjoner i tarmen involverer ikke administrasjon av systemiske antibiotika.

I denne situasjonen, bruk tarm antiseptika; midler for stimulering og gjenoppretting av intestinal mikroflora; forberedelser for normalisering av vannbalansen (løsninger av salter, glukose); enzymer for normal fordøyelse av mat.

Alvorlig kurs krever bruk av antibiotika. Forutbestemt følsomhet av mikrober til de. Også er midler foreskrevet for å øke immuniteten.

Enn å behandle i barnet og den voksne klebsiella oxytoku

Det er verdt å merke seg at medisinen har utviklet en spesiell terapeplan som pleide å undertrykke bakteriene. Ifølge ham er slike antibiotika som nifuroksazid, aminoglykosider, cefalosporiner, penicilliner, brukt. Behandling av barn med Klebsiella oxytokal er sjelden ledsaget av andre typer av disse legemidlene, da de har større toksisitet og en høyere risiko for bivirkninger.

Klebsiella Oxytoca: årsaker, symptomer, behandling

Bakteriofager blir også utnevnt, som har selektive biologiske effekter. Følgelig velges narkotika med aktivitet mot mikroben. I utgangspunktet er dette komplekset piobakteriofag væske, en renset væske bakteriofag polyvalente Klebsiella oxytoca og Klebsiella fag renset væske lungebetennelse.

Midler av denne typen absorberer og utrydder kun denne type mikroorganismer, uten å påvirke andre. Deres store pol er fraværet av kontraindikasjoner, så vel som høy effektivitet – de er nesten dårligere enn antibiotika.

De er foreskrevet for å undertrykke reproduksjon av bakterier, hvis de oppdages i avføring, i nærvær av uønskede faktorer, samt økt predisponering for tarminfeksjoner.

Husk også: Ved de første symptomene må du raskt kontakte ekspert. Helse til deg og dine barn!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

19 + = 24